Русия удари вноса на храни от Турция

Въвежда засилен контрол, ще прави допълнителни проверки
26 ное 2015 10:14, Елка Василева
65
Русия удари вноса на храни от Турция
Снимка: архив, Reuters

Русия въвежда засилен контрол върху доставките на хранителни продукти от Турция и ще прави допълнителни проверки на границата и при производството им, съобщи пресслужбата на министерството на селското стопанство, позовавайки се на изявление на земеделския министър Александър Ткачов.

Още по темата

"Правителството на Руската федерация възложи на Росселхознадзор (Руската служба по ветеринарен и фитосанитарен надзор) да засили контрола върху доставките на селскостопански и хранителни продукти от Турция, а също да организира допълнителни проверки на границата и в непосредствено в производствените обекти в Република Турция", се посочва в съобщението, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

Тези мерки се въвежда във връзка с нееднократните нарушения на руските норми от турските производители, се отбелязва в комюникето на руското министерство на селското стопанство.

По думите на Ткачов, цитиран от ТАСС, напоследък в министерството са получени информации от потребители и отраслеви съюзи по въпроса за безопасността на селскостопанската продукция и хранителни продукти, внасяни от Турция. След анализ на създалата се ситуация земеделското министерство "е информирало правителството, че за съжаление средно 15 на сто от турската селскостопанска продукция не съответства на руските норми".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Анонимен 56За 2014 година: 12 миллиона - Краснодарския край, около 3.8 миллиона - Крим.За сравнение - броя на русските туристи в Турция за 2014 е около 3.2 миллиона.
46
0
 
1
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До НФБТо и без това си равзвива отлично... пилешко, доколкото знам е на 92 си е наше , внасяме около 25-34 говеждо (Аржентина).Турско месо не съм виждал,да се продава при нас изобщо, може защото съм на север... То е акутално за Крим, там внасят стоки от Турция
45
1
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименКакто си тръгнал започни да печати и зелена тоалетна хартия и тогава жената и децата ще са доволни. ..Русия и Китай трябва да печатат долари..така или иначе долара няма покритие..сащ никога няма да си върне дълга. Реално сащ е във фалит ..
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От днес започвам контрасанкции срещу магазините. Засаждам си картофи и ябълки на терасата. Почвам да чета книги и ще си направя сам телевизор. Е, няма да е като корейските и японските, но ще виждам нещо. Отивам в гората, изкопавам дупка и почвам да си добивам петрол.Лошото е, че жената и децата няма да особено доволни.Същото нещо са и руските контрасанкции.
43
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АлексСпбЕдно пиле за 54 дни вече достига 1.8 кг. Живо тегло..Русия да развива собствено производство..Няма нужда да внася от Турция. За отглеждането на бройлери реално няма сериозни инвестиции..системите за поене могат да се заменят с тоалетните казанчета. .щом се изпие водата автоматично се пълнят поилките. .хранилки те също не са проблем..сам човек гледа 29 000 пилета по тази схема. .бойкот на турските пилета. Русия и Китай да залагат на родното производство. Бойкот на долара. ..
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АлексСпб 48Турция и сега внася петрол от Ирак, Иран, Либия. И не е признавала санкциите срещу Иран. По тази логика и Европа трябваше да остане без петрол и газ. Отговорът е ясен. Русия е тази, която не може без милиардите от износа. Спира пилешко, ябълки, патки... Но не спира телевизори и автомобили. Защото не може сама.
41
0
 
4
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Анонимен"18,1 млрд. долара,от които 15 млрд. са руски експорт в Турция.Кой ще изгуби повече?" 55-60 % от целия объем на газ в турската икономика е руски - с какво можеш да го замениш бързо? Каква ще е цената на този вариант?
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен43Набий си го отзад, руски. Може и още как. Турция признава само старата резолюция от Монтрьо.
39
2
 
2
 
! Отговори
коко преди 8 години
Абе не знам ама Русия в черноморския регион успя да се скара и с Украйна ,и с Грузия сега и с Турция.По въпроса с храните -40% от доматите на руския пазар са турски,25% от пилешкото,58% от цитрусите?!Тези от западна Европа също са под възбрана....
38
1
 
1
 
! Отговори
А ,СТИГА ,БЕ.... преди 8 години
....кво се дървят тия ...ха,хааааааа...Ами ако Русия , затвори Босфора....??!!!ОТИДЕ СИ ......ЗАРЗАВАТА ЗА РУСИЯ!!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В търговията има интереси, няма чувства.Като са ни братя руснаците, защо ни продават прескъпо петрол?А на германците, които са ги унищожавали, го продават на изключително ниски цени. Турската икономика не зависи от износа на домати и моркови в Русия.Къде ще ходят сега руските туристи на евтина почивка?Няма Египет,няма Турция,няма България. Сочи и Крим са смрад.Ако бяха хубави, нямаше да има наплив на милиони руски туристи в чужбина.Русия се държи като малко сърдито дете.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 хиляди руски красиви жени са женени за турци. Откъдето е жената ,оттам е родата.
35
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стокооборотът между Русия и Турция за първите 9 месеца на 2015 г. е 18,1 млрд. долара,от които 15 млрд. са руски експорт в Турция.Вторият по височина небостъргач в Русия е построен от турска компания-"Енка".Кой ще изгуби повече? Турция не подписа Конвенцията на ООН по Морско право от 1982г.По свое усмотрение и според националните си интереси може да спре преминаване на кораби през Босфора.Така Русия ще бъде принудена да ползва Гибралтар.Маршрут от С. Петербург през Гибралтар би отнел 13 дни.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние трябва да спрем отровните турски храни, бъкани с ДДТ.
33
10
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
ТАЗИ ВОЙНА НА РУСИЯ В СИРИЯ--НЕ Е НАША ВОЙНА!!!КОЙТО СЕ ЧУВСТВА "брат на Русия"-----ДА ОТИВА ДА СЕ БИЕ В СИРИЯ ЗА ТЯХ!ИМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ...????????????????????????В България , няма място за руски войски и ..техните ибрици!
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме им, те руснаците и без това ядат само картошки и капуста, повече натискат на пиене, при тях глада и мизеията са съпътстващи цялата им история, така че надали ще им се отрази. Най-много да се вдигне рейтинга на вожда до 115%.
31
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не стига че турците ги хранят и капризни,стойте се полугладни неблагодарници
30
7
 
5
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 8 години
ТЕЗИ КОИТО ИЗБИВАХА В СИРИЯ , ДЕМОНСТРАНТИТЕ ПРЕДИ-----СЕГА ПРАЩАТ ТЕРОРИСТИ И МИГРАНТИ В ЕВРОПА !!!ЦЕЛТА Е ---РАЗБОВАНЕ НА ЕС И НАТО!В ДЪНОТО НА ТОЗИ ЗАГОВОР--СТОЯТ , АСАД И ПУТИН!!!!!!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще наводнят нашите пазари още повече.
28
4
 
15
 
! Отговори
555 преди 8 години
Не купувам ТУРСКИ *** !