Отношенията с Москва - приоритетни за Анкара

Давутоглу смята, че е несправедливо само те да носят отговорност
Обновена: 29 ное 2015 15:00 | 29 ное 2015 14:57,
220
Отношенията с Москва - приоритетни за Анкара
Снимка: БТА

Анкара смята за свой приоритет, на фона на кризата в отношенията с Москва, да запази всички канали за връзка с Русия открити, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".

"Нашият приоритет е да се държат всички канали за връзка с Русия открити", заяви Давутоглу, като добави, че за Русия икономическите отношения с Турция са също толкова важни, както и на Турция с Русия.

Още по темата

"Опитите да се възложи на турската страна отговорността за кризата между Русия и Турция са неправомерни, както от гледна точка на международното право, така и на добросъседството и дружбата между Русия и Турция. Ако се търси отговорност , то трябва да се започне от страната, която преди това многократно е нарушавала нашето въздушно пространство. Последните изявления от руска страна не са такива, каквито могат да се приемат от гледна точка на добросъседството", заяви Давутоглу.

След инцидента във вторник, при който бе свален руски военен самолет от турските ВВС, Русия предприе различни мерки. Президентът Валдимир Путин забрани чартърните полети между двете страни. Бяха предприети и различни икономически санкции. Турски работници не могат да бъдат наемани от руски работодатели и вносът на някои турски стоги е ограничен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: ахмет давутоглу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямска държава преговаря официално с ЕС!? Позор!
121
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименРусия да намалява добива на газ и петрол..Да взриви всички нефтопрелаботвателни заводи в Сирия и Ирак. .В резултат цените ще се вдигнат..
120
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До СпецаСвалянето на самолета стана по нареждане на САЩ. Турция праща емигрантите съвсем съзнателно към Европа и оказва натиск за да му дават пари. .освен това по този начин отслабва Европа. .създава напрежение. .освен това емигрантите са петата колона на исляма. .навремето така е паднала и Византия. .отначало малки групи по периферията са се заселвали. .и накрая хоп взеха и константинопол. .
119
0
 
2
 
! Отговори
ъ преди 8 години
То май европейцитеХРИСТИЯНИ ни имат за *** (БРОЙЛЕРИ) , които имат право на едно единствено чувство и това е БЕСТРАШИЕТО . Това разни човешки чувства като ЛЮБОВ И СТРАХ ЗА ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА БЛИЖНИ ТЕ И ЗА СОБСТВЕНИЯ ТИ ЖИВОТ ЧУВСТВО НА ЩЗСТИЕ НА СПОКОЙСТВИЕ ДОСТОИНСТВО НА ОБЩНОСТ СЕ НАКАЗВАТ С УРЕД ИЗОБРЕТЕН ОТ МОСЮ КАЛАШНИКОВ И ЛИБЕРАЛНАТА ЦЕНЗУРА . ДА НА ЕВРОПЕИСКАТИТЕ ЦЕННОСТИ В ЖИВОТА НА 500 МЛН БРОИЛЕРИ ч
118
0
 
1
 
! Отговори
ъ преди 8 години
Изключително ЕМОционално изказване на ДАВИДоглу !!!??? ДАВИДоглу да не е поледовател на ЕМО суицидно движение масово практикувано в фРанция под медиино патриотчно наименование JE SUIS PARIS на ЩАСТЛИВИТЕ КОКОШКИ БИВШИ ПЕТЛИ ? ТЕЗИ БЕСТРАШНИ БРОИЛЕРИ В НЕБХОДИМИЯ ЗА МИЛОСТИВИЯ БАЩИЦА НА ФЕРМАТА МОМЕНТ СЕ ЖЕРТВАТ БЕЗ ДА ВКАРАТ КАПКА ОТРОВА АДРЕНАЛИН В НАЙ КРЕХКОТО МЕСО.!!!! ТЯХНОТО ЩАСТИЕ И И СЪДВА Е БЕСТРАШИЕТО,ЛЮБОВТА КЪМ БАЩИЦАТА И БЛАГОДАРНОСТА НА КОНСУМАТОРИТЕ
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комшиите да се вземат в ръце и да натирят управниците си и да ги подведат под отговорност за контактите им с терористите,както и за далаверите им с петрол,откраднати артефакти от Сирия и аферата с руския самолет.Ако техният прокурор е зависим от партии,изолацията на Турция е сигурна.
116
0
 
