Протестиращи в Лондон: Не бомбардирайте Сирия!

Камерън иска подкрепата на депутатите за военни действия
28 ное 2015 19:00, Анисия Иванова
65
Протестиращи в Лондон: Не бомбардирайте Сирия!

Стотици демонстранти в Лондон призоваха днес британските депутати да не подкрепят въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Протестиращите, които скандираха "Не бомбардирайте Сирия", се бяха събрали пред канцеларията на британския премиер Дейвид Камерън на "Даунинг стрийт" 10. Демонстрации се състояха и в други британски градове.
Кралските военновъздушни сили на Великобритания вече са част от оглавяваната от САЩ кампания срещу радикалите в Ирак, а в четвъртък Камерън заяви, че ударите трябва да обхванат и Сирия.

Още по темата

Британското правителство се опитва да си осигури подкрепата на депутатите за военни действия, преди да подложи въпроса на гласуване в парламента, което може да стане идната седмица.

В редиците на Лейбъристката партия, основната опозиционна политическа сила, има силно разделение по темата.

Лидерът й Джереми Корбин казва, че ще се противопостави на въздушните удари, но много от лейбъристките депутати ги подкрепят, отбелязва Асошиейтед прес.

Според британския вестник "Телеграф" Камерън вече си е осигурил необходимото му мнозинство в Камарата на общините, за да получи разрешение за нанасяне на удари по екстремистите в Сирия. Изданието съобщава, че 20 депутати консерватори, които първоначално смятали да се противопоставят на това, променили мнението си.

Бомбардировките в Сирия се подкрепят и от половината от лейбъристите. "За" ударите били готови да гласуват 115 от 231 депутати лейбъристи, въпреки острата съпротива на партийния им лидер Джереми Корбин, съобщи ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тия черни знамена???
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 48ГРЕШИШ. И В РУСИЯ ИМАШЕ ОБСЪЖДАНЕ ...Е ЯВНО СА ЗАБРАВИЛИ ДА ТИ СЪОБЩЯТ ЛИЧНО
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Лондон трябваше да почнем, още през първата световна
29
1
 
6
 
! Отговори
2 преди 8 години
това не са миролюбци...а страхливи овце
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
англия беше велика държава с умове и наука но всички бяха еврей : Нютон и прочее. Те отидоха в САЩ . Сега там са мюсюлманите , пакитата, афро... и футболните запалянковци
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знамената на ИД вече и в Лондон
26
7
 
3
 
! Отговори
Симо преди 8 години
Камерън иска разрешение от депутатите. Така е ив много други страни,саде Путин раче: каквотоаз кажа това ще стане. Да видим докога????
25
1
 
17
 
! Отговори
Странно преди 8 години
Плакатите на протестиращи черен фон с бял надпис. Знамената на ИДИЛ черен фон с бял надпис???? Кой стои зад организирането на протеста?
24
1
 
6
 
! Отговори
бг преди 8 години
Я тогава всички бежанци да идем в Англия и да ги видим кво ше стане или и те голям го вадят като старата Меркел а после опищяха от *** оставили им по пътя си .Тая зган иска само да се затвоти в някое гето и да бачка като концлагеристи или да ходи да се бори за Родината си
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 47Защо не атакувате "най демократичните" Арабските Емирства?
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да Асад е никой. И Кадафи беше никой, а след него дойдоха множество незнайни никои, които контролират нищо. Ти ли ще спираш интелектуалната маса, която те удържаха да не дойде в Европа? А пък алчни политици ги и канят за бачкатори. И аз не вярвах на предсказания, но като падне Сирия, дупе да е яко на Европа.
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като свалите Асад, кой ще дойде на власт? Не може да сееш демокрация на килограм в страни с друга култура. Защо не атакувате Арабските Емирства? Защото ви правят пари, само че не за дълго. Скоро ще им дължите много.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да, пратете шиbаната пехота, за какво им плащаме заплати?
19
3
 
41
 
! Отговори
AK - 12 преди 8 години
До БРАВО АНГЛИЯ!!!Пич не съм русофил ама трябва да се мисли. Ако не е Русия САШ с техните удари от 1 г. имитират дейност и ДАЕШ се разраства. С тази ислямизирана Турция след 1г. *** ще са тук за твоя г..з.
18
6
 
34
 
! Отговори
до бомбен килим преди 8 години
Англичаните и американците бомбардираха София през ВСВ, а руснаците обстрелваха Варна и Балчик и стигнаха до Русе през ПСВ. Ако съдиш едните трябва да съдиш и другите - все пак не забравяй че това са били светони войни. Нито Русия нито САЩ са ни врагове, на едниствения ни враг Турция сега май ще му се разкаже играта Русия е на нож с тях а САЩ уж потупват турците по рамото, но тайно(а вече и много явно) подкрепят кюрдите.
17
7
 
21
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
правилно трябва оръжия и амуниции да им пратят на ИД защото руснаците яко ги подпукаха.
16
35
 
10
 
! Отговори
НАПРЕД АНГЛИЯ! преди 8 години
РАЗБИЙТЕ МЕЧТИТЕ НА ПУТИН ---ЗА "КОАЛИЦИЯ"....за защита на руските бази там!!НЕ БЪДЕТЕ ***!!!!ТОВА Е ХИТЪР И ПОДЪЛ АЗИАТСКИ ДИКТАТОР!!ОСТАВЕТЕ ГО --ДА СЕ ПРОВАЛИ САМ!!!
15
42
 
9
 
! Отговори
БРАВО АНГЛИЯ!!! преди 8 години
НИКАКВА ПОДКРЕПА ЗА ПУТИН!!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ----СРЕЩУ СВЕТА и СВОБОДАТА!ЗА КАКВО ЩЕ СЕ БИЕТЕ .....ЗА РУСКИТЕ БАЗИ ,ЛИ....??!!!НЕ ПРОЛИВАЙТЕ КРЪВТА НА МЛАДИТЕ ....ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПУТИН!!!ТОВА Е ГАДНО ....И ДОЛНО!!
14
5
 
54
 
! Отговори
Бомбен килим преди 8 години
Тези скапаняци защо не протестираха, когато сви.нята Чърчил заповяда София да бъде срината?
13
5
 
39
 
! Отговори
друго мнение преди 8 години
тия нещастници са куку като 90 годишната си кралица китаиският юан след нова година става световна резервна валута почти всичко в англия и сащ вече е бивше