На Острова – дамски клуб "Джихад" на чай срещу врага!

Разследване под прикритие разкри радикална дамска група в Лондон
26 ное 2015 19:31,
29
На Острова – дамски клуб "Джихад" на чай срещу врага!
Снимка: Дейли мейл

Следобедният чай на няколко английски дами в читалище бе забранен, след като те бяха обвинени, че са поддръжнички на "Ислямска държава".

Групата, която се събира всеки вторник в продължение на 2 години, бе разпръсната, след 12-месечно разследване под прикритие, което установило джихадистки симпатизантки сред дамите, пише "Дейли мейл".

Една от жените проповядвала възхищението си от джихадистките бойци и се хвалила, че поддържа контакт с тях по интернет.

На входа на сградата за сбирки вече има табела, която гласи, че повече няма да има дамско събиране за чай.

Групата се срещала в читалище в Източен Лондон в продължение на две години. Една от жените била под прикритие цели 12 месеца, за да установи дали наистина дамският клуб подкрепя терористите.

На последната среща присъствали девет жени, които били заедно с дъщерите си - тинейджърки или все още съвсем малки момиченца. Ум Саалиха била проповедник пред събралите се жени.

"Само страхливци удрят ИД и убиват невинни хора", започва речта си тя. "Те са страхлвици. Какво да направи човек, изправен пред дулото на пистолета?", питя тя.

Тя изразява и възмущението си, че проповедник Омар Мохамед е забранен във Великобритания и в момента е в затвора в Ливан. Обяснява и, че джихадистите бързат да го освободят.

"Добрите дни вече са започнали. Никога не мислех че ще доживея да видя създаването на "Ислямска държава". Планът на Аллах вече се разгръща, скоро ще е", казва още тя.

"Нека всички врагове дойдат накуп, Аллах не ще позволи да бъдем победени, Дейвид Камерън да говори каквото си иска", призовавала Саалиха.

Жените се подигравали открито на държаваната програма против радикализма. Те имали и затворена Twitter група, където публикували призиви - жените да не гласуват във Великобраитания. И ретуитвали постове на джихадисти.

Разследването приключило месец преди атаките в Париж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
ER_Dr преди 8 години
Защо са им забранили. Напротив, трябва да идват и още. Нека се подбират, нека се събират. Накрая чичко Путин ще прати някой да им направи една снимка.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе мисля си ,кога Европа ще съвземе и ще ги изпрати всички тези мюсюлмански *** там ,откъдето са....стига толкова финансови интереси,нека този път надделеят моралните , и нека ,който не приема християнския начин на живот ,да ходи там в техния жалък арабски начин и стил на живот...ние не сме отишли при тях ,а и няма да отидем,те напират и идват и ако неми изнася OUT.....
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всякъде човек се идентифицира с лицето си. В паспорта не ти слагат снимка на косматия *** а на лицето. Така че тези зачохлените могат да бъдат определени само като неидентифицирани мърдащи обекти. Ако започнеш да диплиш чаршафите кой знае може и на космат *** да попаднеш
19
0
 
11
 
! Отговори
Винету преди 8 години
ЕС да помисли за приемане на закони, с които да се разрешава на полицията и специалните служби да присъстват на проповеди и церемонии в религиозните храмове. Мисля, че другите религии няма да имат никакви притеснения за това, но в джамиите да му мислят.
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е няма такава простотия! Групата била разпръсната... Ами ще се събират другаде, да не си мислят тия, че са им развалили рахатлъка? И бас държа, че същите тия живеят на помощи, не са работили и ден, ама правят заговори срещу тези, дето ги хранят! Защо просто не ги пратят да си вървят, откъдето са дошли? Няма значение кое поколение мюсюлмани са, разлика няма. Нито се интегрират, нито се цивилизоват.
17
0
 
41
 
! Отговори
Демократ преди 8 години
Скоро в Европа не е лошо да излезне закон против чувалите с които ходат облечени арабските жени и да се забранят.
16
0
 
37
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
Поредното доказателство,че арабите и *** нямат място в Европа!ЕС без джамии и ислям!
15
0
 
9
 
! Отговори
Читалището преди 8 години
Валерия ***, читалища има само в България. Читалището е типично българска културно-обществена институция. Моля Ви, научете повече за страната си!
14
0
 
27
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Тези ислямски *** ще доживеят да видят скоро края на ИД. Ако много бързат да я видят преди да загине да заминават за Сирия.
13
2
 
40
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Ако се бяха събрали да дискутират нацистки идеи щяха да ги съдят и затворят. Но казваш вълшебната дума "религия" и само им разтурват седянката. Мислите ли че няма да се събират другаде? Мислите ли че няма да учат (6те си) деца на същото?Няма достатъчно силна дума за да се опише безумието на западна европа....
12
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Найджъл Фарадж още ли се кахъри, че милиони имигранти от България и Румъния ще залеят Острова?
11
0
 
9
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Анонимен"От "Рашистка Държава" събират ли се някъде?"Не,но краварите са в обора при говедата ,бегай на срещата!
10
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не ги експулсират? Да се връщат в родината си. Щом им харесва да бъдат малтретирани и пребивани с камъни, когато се отклонят от повелите на шериата... Направо не проумявам наглостта на тези хора! Като си харесват начина на живот, чий го дирят в Европа?
9
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги изгонят с ритници от Европа, заедно с техните възпитани в джихадистки дух щерки.За такива нашият народ има пословица:"На носа ти седи, в устата ти с.е.р.е".Тези повлекани са си живели на социални помощи на гърба на англичаните. Това е било възможно заради стабилната тамошна социална система - там буржоазната революция се е състояла преди векове, демокрацията е извоювана с кръв и държавата е забогатяла, та може да хрантути и прищълци, а те й се "отблагодаряват" като се опитват да я рушат
8
0
 
22
 
! Отговори
ЧКОРПИОН преди 8 години
ПРОМИТИ МОЗЪЦИ
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Fanatizama gi goni tiq zabradenite divachki!
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой политик да каже нещо против Източно Европа? Или всякакви тарам'буки са добре дошли, само не и нормални хора. Догодина като започнат да ви избиват отвътре ще ви дойде акъла, но малко ще е късно.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хелзинския комитет веднага да ги награди, че са създали първата чаена терористична организация.
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше станало у нас днес, Роската щеше да зове за повече толерантност към "различните", а Местан и главното мюфтийство щяха да обясняват, че това било нов Възродителен процес.
3
1
 
10
 
! Отговори
е и преди 8 години
Що на чай да минават на кайве с много шекер па и наглосаксите да свикват това ги чака.