Путин предприе икономически мерки срещу Турция

Руският президент подписа указ със санкции
Обновена: 28 ное 2015 20:12 | 28 ное 2015 20:10, Анисия Иванова
1044
Путин предприе икономически мерки срещу Турция
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция. Той предвижда редица санкции, предаде ТАСС.

Русия ще въведе временно забрана за внос на отделни стоки от Турция. Наложена е забрана или ограничения на редица дейности на руска територия на организации под турска юрисдикция. Действието на безвизовия режим между Русия и Турция ще бъде преустановено на 1 януари.

Още по темата

От същата дата се забранява наемането на турски работници от руски работодатели. Руските туроператори ще трябва да се въздържат да предлагат на граждани на страната туристически продукти, предвиждащи посещение на турска територия.

Руският президент нареди на правителството да забрани чартърните полети между Русия и Турция.

Контролът върху дейността на турските автомобилни превозвачи на руска територия ще бъде засилен с цел гарантиране на сигурността. Путин нареди още да бъде обезпечена сигурността на морските пристанища в Азовско-Черноморския басейн.

Мерките бяха предприети, след като турски изтребители свалиха във вторник руски бомбардировач, според Русия над територията на Сирия. Тогава загинаха общо двама руски военнослужещи - единият от двамата пилоти на сваления самолет и морски пехотинец, убит от сирийски бунтовници, докато участвал в операция по издирването на летците.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1044
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
431
4
 
2
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 години
За голямо съжаление подтикната от определени среди на САЩ, турски самолет с една ракета извърщи: 1. Скара Русия и Турция. 2 Отвори пътя за независима Кюрдска държава, която след заличаване на ИД, ще бъде новият източник на напрежение в района. И за това пряката отговорност ще носи Русия. 3. Тикна и Русия и Турция в ръцете на старите, хитри и подли колониални държави, които ще измамят и двете страни. 4. Постави се началото на незавидния край на Ердоган и Путин.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/11/29/davutoglu-istoricheski-den-za-prisyediniavaneto-ni-kym-es.284875
430
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди време се появи във рубладжийските медии в България снимка на Путин с телефон от хитлерово време с шайба, и коментаторите се смееха от къде путин още има такъв телефон, и веднага дежурните му *** го защитиха че не е важно какъв му е бил телефона а че с едно завъртане на шайбата можел да унищожи когото си поиска, а какво излезе, извинения и визи...
429
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето изказването на шефът на турското разузнаване Хакан Фидан от днес: Ислямска държава (която в повечето страни се смята за терористична групировка), представлява добре организирана и популярна държавна система, която е време да бъде призната. Той призова да се открие офис на терористите в Истанбул.
428
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ре679 само задоволяването на Путин е фетиш, ти го биеш и му сваляш самолетите, той моли за прошка и забранява чартърните полети, садомазо
427
12
 
5
 
! Отговори
до Вовка Путокио преди 8 години
Руснаците защо инфантилстват? Намесиха се в Сирия, където накараха марионетката си Асад да ги покани. Набъркаха се във война и искат да няма жертви. Руските самолети ходят по нервите на турските граничари и очакват нищо да не им се случи. Вовка. Красавец. Голубчик. Кто медведя боится, не ходит в лес за дровами. А по нашему казано - Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
426
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опа в дясно от мене на компютърния ми екран ми излиза линк с реклама от инвестор.bg че цените в Русия ще се вдигнат след санкциите , путин не само не разбира от военната наука ако съдим от Сирия не само не разбира икономика съдейки по руската...както каза Обама не разбира и от шахмат
425
15
 
5
 
! Отговори
сел Вовка в лужу преди 8 години
Проблемът на Путин е, че не разбра за толкова години - насила не става. Зорлан гюзеллик олмаз. Путин все гледа да се налага над другите, все със сила и все гадно. Украйна. Грузия. Сега Турция. Аз дори се радвам, че Турски поток се проваля. Заради това, че не искам руски газ в Европа. Бесен ли си, Вовка? Бесней, бесней. Колкото повече беснееш, толкова повече ще те мразят. Няма значение дали си плащаш да ти казват обратното. С лошо не бива. Но ти не го знаеш.
424
6
 
4
 
! Отговори
ре преди 8 години
До обективенКакто виждам, Русия минава на самозадоволяване.
423
7
 
5
 
! Отговори
спасибочки преди 8 години
Руският президент подписа указ със санкции срещу Турция. С което даде нови идеи на ЕС и САЩ за санкции срещу Русия. Спасибо, ***.
422
0
 
1
 
! Отговори
попа преди 8 години
Эксперт: Турецкой армии не страшны российские С-400Подробнее: rosbalt. ru
421
1
 
3
 
! Отговори
попа преди 8 години
@rosbaltru Мне так кажется, что Россия пострадает больше от этих санкций чем Турция.
420
1
 
7
 
! Отговори
попа преди 8 години
обективенГозман: Россия ввела санкции не против Турции, а против собственного народа rosbalt. ru
419
0
 
6
 
! Отговори
Торен бръмбар преди 8 години
Не знаех, че имаме такива икономочески, геополитически и военни експерти!!! Каза визирайки коментарите в Днеес.беге, Президента Плавналиев и доби кураж: Стези хора бих фалирал, превзел и унищожил всяка държава която не ми е приятел.
418
0
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Predvijdah revolyuciya v Turciya,no se vidya kak deistva Erdogan s raztrel na opoziciyata.Sega ide postepenno izlizane ot Nato na Erdogan,ako rusite dokajat,che Turciya e v osnovata na Islyamska durjava.Suotvetno za nas stava najejeno po granicata.Tryabva da vurnat granichni voiski po granicite ni i da se poddurjat dobre yazovirite ni.Nujna e oshte ogneva pomosht nad nebeto ni...
417
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Почти съм сигурен че Турция ще се окаже в основата на събитията през последната година свързани с близкия изток. Като съм напълно сигурен в това че бежанския поток от това лято беше предизвикан от самата нея. Според мен Европа трябва да изгради сериозна стена по българо и гръцко турската граница и сериозно да осмисли поведението си спрямо нея особено след вчерашния публичен разстрел на турски политик.
416
1
 
10
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Попе, Те всички твърдяха същото и за контрасанкциите по отношение на ЕС! Каква стана обаче тя- благодарение на тях, рашъните са на път да си оправят селското стопанство, а руските фермери не спират да благодарят на Путин, че вече на са подложени на конкуренцията на европейските слескостопански стоки! Така вече руснаците си произвеждат над 90% от нобходимото им за консумация месо! До няколко години може да почнат да имат и излишъци!
415
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези 100/150 руски милиарда от търговия с Турция вече летят из въздуха и само чакат некой да се протегне да ги прибере,дали себелюбието на нашите управници е по голямо от 150 милиарда.........
414
10
 
8
 
! Отговори
попа преди 8 години
заглавието би трябвало да е така:Пyтин пpeдпpиe икономичecки мepки cpeщу себе си
413
0
 
3
 
! Отговори
брокер преди 8 години
за триъгълника: вероятноста да тръгне нагоре е повече от 50%, а надолу е по малко от 50% До Ботевскида така е, браво, но все още не си е преобразувала във вид, ако става дума за равностранен триъгълник положението ще е е накъдето тръгне/пробие цената , а при равностранен според мене вероятноста е фифти фифти...по темата и за плюещите по съседа ни: а къде бяхте когато рашките затваряха крановете за европата, тогава всички плюехте по братушките... и ква стана сега тя...
412
0
 
1
 
! Отговори
чеши ми ташаците преди 8 години
До АнонименКредит ли изплащаш?