Китайска му работа! Запалката на Борисов – бомба

Летищните власти в Пекин преджобиха багажа на делегацията ни
27 ное 2015 08:20,
144
Китайска му работа! Запалката на Борисов – бомба
Снимка: МС

Със странен инцидент бе съпроводено заминаването на премиера Бойко Борисов от Китай след 4-дневното му посещение за срещата 16+1.

Премиерите на 16 европейски държави се събраха в Пекин, а целта – развиване и улесняване на търговията между Европа и Китай.

Китайските охранители на летището опитаха снощи да преджобят костюмите на министър-председателя и неговия багаж преди да бъдат качени на самолета на правителствения авиоотряд, съобщи bTV.

Още по темата

Обяснението на китайците, че искат да отварят костюмите и куфара на премиера бе, че на скенера са видели, че в тях има запалка.

Със съвместни усилия охраната от НСО и екип на посолството ни в Пекин и служители на МС успяха да им попречат. В дърпането на костюмите обаче пострадаха закачалките, на които бяха сложени костюмите на Борисов.

По това време българският министър-председател бе на среща с китайския президент Си Дзинпин.

Китайската полиция пребърка лекарствата и ножицата от медицинските инструменти в куфара на правителствения лекар, като отказа да ги пусне на ботфа. Най-голямо внимание обърна полицията на дезинфектанта, като го обяви за бомба.

След викове конфликта беше разрешен много трудно от българския търговски представител в Китай Стоян Николов, който се намеси.

Оказа се че китайците не знаели и не били предупредени, че това е делегацията на българския министър-председател. 

Посегателството върху дрехите и багажа на премиера не бе единствения инцидент при визитата му в Китай. Ден по-рано на летището на Шанхай багажът на цялата българска делегация бе арестуван за около 2 часа отново с обяснението, че в един от куфарите, които трябва да бъдат натоварени в самолета има запалка.

Според китайските охранители това застрашава националната сигурност на България и можело да взриви във въздуха правителствения самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До da da ama neОакал се е нашият "премиер" или по-точно отговорника за протокола. Всеки, който е пътувал в Китай знае, че не можеш да качваш запалка нито в големия, нито в ръчния багаж. Аз самият се изненадах от това, когато за първи път ходих в Китай преди 5 г. Незнанието на правилата не е оправдание за тяхното неспазване. Иначе и аз като пушач исках да си купя хубави и евтини запалки зипо от Китай, но след като ми взеха една, повече не посмях.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИмат право - проверката за запалителни предмети е задължителна за всички. Който не е съгласен просто да не ходи в Китай. Навсякъде по света се сканира всеки багаж, вкл. и дипломатическия, а в Китай спират и за запалки (за разлика от други страни). Ако няма проверка, някой може да носи обогатен уран, с който да убие 3 млн. души, например. Мислете преди да пишете, моля.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Китай не пускат със запалки никого в самолета, независимо дали е в чекирания или в ръчния багаж. Същото важи и за лесно запалими и лесно горими материали. Пълен абсурд е, че нашите не са го знаели този *** факт. За какво са хората, отговарящи за протокола. Как може аз да го знам, а те не?! В случая виновни са си нашите, а не китайците. По-скоро ще има дисциплинарни наказания за китайските охранители, ако са допуснали запалка в багажа. Нашите *** трябва да мислят повече преди да говорят!
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно не им вдъхва доверие. На лицето му вече личи ккаво е работил през по-голямата част от живота си. Китайците са мъдър народ.
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***..по-***...най-***...що е то? Отговора е КИТАЕЦ!!! Трябвало е да го нокаутират малоумния китаец. Никой няма прво да бърка по багажите на кой да е министър председател.
82
1
 
6
 
! Отговори
никои преди 8 години
велико уважение са проявили китаиците заради поста на мутрата иначе муха лаинарка се оправя с вестник
81
1
 
10
 
! Отговори
Румби преди 8 години
Ами той и мяза малко на джихадист, особено като забрави да си удари контра сутринта...
80
4
 
17
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Боко го ненавиждам,но започва да ми става интересен с издънките си-забавлявам се!!Жалко обаче,че ни излага пред света-ние си го знаем!
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У-НИ-ЗИ-ТЕЛ-НО !
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запалката на Борисов - със запалка Може да се направи пожар !Да се опита със запалка да лети до Ню Йорк ! Ще го отделят за допълнителна проверка , същото което правят в Китай !
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен ме провериха в Лондон допълнително . Заради метални бутончета на дънките . Провериха ми дланите на ръцете дали има следи от метал . До сега не бяха ме спирали за това . Не пуша и не нося запалки , но при тези проверки, е смешно да си помисли някой , че ще го пуснат в самолета със нещо запалителни , вода и т.н
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички служители на летищата трябва съвестно да си гледа работа . След взривения руски самолет, всички държави увеличават тестовете . Изнесоха данни че при внасяне на течност в самолета плюс други вещества може да се направи само ръчна бомба . Има предложения и работещите на летищата да бъдат проверявани !
75
12
 
6
 
! Отговори
da da ama ne преди 8 години
За Китай не знам, но в цяла Европа може да качиш запалка на борда, можеш и в чекирания багаж.Даже хората не са ми правили проблем досега дори и когато съм пътувал с 2-3 запалки - поне не и във Великобритания, Италия, Белгия, Франция...А някой спомена Израел, там контрола е на влизане, на излизане почти не им пука какво качваш, пускали са ме с литър вода, което по всяко летище на Европа примерно е забранено... така че китайчетата нещо са се оакали сериозно!
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ НЕКА ДА ТРЪГНЕ ЗА ИЗРАЕЛ- ТИЯ НЕ ПРИЗНАВАТ НИКАКВИ ДЕЛЕГАЦИИ .АКО ЩЕ И САМИЯТ ИМ ПРЕЗИДЕНТ ДА МИНАВА - ПРОВЕРКА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И Е БЕЗКОМПРОМИСНА ЗА ВСИЧКИТЕ- (ДАВАЛИ СА ПО ТЕЛЕВИЗИЯ КАК ПРОВЕРЯВАТ ТАМ )
73
5
 
30
 
! Отговори
нормален човек преди 8 години
За пореден път мутрата излага България.Защо за друга делегация няма такава новина?Спомняте ли си когато се беше върнал от странство какво каза:"Имаше първо,второ и трето"-журналистите угоднически си хихикаха.Толкова пъти се е излагал-лошото е, че седи начело на държавата.Да оставим настрана и какво прави посланика ни там,след като не е предупредил за правилата в Китай.Това показва и какви са назначенията-наши хора,пълни некадърници като самата мутра.
72
15
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Жална им майка на следващата китайска делегация у нас. На летище София ще ги съблекат ДИБИДЮС и на идване и на връщане, ЗА ДА НЕ СЕ ЗАСТРАШИ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА КИТАЙ.
71
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не муе във унгария на Боко да крадне коли и да го пуснат от ареста през 90 те.Във лицето сие съмнителен.
70
3
 
25
 
! Отговори
Марияна преди 8 години
Какво като е Бойко Ербапа те пук са китайски чиновници които си вършат работата както трябва .
69
4
 
41
 
! Отговори
активист на БСП преди 8 години
На тоя му се носи славата на бандит чак в Китай !!!
68
2
 
1
 
! Отговори
Olimpia преди 8 години
.......