Организаторът на парижкия ад планирал още удари

Подигравал се на отворените граници в Европа
Обновена: 28 ное 2015 08:28 | 27 ное 2015 22:21, Петя Славова
12
Организаторът на парижкия ад планирал още удари
Снимка: архив, Reuters

Организаторът на парижките атентати на 13 ноември Абделхамид Абауд е планирал и удари срещу еврейски обекти, както и да разстрои училищната и транспортната система, според източници, близки до следствието, предаде Ройтерс.

Абауд, белгийски гражданин от марокански произход, се хвалел също с каква лекота се е върнал в Европа от Сирия през Гърция два месеца преди атентатите, възползвайки се от бъркотията около мигрантската криза и свободната от проверки шенгенска система, добавили източниците.

Техните данни потвърждават изтеклите във френското списание "Вальор актюел" извадки от поверителни показания на свидетел пред полицията за атаките, насочени срещу кафенета, концертна зала и футболен стадион в Париж, пише БТА.

В показанията на свидетеля се разказва как Абауд се свързал с братовчедка си Хасна два дни след атаките и поискал от нея да го скрие, докато подготвя останалите нападения. И двамата загинаха на 18 ноември при престрелка с полицията в Сен Дени в апартамент, където ислямистът бил отседнал.

Говорейки за планираните бъдещи нападения, Абауд казал на братовчедка си на 15 ноември, че "ще нанесат щети в райони, където живеят евреи, и ще разстроят училищната и транспортната система".

Вчера парижкият прокурор Франсоа Моленс потвърди неофициални съобщения, че терористите са планирани нападения и в квартала Дефанс на 18 ноември.

Прокуратурата в Париж съобщи, че започва предварително разследване как поверителният полицейски доклад е попаднал при пресата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: парижатентати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
FATAL BAZOOKA преди 8 години
Fous Ta Cagoule - YouTube
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още : Как поверителния полицайски документ е стигнал до пресата !Толкова е поверителна , че е стигнал и до Джихадистите . Главния мозък идва от ЕК -Брюксел . Всички използват Европейската глупост .
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е възможно една *** като тоя Никой да направи такива зулуми и да няма последствия??Що не иде да направи атентат в Япония ??Щото Якудза ще го разпорят като шаран за Никулден.Що не отиде в Италия та да остане доволен.И се питам лоша ли е мафията??А отговора идва от самосебе си. Какви са тези правителства които не могат да се оправят с някакви смотани пъпчасали и грозни тара..мбуки.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо е ходил чак до Париж, а не е действал на място.
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще ги затворят. Ще направят мини-Шенген, после мини-ЕС. За бантустанците пак ще има визи и забрана за работа. Спокойно бантустанци! Ще ви остане свободата на словото и бананите, ще говорите свободно и ще лапате банани, щото при комунизма нямахте банани!
1
3
 
32
 
! Отговори
aммии преди 8 години
да така е защото европееиските държави се захласнаха от своето гостоприемство и поклони до земята към тези имигранти и забравиха за своите граждани за сигурността и опасноста която ги дебне от тази *** ,ама нали те имат петрол как така иначе европеета ще загине тотално с какво ще карат многоброините си коли