Германия планира да изпрати 1200 военни към Сирия

Възможно е мандат за мисията да бъде даден още тази година
29 ное 2015 12:32,
56
Германия планира да изпрати 1200 военни към Сирия
Снимка: архив Reuters

Командването на Бундесвера възнамерява да изпрати около 1200 военнослужещи за участие операцията в Сирия, чиято цел е да подпомогне Франция в борбата с терористичната групировка "Ислямска държава". Това съобщи главният инспектор на германските въоръжени сили в Фолкер Викер в публикувано днес интервю за вестник "Билд ам зонтаг", цитирано от ТАСС.

"От военна гледна точка за обслужване на самолетите и корабите ще са необходими около 1200 войници", заяви той. По този начин операцията в Сирия ще се превърне в най-голямата от задграничните мисии на Бундесвера. В момента германското министерство на отбраната разработва детайлите й.

Германското правителство възнамерява да получи мандат за начало на мисията още тази година, припомня "Билд ам зонтаг". Викер заяви, че операцията ще започне веднага, щом бъде одобрена.

Две седмици след терористичните актове в Париж на 13 ноември федералното правителство реши да удовлетвори искането за помощ в Сирия на френския президент Франсоа Оланд. Германия възнамерява да изпрати в Сирия разузнавателни самолети "Торнадо", фрегата и самолети цистерни. Викер каза, че германските военновъздушни сили са готови да предоставят 4-6 самолета "Торнадо", които могат да бъдат разположени на две места. "В момента преговаряме с Турция и Йордания да бъдат разположени в базите в Инджирлик и Аман", уточни той. Викер не смята за целесъобразно към момента германските ВВС да участват във въздушните удари в Сирия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: германияСириявойски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
9
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Германия може само да планира и..... до там. В ЕС няма боеспособни армии, това вече е ясно на всички. Така, че да си плащат социалните на бежанците и толкоз.....
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цяла сирийска армия имат на територията си, да ги връща обратно с оръжие и обучени. После ще кажат, че християните са направили нов кръстоносен поход. Сами да си изрият акитата! А не белите хора да чистят и после да им бъдат и виновни! Европа и Русия в тази история трябва да бъдат заедно, задокеанските гледат сейр и потриват ръчички!
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да изпратят Меркел на фронта
26
4
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До АнонименТова са отпускари, които ще освободят югозападна Сирия - известна като Новогермания от жидо-арабската фашистка дамаска хунта и ще въдворят ''германски мир''
25
0
 
20
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Логично ,но непропорционално ! След като Сирийските джихадисти изпратиха в Германия над 40000 бойци!
24
2
 
18
 
! Отговори
Турция обещава преди 8 години
Германия обеща да изпрати 10 самолета Торнадо над Сирия. Турция обеща да стане грешка и да свали тези 10 бойни самолета. Изотзад.
23
3
 
7
 
! Отговори
1200 солдата преди 8 години
Германия планира да изпрати 1200 военни към Сирия. Турция, пък планира, да отвлече тези 1200 солдата и да ги предложи на баба Ангела да ги откупи.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още малко сирия няма да я има. Над сирийска земя ще бръмчат само "лешояди" докато най сетне изядат и себе си. Ще се сбъдне старото библейско предсказание .........и рибата в морето ще заври. Да не забравяме че от Агарта ни гледат и следят !
21
0
 
12
 
! Отговори
ЧКОРПИОН преди 8 години
ТИЯ ФАШАГИ,ДОКАТА СЕ НАКАНЯТ,ТЯ ВОЙНАТА ЩЕ СВЪРШИ.ТЯХНАТА РАБОТА,ДА ОДЯ ЛИ ИЛИ ДА НЕ ОДЯ.*** ОТ КЛАСА
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия изпраща войски против Асад или против ИД ? Това значе че Германия ще бумка братята, жините и децата на тези които така учтиво покани в страната си. И поссле какво следва ...
19
1
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименГермания е обявила война на Сирия ли да разбирам.реално освен от Русия законното правителство не е отправял молби към никоя друга страна..това си е агресия паракселанс. .за се настанява и Китай в Сирия. ..пък да удря и по Саудитска Арабия че там чужденците нямат никакви права...
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абвера може и да свърши работа но без подкрепата Луфтвафето нищо няма да направят
17
3
 
20
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Има нещо из Конституцията на Германия, което е прието от разумни хора / а може би гърбовете им са били натъртени от руснаците и още са ги болели/ след Втората война. Там е записано, че на чужда територия немски войници не трябва да воюват! Моля, ако някой знае нещо по този въпрос, да ме светне. Вече на няколко пъти в последните 25 години, Германия си "отвива краката" и не е на хубаво!! Ще изстинат! И няма цярпротив тая настинка. Облягат се на чичо Сам - но и той ще им сложи пръст отзад !!
16
2
 
16
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Европейските военни действия приличат на пияницата, който си изгубил ключовете в тъмното, но ги търсил на светло под уличната лампа, че там по-лесно можел да ги види. Кво ходят да се бутат у руснаците - тия кораби да ги наредят между Турция и гръцките острови, а въпросните военни - по нашата граница. Лигльовци, дайте тия 3 милиарда на Русия вместо на Турция, да охраняват те, пък да видим, ще прехвръкне ли емигрант в Европа.
15
3
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
Сириоо Сириооо, всички те сакат тебе мекендонско земйо
14
3
 
20
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
Руснаците са в Сирия с официална покана от сирийското правителство. За всички останали няма мандат на ООН - или с други думи са агресори.
13
3
 
26
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Някой канил ли ги е. Или те просто така са решили да отидат на Сирийска територия да пострелят.
12
1
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
''*** - Рибентроп'' - рестарт
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво, но ако нарушат въздушното пространство на Сирия откъм Турция, С-300 вече ще ги следи.
10
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ке я делиме ли Сирията на американска, френска, немска и руска зона? И на македонска зона.