Давутоглу призна: Аз дадох заповед за свалянето на самолета!

Турските ВВС били длъжни да го свалят, твърди турският премиер
Обновена: 26 ное 2015 10:37 | 26 ное 2015 10:30,
403
Давутоглу призна: Аз дадох заповед за свалянето на самолета!
Снимка: БТА

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви пред събрание на членовете на партията му в Анкара, че заповедта за свалянето на руския самолет е дошла лично от него, съобщава CNN.

Още по темата

"Въпреки всички предупреждения, ние трябваше да свалим самолета", е заявил Давутоглу.

"Турските въоръжени сили извършиха нападението по мое лично нареждане", е казал турският премиер.

Dnes.bg припомня, че на 24 ноември изтребител на турските военновъздушни сили свали руски бомбардировач. Според Анкара руският самолет нееднократно е нарушил въздушното пространство на Турция в района на границата със Сирия.

Русия от своя страна заяви, че бомбардировачът Су-24 е бил над сирийска територия и не е нарушил въздушното пространство на Турция.

Премиерът на Турция, Ахмет Давутоглу, заяви, че страната има право да защитава въздушното си пространство.

Руският президент пък обяви, че инцидентът е "удар в гърба" от "съучастници на терористи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин проси извинение от турците да замаже международното си положение, Ердоган каза че такова няма да има, но Путин ако се извини може, не е сигурно но може и тръба да има че руснаците хептем ще умрат от глад в близкото бъдеще, китайския газопровод замря, южния, турския също а тия бомбандировачи дето навлизат по границите на хората им трябват заплати, барут, парашути, памперси и други необходимости а те пари струват, с рубли няма да стане
238
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си голямата работа мустако, всеки би наредил същото, или какво да пускате бомбандировачи да ви навлизат в територията ли ? Въобще защо се вдига толкова много шум за нищо ? Руснаците си научиха урока и ще им мине, сега вече руските туристи наистина ще почиват само в крим на тъмно и студено
237
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали е признал че знаел какъв е самолетът?
236
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ислямска държава е утвърдена и популярна правителствена система и е време да се признае"Из изявлението на ръководителя на турската национална организация за разузнаване Хакан Фидан.Мисля, че коментарът е излишен.
235
2
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Самият факт, че гледаме всичко на живо, че и летците, сивия влък-главатар на уж туркмените, хеликоптерите и т.н., показва, че всичко е подготвено предварително и с умисъл - т.е. гледайте ме, аз съм за терористите, НЕ ГИ ГОНЕТЕ В ЕВРОПАТА, ЧЕ И НА ВАС ЩЕ ОТМЪЩАВАМ, анадъмо ***, ае наздраве, че ми изстина греяната...
234
2
 
8
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Смятам, че сега е момента, да върнем доверието на русите, защото ни чака студ тази зима, ама голЕМ СТУД, и тогава майка плачка на тези, които ни скараха с руснаците - не ми пука за никакви партийки и стратегии, за комунисти и фашисти, всеки скарал ни със славянската орда - на дръвника, ааае наздраве момци.........
233
1
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Нека хората, които защитават този горе, кримски татарин, значи половин българин - да мислят или да напуснат България, на подобни - НЕ ВЯРВАМЕ и не искаме да стоят до войнишкото ни рамо.
232
1
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Добре де, самолетът изпълнява задача срещу ИД, не знаят ли турците, нали и те се борят срещу тях, МАЙ ГРЕША - и който защитава тази тъпост на турците, значи е с ИД, т.е той е терорист и т.н. ...немам думи, НО, ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО.......
231
17
 
7
 
! Отговори
biserov преди 8 години
Защо ви заблуждават.Не сте чели турската версия.А тя е-правилото във военната авиация е-когато наближи самолет граница на чужда държава на 15 мили-започват предупрежденията.На 10-та миля от границата излитат турските самолети.Предупрежденията продължават.При преминаване на границата даже и за секунди или минути,самолета може да бъде свален.Това е Натовска Велика сила.Ако руснака пак опита-пак ще бъде свален.
230
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да гориш в ада слуга на антихриста Давитоглу
229
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези турци направо със светлинна скорост вземат решенията. Руският самолет уж бил 10 секундивъв въздушното пространство на Турция. За това време те десет пъти успели да го предупредят, че и Давутоглу да питат, какво да правят. Тези хора съвсем за бунаци ни имат, поне нещо по-достоверно да измислят.
228
0
 
21
 
! Отговори
Роко преди 8 години
Самозабравилитесе управляващи в Турция изтръпнаха когато Обама заяви,че самолета е свален над Сирия и с една дума каза на Ердоган оправяй се сам,скоро много скоро Ердоган ще разбере какво е свещена война когато руснаците влезнат по суша с чеченската си армия(руска)50 хиляди фанатизирани чеченци готови да умрат за Путин клели са се в корана са мобилизирани,и по голяма птичка да префръкне над главитеим ще бъде свалена,а в средиземно море посока Сирия вече плава Димитрий Донски????
227
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя, човекоподобния на снимката ще ритне камбаната по Коледа. Нека! Ще!
226
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сигурен съм, че руснаците са навлезли в турска територия, но толкова бързо, че никой не е успял да отправи предупреждение. сигурен съм, и че го правят постоянно, очаквайки никой да не ги закача. сигурен съм, че ердоган или давутоглу са се спукали от яд поради честите руски нарушения и за издали заповед да се чака в засада, и независимо откъде СЕ ВРЪЩАТ руските самолети, да бъдат ударени за отмъщение. съжалявам, че го казвам, но две дървени чутури са си сблъскали инатите, не мислейки за ефекта.
225
2
 
5
 
! Отговори
истината по средата преди 8 години
преди дори и превантивно нанасяне на удар, правилата на НАТО изискват координация и РАЗРЕШЕНИЕ на такъв удар, особено когато се касае за самолет на ядрена държава. турците категорично са действали на своя глава, поставяйки всички съюзници в супер неприятно положение. Руснаците, от друга страна, не само нарушават чужди въздушни пространства, а и го правят поради нескопосани военни карти - това е познат факт във военните среди; за тях +50/10 км не са кой знае каква разлика, както и още 100 жертви.
224
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как успяха за 14 секунди:- да го намерят на телефона- да му обяснят ситуацията- да вземе решение - да им даде заповед- заповедта да бъде предадена до летците- летците да изстрелят ракетата
223
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RUSNACITE POMNIAT I NE ZABRAVET GOSPODA PRAVLEVACHTI V TURCIA. SPOMNETE SI PARVATA SVETOVNA VOINA.
222
0
 
9
 
! Отговори
до 304 преди 8 години
Изключително болен от ежеминутно дрогиране мозък. Направи на твоя президент френска услуга..
221
0
 
4
 
! Отговори
до 311 преди 8 години
Извинете, вие от кои продажници сте?.
220
0
 
8
 
! Отговори
до 312 преди 8 години
Тази информация от къде я добиваш, да не е случайно от някоя сороска медия?. Между другото да не сте от гей-протестна мрежа?.