Светът протестира: Действия, а не празни приказки за климата

Демонстриращите призовават за реални действия, а не само говорене
Обновена: 29 ное 2015 11:22 | 29 ное 2015 11:22,
10
Светът протестира: Действия, а не празни приказки за климата
Снимка: Reuters

Множество хора се включиха в протести по цял свят срещу бездействието на световните лидери срещу глобалното затопляне, съобщава БНР.

Демонстрации се състояха вчера в Австралия, Филипините, Бангладеш, Южна Африка, Великобритания и други държави. Нови масови прояви са планирани за днес в Сидни, Сеул, Рио де Жанейро, Ню Йорк, Киев, Мексико.

Протестите са в навечерието на Парижката конференция, която има за цел да постигне първия глобален обвързващ договор за ограничаване на вредните емисии. Организаторите на конференцията получиха петиция с милион и 800 хиляди подписа с призив за решителни действия.

2015-та година вече бе определена от авторитетни организации като най-гореща в историята на човечеството. Затоплянето и негативният му ефект върху производството на храни се сочат като основна причина за миграционния натиск над богатите държави в Европа и Северна Америка.

Все пак, въпроси като финансирането на развиващите се държави и механизма за прилагане на евентуално споразумение могат да възпрепятстват постигането на компромис между лидерите в Париж, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Сойка-присмехулка преди 8 години
Минат не минат 10-15год. и почват да тръбят за глобалното затопляне.Ако има такова,то се създава изкуствено и всички държави ,членки на НАТО участват,като са предоставили въздушното си пространство.А пък застудявания или големи суши са добър мотив да се изтика на преден план гмо-то.Цикълът се затваря.
6
0
 
2
 
! Отговори
ha ha haaa преди 8 години
НЯМА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ - никой досега не е представил РЕАЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА тоест това е пълна заблуда за да се гепят пари от народите ГЛОБАЛНО. Къде са 3-те милиарда от Германия и Франция - дадени на ООН при последната сбирка???? Освен за пръскане със самолети и/или глобално ОТКРАДНАТИ... Уса-то като видя че няма да събере - ОЩЕ на другия ден започна "война " срещу ИД ..... Може да проверите и датите - аз на лъжа...
5
0
 
0
 
! Отговори
Sustainable преди 8 години
Колко сте наивни българите.. до ККК като правиш по-малко зло.. пак правиш зло нали ? Целта на занаятието е или 100% устойчиви или по-добре нищо да не правим. Цялата енергия, която използваме трябва да бъде заменена от възобновяема, да бъдат сменени бензиновите коли с електрически, всички неща, които се произвеждат линейно, трябва да станат кръговo. Взимат се суровините => произвежда се => използва се => разваля се => създава се наново, това е накратко, без загуби, но до тогава има много време.
4
2
 
1
 
! Отговори
ККК преди 8 години
хора без работа .... и те не знаят кво искат. за последните 20 години и колите станаха по икономични и електроуредите ... кво още искате ? настроиха се ВЕИ, соларни панели, разработват се ел. автомобил. Ако това е бездействие, незнам кво трябва да се направи... а да, Искат да забраним на Индия и Китай да горят въглища и да се развиват, ама като им забраним после да не ревем че имало икономически бежанци.
3
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ами слезте от колите и пътувайте с колело не пътувайте със самолет не сеотоплявайте с въглиша да видим как ще се откажете
2
5
 
12
 
! Отговори
Гьобелс преди 8 години
Приказки за глобално затопляне - начин някои хора да си пълнят джобовете благодарение на разни наивници и промити мозъци. Има исторически документи какъв е бил климата през 8-10 век и как е имало застудяване.Това "глобално затопляне" е една от най-големите световни измами!!!
1
3
 
9
 
! Отговори
де бре преди 8 години
За да се противодейства на глобалното затопляне трябва промяна в начина на живот. А тя трябва да тръгне от протестиращите.