10
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Оглуто е мазен като пиперена бъчва.Прави несполучливи опити да поправи престъплението,което извършиха.Не си признават,не се извиняват,не искат да си платят ориенталската простотия и ще чакат кадията да им реши проблема.
115
2
 
3
 
! Отговори
От Крим преди 8 години
До ЧЕСТИТО НА ЕРДОГАН 156Подкрепявате ли идеята на Ердоган за създаването на световния османски халифат, който включва и България? Ако е така... Жал ми е за майка-България, защото тя вече не разполага с достойни синовете.
114
0
 
20
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Отношенията с Москва са приоритетни за Анкара, ама отношенията с Анакра вече не са приоритетни за Москва.......
113
0
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
До сега политиците припяваха,че Турция е мост между Европа и Азия.Да,ама Ердоган се из*ра под моста и го взриви...Експрес "Ориента" остана в Азия по пътя за Европа...
112
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние трябва да наложим пълен игнор на всичко турско, но не ние сме подмазвачи , обзалагам се, че половината българи ще почиват в ТУРЦИЯ вместо да отидат в Хърватия, примерно.
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Списък на приятелите на Турция.Ами то е само един в списъка краварите ,хахаха
110
1
 
10
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Като цяло това ми звучи все едно да се изстипоса Порошенко и да каже-ама,извинявайте,не е честно само ние да носим отговорността за Майдана и Одеса!Хората в Украйна са виновни,че са на 40% проруски настроени.Както и да го гледаме,отстрани Русия и САЩ печелят най-много.Русия си взе Крим и си има един замразен конфликт.Някой да говори нещо за Крим?Това,което стана,е че САЩ скроиха шапката на простите управници Ердоган и Яценюк!Ето това е.После САЩ ще инвестират в разбита Турция и Украйна.
109
1
 
16
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Ооо , Османлийския , какво стана ?Защо ревеш?Русия ти каза ясно , да издадеш приятелите си от САЩ , които Ви нагласиха на руското ресто!А това е само началото , нали чу: терористи и Турция = на смъртни врагове !Хайде сега бягай и се крий, защото след 01.01 . идват отмъстителите !
108
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин изолира Русия отвсякъде.
107
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция ще се раздели на три. Западна централна и източна. В западната ще властва демокрацията и светския режим на секуларизма и Атататюрк. Столицата ще е Истанбул. Изтъочната ще е със столица Диарбекир и ще се казва Кюрдистан а в центъра притиснат от две страни и изолиран от света ще властва Ердоган султан в столицата си Анкара. Това ще стане с мълчаливото съгласие на САЩ и ЕС и с активното участие на Израел и Русия.
106
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те руснаците си нямат водка, сельодка и картофи, в студа краставици и домати ще нагъват... Някои нации мислят само с правото си черво, за разлика от великите.
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой, кой премахва визите за Турция?! Засега има само въведени от Русия. Като подарък за новата година от дед Мороз. Кой ще ги пусне да щъкат по Европа като бежанци? Не, че има някаква разлика помежду им.
104
0
 
12
 
! Отговори
Мунчо Мучачос преди 8 години
И тоя е цоцал от петролу на терористите.Да не се прави на кадъна неощипана!
103
0
 
16
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Много хитър ход могат да направят в момента руснаците, стига да подходят малко по-хитро! Премахват забраната за внос на цитруси и маслини от ЕС, което ще се отрази благоприятно основно на страни с които имат сравнително добри отношения- Испания, Италия и Гърция! В същото време забраняват вноса на същите продукти от Турция! Турците тепърва ще трябва да търсят друг пазар за тях, а руснаците ще си имат достатъчно цитрусови плодове и маслини по пазарите, при това и с по-добро качество!