Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма

Депутатка от Думата смята, че Турция е в прегръдка с тероризма
29 ное 2015 10:16,
270
Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма
Снимка: архив Reuters

Икономическите мерки на Русия спрямо Турция имат за цел и пресичане на финансирането на тероризма, смята председателката на комисията за сигурност и противодействие на корупцията в Думата Ирина Яровая, цитирана от ТАСС.

Президентът Владимир Путин подписа вчера указ за временна забрана от 1 януари 2016 г. да се наемат работници, които са турски граждани. Спира се също така действието на споразумението с Турция за безвизов режим. Въвежда се забрана или ограничение на вноса в Русия на някои видови стоки от Турция (списъкът им ще бъде определен от правителството).

Освен това на туроператорите се препоръчва да не продават ваканционни пакети за Турция. На правителството е поръчано да засили контрола над дейността на турските автопревозвачи на руска територия с оглед гарантиране на сигурността.

"Президентът на Русия предложи мерки за защита на нашата страна от удари в гърба. Това са необходими мерки, защото Турция се намира в прегръдка с тероризма, а ние водим безкомпромисна война с него", посочи Яровая.

"Русия ще преценява и ще реагира адекватно на всички възможни заплахи, идващи от страната, превърнала се в "гнездо на дружбата" с тероризма, и освен това, издигаща помагачеството на терористите в ранг на официална политика", отбеляза депутатката в долната камара на руския парламент.

Яровая напомни, че финансирането на тероризма е международно престъпление. "Затова икономическите санкции на Русия спрямо Турция имат за цел и да се пресече финансирането на тероризма", подчерта тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияТурциясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е нож в Гърба! - казал путинНе е нож.. - свенливо отвърнал Ердоган..и не е в Гърба..!.. - болезнено отовърнал путин с насълзени от болка и срам очи.
131
3
 
1
 
! Отговори
винаги когато преди 8 години
Когато бишвите ни поробители руската и турската империя се карат ,това е хубаво за нас, Българите...
130
2
 
8
 
! Отговори
Стъклар преди 8 години
Турция е дребен от глобална гледна точка търгаш с мегаломански наклонности.Тя енадводната част на айсберга(под 10 % от масата).Подводната част,несравнимо по-голяма, се казва Саудитска Арабия.Тя е империята на злото,майката на радикалнияислям.Но Западът пак действа като слон в стъкларски магазин,с неясни цели ипереспективи,водещи към тотален хаос.
129
12
 
5
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Саша--191;Хубав пример даваш Обсадата беше на Ленинград.За отбраняващите Руски войници там,Жуков издаде заповед; Който се предаде или отстъпи ще бъде РАЗСТРЕЛЯНО ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО. Голям хуманист бил Марш. Жуков.
128
14
 
8
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До ЦВЕТАН--194;Aбе пиянде червено. Последните избори казаха; Вън русофилщината от Б--я. Махнете се че да се оправи Б--я. Само пречите. Марш в Русия при татко си ***.
127
2
 
23
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Сердоган много се разпущи последните години, време е малко да го-позатегнат (както се разказва в един виц) .....
126
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цялата история на България не имало такъв момент когато може да гледа необезпокоявана от балкона/макар и от първия етаж/ на Европа / как двете империи си разменят удари. Това доказва, че това е най-правилната политика за държавата ни при която могат да се извадят много изгоди.
125
24
 
4
 
! Отговори
николай преди 8 години
Ирин а Яровая е с мозък на мисирка - в състояние ли е тя да обясни как забраната да се внасят турски домати в Русия , ще попречи на Турция да въоражава опозицията в Сирия????????
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искаме още статии от руски медии, какво са казали депутатите им им Путин.Всеки ден.
123
10
 
41
 
! Отговори
ЦВЕТАН преди 8 години
До Анонимен: НЕ САМО ДВАМАТА ,85 % ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ЗА РУСИЯ , ПИЯНДЕ СИНЬО !
122
3
 
31
 
! Отговори
До Турчин преди 8 години
Не забравяй че Истанбул е в доста земетръсна зона. Ако се затвори Босфора може изведнъж да се отвори много по широк проток.
121
3
 
30
 
! Отговори
Ранчо преди 8 години
До турчин Босфора човече не е турски и не може да се затвори. Има международни води
120
0
 
7
 
! Отговори
Саша преди 8 години
До 186 руснаците и сега не могат да работят в ес и сащЗа българите има ограничения какво остава за тях. Не ги мислете пример обсадата на Петербург
119
27
 
15
 
! Отговори
! преди 8 години
Значи до вторник и Русия подкрепяше тероризма, защото подкрепяше Турция. И спря да го подкрепя не за друго, ами защото свалиха неин самолет, навлязъл в чуждо въздушно пространство! Да ви имам чугунената логика, то по-кухи парчета от ушанките просто няма!
118
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Скоро ще има преврат в Турция."Ами ако няма?
117
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарко Яровая, да знаете, че и другарката Мая Манолова и другаря Миков мислят като вас.
116
27
 
10
 
! Отговори
а вдруг преди 8 години
Ами ако Турция реши да изтъргува от ЕС Брюксел забрани наемането на руснаци на работа в ЕС? Аз нямам нищо против България да забрани руснаци да работят и пребивават у нас. Ирочка, ненаглядная, само САЩ и ЕС да забранят за руснаците пребиваване и работа на територията си, ще изпищите на умряло. Всичките ви ***, които сме прибрали в Европа и Америка ще се върнат у вас, свикнали на нормален живот, какъвто в Русия няма.
115
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция под ръководството на Ердоган от много години провежда политика за завладяване на Европа и създаване на Велика Турция, връщане на славата на османските завоеватели. Навремето Западна Европа проспа опасността, остави югоизточните части на континента под турския ятаган, но сега, въпреки лицемерното си поведение, и тя е под заплаха. Дори по-голяма, отколкото за нас, защото ние помним какво е било. Сърцето на Европа отдавна не е това, което беше. Погледнете само мръсните улици и площади!
114
23
 
6
 
! Отговори
Кисулечка преди 8 години
Колкото до санкциите на Русия срещу Турция. Милочка. Ирочка. Кисонька. Вашият президент каза, че турците са много добри търговци. Тоест, какво да ги мисля турците. Те ще си намерят други търговски партньори. Това, от което вие доброволно се отказвате, друг ще го получи. Турция другаде ще си продаде стоките и услугите. И ако тя реши да ви отвърне с огледални мерки, загубите ви ще са още по-големи. Междувременно, докато двама се карат, трети печели.
113
16
 
5
 
! Отговори
я кажи ми преди 8 години
Ирка, голубушка. А на кого Русия продава оръжията, които произвежда? Понеже вие имате огромен военен комплекс, и големи частни руски фирми произвеждат оръжие. Е, на кого го продават? Като си казала А, дай да кажем и Б. Не ми казвай кой кого снабдявал с оръжие и кой кого финансирал. Кажи ми кого финансира Русия и на кого Русия продава оръжие.