Себастиен Проази – българското "Слънчице", загаснало в Париж

Той взе най-доброто от двете култури, с които бе отгледан, смята негов приятел
Обновена: 29 ное 2015 16:08 | 29 ное 2015 15:55, Красимир Ангелов
20
Себастиен Проази – българското "Слънчице", загаснало в Париж
Снимка: Le Monde

"Слънчицето". Така са наричали близки и приятели убития при терористичните атаки в Париж на 13 ноември българин Себастиен Проази. Прякорът му не е бил случаен и се е дължал на широката усмивка на младия мъж, закачливостта му и безбройните шеги, разказва историята му френският "Монд".

Още по темата
37-годишният Себастиен бе пронизан от куршум, докато е бил с приятели на маса пред бар "Карийон". "Той бе истинска светлина", споделя пред изданието негова приятелката с име Фани. „Той беше въплъщение на идеалния парижанин – весел и свободен, задълбочен и интелектуален, очарован и очароващ. И с поглед като на Пиърс Броснан”, споделя момичето. По думите й Себастиен също е имал своите грижи, но никога не ги е показвал и е успявал да ги скрие дълбоко в себе си.

Роден е в град Валансиен в Северна Франция, той по-късно заминава да учи заедно със семейството си в Париж. Обичал е много и футбола, както и да чете книги, споделя друг негов приятел.

Връзката на Себастиен с България е неговата майка Йорданка, която е родом от Оряхово. Поради тази причина младият мъж често е посещавал родината на майка си и родния й град. Според друг негов приятел – Димитър, Себастиен е взел най-доброто от двете култури с които е бил отгледан – перфектното френско образование и топлината като човек, наследена от българските му корени.

Страстен любител на всякаква литература, посветена на дипломацията, Себастиен Проази е работил 3 години в Европейската комисия, преди да се върне отново във Франция. В последните месеци той отново е има планове да пътува по света, като е планирал в края на годината да замине да живее и работи в Техеран.

„Работеше здраво, но винаги беше на разположение  - усмихнат и внимателен”, заявява пред изданието неговият съученик и приятел Шарл. И сподели, че двамата са имали намерение да отпразнуват 30 години от тяхното запознанство, което е трябвало да стане към края на годината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Защо, то пак изгря...:-))).
12
1
 
11
 
! Отговори
до еко преди 8 години
Ти сериозно ли? И ние нямаме много изобретения, дай да ни прегазят тогава. Пък и това, че нямаш изобретения не те лишава от възможността да си отмъстиш и да им направиш живота черен. Така че за какви изобретения говориш изобщо. Пий си хапченацата, пич. Това ли ти е критерия за правото на живот? Точно да не са го гръмнали, защото не е изобретил нищо? А междувпрочем ти какво точно си изобретил? Ако нищо не си изнобретил, трябва да те гръмнем ли? Да ти имам логиката честно. ЛЕкувай се.
11
10
 
12
 
! Отговори
Еко преди 8 години
Абе вие ***, няма ли да разберете, че хората не са равни или еднакви ?!!Един афганистанец НЕ Е равен на един французин, или само на хартия! Кво е измислено от/в Афганистан?? Във Франция са 20% от човешките изобретения, измислени от точно такива хора, като жертвите ...За това плаче света !!!
10
12
 
0
 
! Отговори
xz преди 8 години
тъжно. Биографията на този младеж само показва, че "терористите" не са случайни хора. Все пак да отидеш в заведение и да разстреляш човек, който очевидно има отлична дипломатическа подготовка и контакти с Иран.....Човек сравняван с Агент 007.....сорри, но подобни случайности не стават в реалния живот(а само по план от КГБ).
9
0
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Те не "ходят", а си трепят невинни за петрол. Щом са решили да трепят, ще трепят и техни граждани. Не се сърдете на арабите, а на дебилните си политици, които под всякакъв предтекст създават напрежение и жертвите са такива като нас, обикновени граждани.Знаеш ли колко го боли американския президент или френския за Себастиен от Оряхово? Точно изобщо.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7-и, защо да не ходят за петрол. някакви забрани да има, а?само любимата ти държава ли има право на притежание.ама и при теб не липсва лицемерие, другарю.
7
21
 
30
 
! Отговори
лол преди 8 години
Не е българин - френско име, роден във Франция. А колко слънчица угасват всеки ден от безмислени войни по света, но не ги знаем.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dolu rucete ot parshkiq bul.garin! Kakvo kato e bil gei?
5
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нима френската армия не убива невинни? За тези неща защо никой нищо не пише? Не е ли леко лицемерно едни да се изкарват жертви, а да трепят за шепа петрол?
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светла му памет!
3
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bql kovchek za parishkiq gay!!!
2
1
 
32
 
! Отговори
Ali Kemal преди 8 години
Da pochiva v mir
1
0
 
65
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Лека му пръст на момчето колко ли свестни хора още ще си отидат заради толерастерията на брюкселските лентя