Русия спира участието си в ученията BLACKSEAFOR

Прави това в отговор на турското нападение срещу Су-24
27 ное 2015 13:23, Елка Василева
40
Русия спира участието си в ученията BLACKSEAFOR
Снимка: архив, Reuters

Русия прекъсва за неопределено време своето участие в ученията на Черноморската военноморска група за оперативно взаимодействие BLACKSEAFOR в отговор на нападението от турските ВВС срещу бомбардировача Су-24, заяви ръководителят на комисията по отбрана на руската държавна Дума Владимир Комоедов, който преди командваше Черноморския флот, съобщи ТАСС.

В съответствие с решението на ръководството на министерството на отбраната на Руската федерация за прекратяване на контактите с Турция по военна линия е суспендирано участието на нашия Черноморски флот в ученията BLACKSEAFOR, заяви Комоедов пред ТАСС.

Още по темата

Той каза също, че от Турция е отзован представител на руския военноморски флот, който се занимава с координацията на действията на Черноморския флот с турските ВМС. Руският представител вече се е завърнал в родината си, добави той.

Комоедов не изключи възможността от Турция да бъде отзован военният аташе по въпросите на отбраната и аташето на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Руската федерация.

Тези наши военни дипломати засега се намират в Анкара, за да получат най-накрая разбираеми обяснения за причините и обстоятелствата около унищожаването от турските ВВС на руския бомбардировач в небето над Сирия, поясни Комоедов. Ако те не получат такива обяснения и ръководството на министерството на отбраната сметне бъдещото им пребиваване в Турция за нецелесъобразно, ще бъде взето решение за отзоваването и на тези военни представители на Русия в Турция, каза Комоедов.

Изтребители на турските ВВС атакуваха руския бомбардировач Су-24 във вторник. Самолетът бе свален, един от членовете на екипажа загина, а другият бе спасен. В Анкара обвиниха бомбардировача в нарушаване на въздушното пространство на Турция, но от министерството на отбраната на Русия заявиха, че самолетът Су-24 се е намирал над Сирия. От министерството на отбраната на Русия обявиха, че прекратяват всички военни контакти с Турция.

Черноморската военноморска група за оперативно взаимодействие BLACKSEAFOR бе създадена през 2001 г. В нея участват Русия, Турция, Украйна, България, Румъния и Грузия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: РусияBLACKSEAFOR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
2
 
! Отговори
АБЕ ,Алекс... преди 8 години
....що не ходиш да дробиш зелѝе,бе...КВО МИ СЕ ПРАЙШ ТУКА НА "РУСКИ ЕКСПЕРТ"...??!!Нали от ВСВ , насам ----РУСИЯ САМО Я БИЯТ ПО СВЕТА ...С ЦЕЛОТО Й СУПЕР-ТЕХНИКА И ВЪОРАЖЕНИЕ..??!!Признаха си хората ---"...ДАЖЕ НЕ СА И ВИДЕЛИ РАКЕТАТА"...ха,ха,хаааааааа....КВО ИСКАШ ПОВЕЧЕ....???!!!
18
0
 
9
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа...Много ми е интересно, как ще исползваш " торпедни катери и глисьори за атака" на летящ ТУ-160 или Искандер-М, койти си стои в някоя горичка на Кавказ??
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Капута Бойко спешно да поиска среща с Путин и ако може да изклинчи и да договори нещо за изстрадалата си държава. Сега е момента. Прави са от БСП, а той ми се вози на влакчета.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Киевски Рус е основан от викинга Рюрик" ??? Това са пълни глупости. Рюрик е призован на княжество от народен съвет съставен от старейшините на многобройни националности. Рюрик е от националността варяги, които не са никакви викинги, а една от многобройните националности, от които се формира руския народ.
15
0
 
2
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Ха,ха,ха..абе 19...Четете ли изобщо, преди да пишете? Черно море - 2 крейсера и две ПЛ.. за 4 кораба има место
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турция ще бъде вече само жертва
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Киевска Рус си е пъврата руска държава. После както и България има разни промени, вкл. изчезването й като държава, както и ние сме зачезвали на два пъти за доста време. Киевска Рус се разпада на княжества, после идват монголи и татари, както нещо подобно става и в България, но после държавата се възстановява и т.н. Тук важното е какви хора са живели в тези райони, а не толкова имали ли са централизирана държава. Ние като сме били 5 века под турски робство, не сме ли били българи през цялото врем
12
0
 
4
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Анонимен 10Как,как ... сметни си сам ... например само един залп само с крилати ракети : 22 бригада от Енгелс (тия Ту-160 и 95МС дето работиха по Сирия) около 210 КР. Флотилия на Каспийско море - 32 КР, Черно море - 2 крейсера и две ПЛ - около 24 КР, ЮВО си има бригади с Икандер-М - около 48 КР - общо около 314 КР само първи залп, без да се привлича Западен ВО.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17е то е като да кажеш че Скопие няма нищо общо с Българската държава ....и там не са живели българи ами Македонци или гърци ....Нищо че Самуил е бил български цар !позамисли се малко ...Киев е бил винаги част от Руската история ...колкото и сега Укрите в Украйна да се опитват да се изкарат п различни ...Украйна за Русия е като Македония за България !
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отзоваването на военните представители е предвестник на по-сериозни проблеми... Дано страстите се успокоят.
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До kokospaОт всички тези проекти големият губещ е ... България. Но такава държава вече няма. Това е просто една американска колония, по-зле и от бананова република.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 13приятел Русь като княжество ..държавност е съществувало още IX век ...когато българия е превзета от византийците ...нашите царе , бягат и се крят в Киев ....и участват в боеве и битки между руски княжества ....именно армия от Киев помаха на Асеновци за създаването на новата българска династия ..ако не знаеш VIII - IX век Рисите правят няколко похода до Цариград ! Прочети малко Руска история !
7
14
 
4
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Еми тя Русията вече е скарана с Украйна,с Грузия сега и с Турция!България и Румъния пък са членове на ЕС!На нас ни е сърдита за санкциите.В БГ не и минаха големите проекти Беляне и Юзен паток....и ремона на Миговете.Иначе е за разбирателство и сътрудничество....хохо..хо.Но само когато на нея и изнася.
6
2
 
12
 
! Отговори
ВВС преди 8 години
До АнонименЕй така ще изчезне: БУМ!
5
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХAХAХA И КAК ЩЕ " ИЗЧЕЗНЕ ТУРЦИЯ ВЕ ТРОЛЬ ru????
4
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дойде време някои хора да си спомнят, че през периода 10-14 век Черно море се наричаше Руско море.
3
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 8 години
Eto vschki vijdame kakva e razlikta mejdu dvete dirjavi,ednata samo zaplashva a,drugata virshi i se izvinjava ,pravete smetkata koi e pechelivshija
2
16
 
3
 
! Отговори
Много евтино преди 8 години
Поведение на срам
1
53
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия се самоизолира още повече. Враговете на Русия използват егото на диктатора им срещу самите тях.