Су-24 бил свален заради сина на Ердоган

Сирийски министър: Турция има за цел възраждане на Османската империя!
Обновена: 27 ное 2015 16:00 | 27 ное 2015 15:37, Елка Василева
66
Су-24 бил свален заради сина на Ердоган
Снимка: Reuters

Турските F-16 са свалили руския самолет в отговор на унищожаването на стотици нефтовози, изпратени от бунтовниците от терористичната групировка "Ислямска държава" от Сирия за Турция.

Целият петрол е бил закупен от петролната компания на сина на президента на Турция Реджеп Ердоган. Това заяви в интервю за РИА Новости сирийският министър на информацията Омран аз Зуби.

"Целият този петрол е бил доставян за компания, която е на сина на Реджеп Ердоган. В тази връзка Турция е започнала да нервничи, когато Русия започна да нанася удари по инфраструктурата на ИД и унищожи над 500 камиона с петрол. Това силно е нервирало Ердоган и неговата компания. Те изнасят не само нефт, но и пшеница, и исторически ценности", заяви сирийският министър.

"Целта на Турция е да се опита да възроди Османската империя, която преди се е деляла на провинции. Имало е провинция Дамаск, Мосул, Алепо, Йерусалим, Бейрут и т.н. Точно тази цел води към желанието за разделяне на Сирия и Ирак на емирати или провинции, които да съществуват под протектората на империята и в неин интерес. Тези амбиции предизвикват разногласия със САЩ", каза още сирийският министър.

Аз Зуби посочи, че амбициите на Анкара и западните й съюзници са били поставени под заплаха след началото на руската въздушна операция в Сирия на 30 септември т.г.

"Неочаквано за тях активната намеса на Русия преобърна разстановката на силите. Първо, това е истинско присъствие, втори, те /Западът/ искат да изгонят Русия от арабския свят и да я направят враг на този регион, както в Либия и Йемен", каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквайте скоро информация за доста новогодишни подаръци на кюрдите , различни ПЗРК-та , тежко и леко калибрено оръжие , мини и какво ли не. Кюрдистан ще започне активно да си очертава границите а всеки опит на каквато и да е турска техника да се доближи ще бъде наказван. Освен това сега ердоган отваря нов фронт в нагорни карабах с армения , руските сайтове пишат че вече там се стреля и има жертви. Картината изобщо става много интересна.
42
2
 
7
 
! Отговори
Източноевропеец преди 8 години
Каквато и глупост да напиша никога, ама никога не мога да събера 50 и повече минуса. $$идни, как го правиш? Как спиш нощно време с тази негативна енергия насочена към теб?
41
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен: Че това и децата го знаят. Синът на Ердоган купува петрола.
40
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мой познат АРАБИН казва, че това с петролната рафинерия на синковеца е истина. Момчето печели милиони всеки ден, но руснаците са пресякли пътищата и потрошили стотици камиони със суров петрил.
39
0
 
9
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Alo Turciya se izvini,tova znachi che tryabva da priznae greshkata si i imeno poradi tova che nyama da se izvini,shte se bori sus sebe si.Skoro shte izpepelyat ideyata za Osmanska imperiya.Intrigata koiato vkarvat za voina na Rusiya s Nato e vuzduh,koito skoro shte litne.Ide revolyuciya v samata Turciya.
38
3
 
7
 
! Отговори
Kалина преди 8 години
До излъганите камилчета :с много погрешна информация си. Историята с атомната централа беше сигнал за превенция и адекватна реакция, ако това се случи, а не новинарско съобщение.И до западноевропеец:Това, че можеш да напишеш на чужд език няколко буквички, не те прави ното западен, нито европеец! Можеш да си издаваш нечленоразделните звуци при Кичка.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 24ВЕРОЯТНО Е СЛЕД ПОДПИСВАНЕТО...СПИСЪКА С 40 ДЪРЖАВИ - СПОНСОРИ НА ИД Е БИЛ РАЗДАДЕН СЕГА В АНТАЛИЯ. САТЕЛИТНИТЕ СНИМКИ ЗА ЦИСТЕРНИ ОТИВАЩИ КЪМ ХОРИЗОНТА СА ОТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА..
36
1
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До до западноевропеецShut up!!!
35
1
 
13
 
! Отговори
До западноевропеец преди 8 години
Сине защо та ти беше чАвдарче и пионерче мамка ти
34
1
 
25
 
! Отговори
Ali Kemal преди 8 години
Erdogan taka shte zakopae Turcia i turskia narod che poveche nemoje da bade jalko za moite bratia
33
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още в началото на операциите на Русия срещу "Ислямска държава" Кадиров обяви, че иска разрешение от Владимир Путин чеченски командоси да се включат в битката. Той уточни, че още през 1999 г., когато Чечня е била "окупирана от тези дяволи терористи", чеченците се заклели пред Корана, че ще се бият до края на живота си. Според Кадиров джихадистите нямат никакъв шанс пред неговата армия.
32
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е спряла безвизово пътуване до Турция !
31
50
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Русофили SHUT UP!!!
30
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Veche mi pisna da vijdam *** za turciq i rusiq.na nas vsichko nie dobre che sme tragnali da mislim za drugite.prost narodd
29
2
 
31
 
! Отговори
до Бг Турчин преди 8 години
Бг Турчин е достатачно прозорлив и трезвомислещ и знае че ако отиде в Турция ще го наричат *** и социалното му положение ще е на ниско ниво тук в България си е просто БГ Турчин
28
0
 
12
 
! Отговори
. преди 8 години
Камиончета и бум-бум:https://youtube/watch?v=3N4tmwYHbCU
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eрдоган е обсебен от духа на Сатана или Иблис както го наричат те. Ще си патят турците, ако не го свалят и не се върнат към заветите на Ататюрк.
26
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Ердоган се изплю на гроба на Ататюрк. Жалко, от една развиваща се и модерна светска държава ще ги върне в средновековието на исляма.
25
0
 
10
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Идете незабавно на лекар, здравето ви е силно разклатено.
24
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция се чувства сигурна с НАТО. Най-вероятно Ердоган е бесен, че на срешата с НАТО го попариха. Той вместо да търси да говори с Путин след инцидента, хукна с НАТО да се среща, пети член да задейства...