Опасността в Брюксел намалява от днес

В последните дни властите бяха под натиск
26 ное 2015 18:41,
3
Опасността в Брюксел намалява от днес
Снимка: архив, Ройтерс

Белгийските власти ще приемат днес решение за понижаването до предпоследна степента на готовност за атентат в Брюксел, съобщиха местни медии.

Очаква се решението да бъде прието официално на заседание на Съвета на национална сигурност. Съветът, в който влизат водещи фигури от правителството и службите за сигурност, разглежда становището на Службата за преценка на опасностите. Службата е анонимна, но становището й е задължително за изпълнение.

Задачата на правителството е само да изпълни решението на Службата, уточниха многократно от изпълнителната власт.

В последните дни общественият натиск над правителството заради въведената от събота най-висока степен на опасност в Брюксел постоянно се повишаваше.

Медиите уточняват, че въпреки понижаването на степента на заплаха, предприетите предохранителни мерки в столицата се запазват. По-рано тази седмица правителството съобщи, че Брюксел ще остане в четвърта степен на тревога до идния понеделник. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Описание:
Файл:
Име:
E-mail:
Възраст:
 
Въведете показания код * 
 






3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Така си мислят ! След като си отгледаха цели квартали с джихадисти , спокоиствие и сигурност вече едва ли ще има за тях !
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Опасността в Брюксел намалява от днес"Опасността в Брюксел няма да намалява, докато ИД съществува. Кажете на евротиквите, че само с медийна пропаганда няма да мине номера.