Оранжев код в Пекин заради непрогледния смог

Хората са предупредени да не излизат навън
30 ное 2015 11:30, Елка Василева
10
Оранжев код в Пекин заради непрогледния смог
Снимка: Reuters

Китайските власти оставиха в действие в Пекин днес "оранжев" код за замърсяване на въздуха, като затвориха пътища, прекратиха строителни дейности и отправиха предупреждение към жителите да не излизат навън, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Оранжевият" код е второто най-високо ниво след "червеното" в обозначаването на степента на замърсяване на въздуха. Министерството на опазването на околната среда заяви, че задушаващият смог е причинен от "неблагоприятни" метеорологични условия.

Емисиите на вредни газове в Северен Китай се увеличават през зимата заради работата на отоплителните системи, а когато вятърът е слаб, замърсеният въздух не се разнася.

Властите за първи път повишават нивото на замърсяване до "оранжево" тази година, което означава, че има прогноза за тежък смог в продължение на три дни.

Проблемът със замърсяването на въздуха изтъква предизвикателството, пред което е изправено китайското правителство в момент, когато в Париж започват решаващи преговори за постигане на споразумение за промените в климата.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Пекинсмог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не съм ги карал насила да се тъпчат в Пекин 20 милиона китайци, то само да се изпърдят по един път толкова народ и става екологичен проблемда ходят да живеят на село, там смог няма
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китайците са комунистически ***.Заради ненавистта си към Япония не купуват японски хибриди, които имат рекордно ниски вредни емисии и дори първите им разработки покриват нормите за азотни окиси а последните удрят в земята всяка еко технология до сега.Купуват дизелите на Фолксваген по 3 000 000 на година, които бълват сажди и канцерогенни частици превишавайки десетки пъти еко нормите.За индустрията им какво да кажа - ИЗБИВАТ СЕ сами само и само да произвежадт повече и повече.
5
0
 
15
 
! Отговори
Всеки сам си решава преди 8 години
Изборът си беше техен - те сами си избраха парите пред екологията. Така че сега ще си сърбат сътвореното.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е, че на САЩ е чисто. Все пак Китай е технологичната лабораторя на щатите.
3
0
 
15
 
! Отговори
МАТА ХАРИ преди 8 години
ами да забранят ТДЙ ФОЛКСВАГЕН
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега икономиката като е по-важна да ги видим колко време ще могат да не дишат докато си броят парите
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато си караха колелата нямаха смогове.