Белгия и Полша: Не искаме още бежанци!

Изключват участие в нови схеми за разпределение
Обновена: 30 ное 2015 08:04 | 30 ное 2015 08:00, Веселина Йорданова
13
Белгия и Полша: Не искаме още бежанци!
Снимка: архив, Ройтерс

Белгия няма да участва в нови схеми за разселване на мигранти в ЕС, включително предложената от Германия система за легално пренастаняване в Европа на сирийски бежанци, намиращи се в Турция. Това заяви белгийският премиер Шарл Мишел след срещата на върха ЕС - Турция, предаде ТАСС.

"Белгия напълно изключва участието си във всякакви нови схеми за разселване на мигранти в ЕС, включително от Турция. На първо място ние трябва ясно да видим какви нови задължения поема Анкара по контрола на границите, борбата с трафикантите на мигранти и ограничаването на миграционните потоци. Тези критерии ще бъдат ключови за решаването на въпроса за безвизовия режим на ЕС с Турция", посочи Шарл Мишел.

Във връзка с преговорите за присъединяване на Турция към ЕС белгийският премиер заяви, че Анкара е "далече от членството" и че "е необходимо да се постигне голям напредък", предаде Асошиейтед прес.

По-рано днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Турция може да получи безвизов режим с ЕС още през есента на 2016 г., "ако изпълни всички критерии".

Полската министър-председателка Беата Шидло също заяви, че е против всякакви нови квоти за разпределяне на мигранти в страните от ЕС, съобщи Асошиейтед прес.

"Ние сме против установяването на всякакви нови квоти, и този подход можеше да се чуе и в изказванията на други лидери", заяви Шидло в Брюксел след срещата на върха ЕС-Турция, посветена на миграцията.

По думите на Шидло основното заключение на срещата е, че въпросът за мигрантите трябва да бъде решен "извън границите на ЕС", с финансовата подкрепа на Евросъюза. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: бежанцибелгияПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Анонимен 10В Австралия има джамии.. най-голямата се намира в Аубурн... google "Auburn Galipoli Mosque"Сидни, ама ти точно от Австралия ни пишеш?
5
3
 
15
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Белгия и Полша са далеч До Полша се стига през 3 /три/ държави, а до Белгия през 5 /пет /. гледано от Босфора и горе -долу пак толкова погледнато от Сицилия. Защо не се дадат тези три милиарда на Италия, България, Гърция и Испания и няма да допуснат нито един "бежанец"??? Но Турция има най-голямата армия в НАТО и тя е нужна на САЩ срещу Русия. За това и ще правят Турция член на ЕС,, и безвизов режим ще има от догодина и всичко ,което тя и САЩ поискат !Меркел ще не ще ще играе кючек !!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде да ги депортира Бойко ? В Турция ли ??? Забравете !!!Помните ли турското кафе в Кърджали ??? Бойко покани ли там ДПС ? Покани ги ! И какво им каза ? Оставете БСП, АЗ съм вашия човек, .... но трябва да съм премиер !!! Стана ли - стана !Хайде сега помислете ще върне ли Бойко мюсулмани в Турция ???? НИКОГА !!!!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Боко е господин Да. Каквото кажат още недоизрекли и той вика ДА.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MANIPULACIQ!!!
1
1
 
5
 
! Отговори
do 2 преди 8 години
kakvo da pravqt v onaq djungula deto e palno sas hi6nici