Оланд осъди протестите на екоактивисти в Париж

Полицията използва сълзотворен газ, задържа над 200 души
29 ное 2015 22:10, Красимир Ангелов
14
Оланд осъди протестите на екоактивисти в Париж
Снимка: БТА

Френският президент Франсоа Оланд осъди остро днешните протести на екоактивисти в Париж, въпреки забраната за масови събирания в столицата след терористичните атаки на 13 ноември, предадоха световните агенции.

"Тези демонстрации не са разрешени. Узнахме, че е имало хулигански елементи, които между другото нямат нищо общо с природозащитниците", коментира Оланд в Брюксел, където участва в срещата на върха ЕС-Турция, посветена на миграционната криза.

Той определи като достоен за още по-голямо съжаление и дори скандален факта, че протестите са били проведени на място за поклонение в памет на жертвите при атентатите на 13 ноември.

След размириците днес френската полиция е задържала общо 208 души след насилието, съпътствало демонстрациите на Площада на Републиката в центъра на Париж, съобщи министърът на вътрешните работи Бернар Казньов, цитиран от Франс прес.

174 човека са били оставени в предварителния арест.

Демонстрациите се проведоха ден преди официалното откриване на международната конференция за климата в Париж и бяха разпръстнати със сила от органите на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето каква е реалната цел на активното мероприятие с бежанците - да се отнемат правата и свободите на хората. Вече властите имат мощно оправдание - опасността от тероризъм, и могат да си позволят каквото си искат полицейщина абсолютно безнаказано. Протестът - най-силната форма за оказване на натиск по време на мандат - вече се забранява. Демокрацията е с единия крак в гроба и идва Корпокрацията.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... и бяха разпръстнати със сила от органите на реда" и бяха разпръснати със насилие от охраната на олигарсите
9
1
 
15
 
! Отговори
биров преди 8 години
Ало,Радио Свободна Европа,къде сте.Колкото по близко сме до вас,все по слабо ви чуваме?
8
17
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
Когато си ***, като 99.99% от прирозащитниците, не можеш да взимаш мерки, няма как и да посочиш конкретен проблем, да не говорим да предложиш адекватно решение, можеш единствено да правиш циркове и да демонстрираш безкрайността на човешката глупост. На всички им е пределно ясно, че глобално затопляне съществува, въпроса е защо тези активисти са решили да създават суматоха в Париж? И не разни циркаджии ще решат проблема, а хора с разум!
7
4
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
И нито дума за исканията на природозащитниците, каква демократичност! Един атентат и вече всякакви граждански свободи се отнемат. А кой знае дали не са си го направили сами именно с тая цел! Оттук до чиповете има малка крачка.А природозащитниците са единствените, които бият тревога и искат от правителствата да вземат мерки срещу климатичните промени.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицейщината е навсякъде.Системата,която си създаваме сами работи срещу хората и не ни помага.
5
3
 
16
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Е не са като направляваните атентати, ала 11 сптември и др. подобни....Като ви залеят наводненията тогава ще се жалвате на държавата или на алчните компании!
4
1
 
21
 
! Отговори
ааа преди 8 години
Ей това се казва "демокрация" в действие.
3
28
 
6
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО! преди 8 години
ВСИЧКИ "ЕКОАКТИВИСТИ" В БЪЛГАРИЯ ---СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ РУСИЯ И РУСКАТА 5-КОЛОНА В БЪЛГАРИЯ!"ФРЕНСКИТЕ--"еко" ---ЕДВА ЛИ СА ИЗКЛЮЧЕНИЕ ...ХА,ХА,ХАААААААААААА..ЕТО ОТ КЪДЕ ДУХА СТУДЕНИЯ ВЯТЪР НА "ТЕРОРИЗМА"...!!!
2
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още едно доказателство, че така наречените екоактивисти, са най-простото възможно племе. Дай им да скачат, да се мятат, да се правят на интересни и т.н., обаче ако ги питаш реално каква кауза отстояват, ще те гледат тъпо или най-много да изкарат едно предварително заучено кратко изречение.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми що бе, па нали бехме зелени? лет'с гоу грийййн, йеее! Кво стана сега?