Нещо в замяна! Сириецът, който готви за бездомните в Германия

Всяка събота Алекс приготвя безплатно топла храна на улицата
26 ное 2015 21:21,
27
Нещо в замяна! Сириецът, който готви за бездомните в Германия
Снимка: Facebook

Сирийски бежанец, който в момента живее в Германия, започна проект, с който иска да каже "благодаря" на страната, която му е дала безопасен дом. Всяка събота Алекс Асали готви топла храна на улицата, която предлага безплатно на бездомните пред гарата в Берлин.

Снимка на Алекс, готвещ пред Александерплац, се появи в мрежата с думите: "Нещо в замяна за германците". Снимката бе харесаха от над 2,7 милиона души след постването й. Коментиращи в мрежата написаха под фотоса, че така трябва да изглежда човечността.

"Това е един от онези красиви жестове, които надхвърлят материалното и физическия свят и означават много повече за човечеството", добави друг, цитиран от "Дейли мейл".

На табелка пред масата, на която готви Алекс, се посочва, че той е част от сирийски християнски проект, който цели да помогне на бездомните, или на който има нужда в Германия. "Нашата цел да да дадем нещо в замяна на хората, които ни помогнаха", пише още в посланието на проекта.

"Ние искаме да имаме положително участие в обществото. Искаме да подадем ръка, независимо дали на сириец или германец, и да помогнем както на другите, така и на себе си", казват организаторите.

"Тези, които нямат нищо, са тези, които първи дадоха", коментира местно радио. Междувременно приятелка на Алекс, който е направила и публикувала снимката, написа във Facebook, че всички са зашеметени от позитивната реакция на Германия.

Тя разказа, че Алекс е загубил всичко. Трябвало да остави близките си, защото бил нарочен за убиване. Напуснал Сирия само с дрехите на гърба си и пътувал през Кипър, Египет, Судан и Либия, преди да стигне до Германия.

"Никога не сме знаели какво може да направи един малък жест и една снимка. Но сме много щастливи, че донесохме малко светлина на света!", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПризивНе си прочел внимателно : "...той е част от сирийски християнски проект,..", т.е. сириец, но християнин. Не случайно Полша, Чехия и Словакия заявиха, че са готови да приемат само бежанци християни. В Сирия християнското население е третирано като враг, освен това е и малцинство. Така че тези са май единствените, на които би следвало да се помага. Останалите са мюсюлмани, които е редно да потърсят помощ от съседните мюсюлмански държави, а не от нас.
14
0
 
1
 
! Отговори
Germany преди 8 години
Хора, престанете да сте толко зле. Този човек се казва Александър, а и да не се казваше така това което прави е достойно за уважение,
13
9
 
3
 
! Отговори
Призив преди 8 години
Бийй реззняка докато пуккне!
12
1
 
4
 
! Отговори
хмм преди 8 години
малко светлина в света.То си яимаше светлинат и без вас. Напротив- с инвазията на ....дойде тъмнината за Германия. Колкото и манджа да сготвиш на тези, които заради...трябваше да опразнят жилищата си за броени часове..няма да им светне на горките
11
9
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
Някой ден ще приготви храна с антракс и холера. После ще си тръгне спокойно, повтаряйки Аллах Акбар :)На мюсли вяра - НИКОГА !
10
2
 
17
 
! Отговори
бай Гецо преди 8 години
Голяма част от сирийците са образовани и свестни хора, ОБАЧЕ в ордите, дето прииждат от къде ли, има какви ли не дурги, само не сирийци...
9
2
 
15
 
! Отговори
Drakona преди 8 години
Така , че жеста е хубав хубав е ,НОООООООО ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ ! И Е ЯСНО , ЧЕ 99 % ОТ ТЯХ НЕ СА СТОКА ! и ТЕЯ ДЕТО ДАВАТ МИНУСИ НА КОМЕНТАРИТЕ ПОД МЕН , ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ХУМАНИСТИ И ДА СИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ......
8
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ai stiga s taq propaganda,pitaite xorata ot Xarmanli kakvi sa siriicite te 6te vi kajat,ne im se raboti tarsqt samo socialni pomo6ti ,balgarina nosi drexi vtora upotreba a za tqx e obida ako nqkoi im dade xvarlqt gi
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама направо на рев от умиление *** докара тази новина. Този втора смяна сигурно прави гърмящи колани
6
1
 
11
 
! Отговори
Пенев преди 8 години
В Германия си нямат Шматка, която да арестува и глобява благодетелите на гладните.
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами има си закони. Не може всеки да излезе и да готви с домашни продукти и развалено месо за случайни хора. Ако ги натрови какво правим?
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре де автора.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ни показва здрав арабин,който не иска да се бие за свободата на Сирия.Други да свършат тази работа.Тарикат по нашенски.Всичко е ясно.
2
1
 
17
 
! Отговори
Kiro преди 8 години
То няма такава държава бе....,незабавна оставка на шефовете на храните и полицията,Гладните баби видяхте ли ги? Документа ще му търсят и документ за докиментчето...мамика ви проста за бесене сте 200000 такива търтея храним за чии?
1
1
 
32
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
И у нас,потомък на Ботев се опита да направи същото и...го арестуваха.Няма такава държава.