Поне 50 американски войници и офицери стъпиха в Сирия

Нямали бойна роля, ще са само съветници
26 ное 2015 22:30,
93
Поне 50 американски войници и офицери стъпиха в Сирия
Снимка: архив, Ройтерс

Американски войници и офицери от американските специални сили са в Сирия, предаде Франс прес.

Според Вашингтон става дума за няколко десетки военни, а според медии най-малко 50. Те ще имат ролята на съветници, а не бойна роля. Тяхната мисия се състои в планиране на офанзиви срещу Джараблус и Ракка, градове в Северна Сирия, които са в ръцете на Ислямска държава, предаде Франс прес, като цитира източник от Силите за защита на народа, основната сирийска кюрдска милиция.

Според сирийския Център за правата на човека над 50 американски инструктори ще обучават кюрдите с цел офанзива срещу Ракка, смятан за столица на ИД в Сирия.

Според Силите за защита на народа американците са влезли в Кобане в последните няколко часа, но сирийския Център твърди, че те са пристигнали в последните два дни в Сирия на две групи, от Турция и от Иракски Кюрдистан.

Тридесетина от американците сега са в Кобане, а останалите са в сирийската провинция Хасака. Те ще се прегрупират в Кобане, за да обучат Сирийските демократични сили, съставени от арабски и кюрдски фракции и от сирийски християни. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
2
 
! Отговори
Чочко преди 8 години
50 души са един автобус хора!Защо толкова вой и толкова плач?Вчера руски самолет искал да ги бомбардира,но както винаги не улучил автобуса,ами камионите с *** за Руските спецназове!
43
3
 
2
 
! Отговори
КДК преди 8 години
Сирийски демократични сили.
42
0
 
8
 
! Отговори
Ганчовец преди 8 години
Пак ли? Сигурно са се изчерпали част от обучените терористи и трябва да се обучат новите попълнения. Може пък някаква нова организация за свобода да си ги е поръчала.
41
1
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
ще обучават терористи от ИД
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съветници? Тези когото съветват обикновенно го погребват.
39
3
 
4
 
! Отговори
кашик от звездец преди 8 години
готовата закуска за спецназ.тези са позле от трудоваци като ги гледан само
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички разбраха кой кого подкрепя.Ердоган и родата му търгуват с терористите и ги подкрепят,руснаците подкрепят Асад и трепят терористи като ***.САЩ досега подкрепяха създадената от тях ИД задкулистно,сега вече го правят открито.А може би тези инструктори да се използват като жив щит срещу руснаците.И не се безпокойте.Ако някой от тия попадне на неподходящото място ще го пишем жертва на приятелски огън.Понятие измислено от самите САЩ по време на агресията в Ирак там се трепеха по между си.
37
1
 
11
 
! Отговори
спомням си преди 8 години
Май краварите забравиха изчезването на 20 "специалиста" от блекуотър в Украйна сега е ред на армейски "специалисти" да последват съдбата им.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и с войните в близкия изток, не долини
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия "инструктори" Обама ги е пуснал курбан....
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците пак добре са се справили в Иран по пътя за сирия, щом не е било половинатаyoutu.be/QtuN8UuAWTg
33
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопРуските пусита пратиха 4 хиляди пусита, американците само 50, а познай кой реве повече ? Руските *** реват, те на американците какво им пука от тия блиадки? Някой да е чул американците да се оплакват че Русия прати 4 хиляди блиадки в сирия ? Руските *** реват
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопТочно 2 часа след американците.Зависи какво разбираш под "навътре в Сирия"
31
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един рамбо какво направи с червената армия и непобедимия Варшавски договор на наСеСеСеРът в Афганистан а 50тина от тях, троловете ще останат безработни ха ха ха ха ха
30
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако 50 човека не плашат на Асад армията и на путлеr 4000 руски спецназ в разрушената Сирия, тогава защо руските *** вият като прасетата преди Коледа ? Зор ли има ?
29
1
 
21
 
! Отговори
Во Нгуен Зиап преди 8 години
Какво рискуват Сащ в Сирия? Да ги подуят от бой, както във Виетнам!
28
0
 
27
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
50-те американци ще обучат сирийските демократични сили. След което сирийските демократични сили, с цялото си оръжие и униформи, ще преминат на страната на ИДИЛ.
27
17
 
3
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До ASDНикак не е странно.Ако на русняците пак не им сработи нещо навигацията и по погрешка утепат някой от тия, могат да си напишат завещанието, щото ще настъпят мотиката "НАТО"
26
3
 
31
 
! Отговори
1 преди 8 години
Поредната американска провокация. Пратили са ги за да бъдат убити и да обвинят Русия в агресия. Ще ги пръснат сред "умерените главорези" за да спре Русия да бомбардира техните приятели-терористи. Тия американци начело с този тъмносиния са като хулиганин, който не спира докато не го смажеш. Целия свят разбра, че америка и тероризъм са едно цяло. Всеки ден тази сбирщина от интересчии го доказва.
25
3
 
19
 
! Отговори
факт преди 8 години
Какво толкова ще съветват тия съветници там.Изпратени са за беля.