Погребаха жертва от Париж в произведение на изкуството

Семейството на загиналата поканили художници да украсят ковчега ѝ
27 ное 2015 15:00,
7
Погребаха жертва от Париж в произведение на изкуството

Снимка: Dnes.bg

Семейството на млада жена, загинала в концертната зала "Батаклан" при терористичните атаки в Париж, я погреба в ковчег, изрисуван от художници. Близките на Орели Перети се обърнали в Тwitter към хората с молба да се включат в украсяването на ковчега.

За по-малко от денонощие 9 художници откликнали на необичайната идея. Сестрата на Орели написала в социалната мрежа, че роднините искат да дадат чрез рисунките душа на ковчега. Младата жена, която е една от 89-те жертви от концертната зала, следвала дизайн и обичала изкуството и музиката. Тя беше погребана вчера в Сен Тропе и необичайният ѝ ковчег,  покрит с послания за любов, не мина незабелязан, пишат медиите.

Бащата на Орели Перети обаче отказа да присъства на възпоменателната церемония за 130-те жертви от атентатите днес пред Дома на инвалидите в Париж. Той смята, че френският президент Франсоа Оланд, който присъства на помена, не е предприел достатъчно мерки, за да гарантира безопасността на френските граждани въпреки обещанията, дадени от него след нападението срещу „Шарли Ебдо“ през януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СМЪРТТА НЕ Е НЕЩО С КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДИГРАВАМЕ !МИ КАКТО СА МУ ОШАРИЛИ КОВЧЕГА КАТ, ЧЕ Е НА ПАРАД!! И НЕГО ДА ГО БЯХА ГРИМИРАЛИ КАТО КЛОУН ВЪТРЕ!!!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много правилно е направил бащата! Ясно е, че подобен терористичен акт, спретнат от добри познайници на полицията, не може да мине без благословията на властовите структури! Това беше ловък удар срещу определена парижка класа хора, за да могат същите да бъдат приведени в страх и накарани да замълчат. Със сигурност и други държави успяха да придобият дивиденти след събитията. Въросните политици и държавни глави, които се водят единствено от мириса на пари, трябва да бъдат изправени пред м.трибунал
4
1
 
0
 
! Отговори
vvv преди 8 години
егоизъм -любим грвх на дявола
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки има право да изпрати близките си както реши. Не вярвам да е намалена болката, но не може да се съдят решенията на близките. Така са намерили за добре, така са направили.
2
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не го възприемам като подходящо - сега остава да стане модерно ковчезите да бъдат изрисувани като произведение на изкуството.Дори има и нотка цинизъм, независимо от това каква е причината за смъртта.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКЪВТО ЩЕ ДА Е КОВЧЕГА!!!СМЪРТТА СИ Е СМЪРТ