Разузнаването на САЩ: Турция е права за Су-24

Решението за свалянето на самолета - на Турция
30 ное 2015 22:20, Александър Попов
130
Разузнаването на САЩ: Турция е права за Су-24
Снимка: Reuters, архив

Разузнавателните данни на САЩ за движението на руския военен самолет на 24 ноември потвърждават версията на Турция, че руски изтребители са нарушили турското въздушно пространство, заяви днес постоянният представител на САЩ в НАТО Дъглас Лут, цитиран от Ройтерс.

Данните на САЩ, които видях, потвърждават версията на Турция за събитията, каза пред журналисти Лут.

Същевременно Лут заяви, че САЩ и НАТО нямат никакво отношение към решението на Турция да свали руския изтребител Су-24.

Това бе суверенно решение на Турция, взето за турското въздушно пространство в съответствие с правилата, валидни за турските въоръжени сили. Нито САЩ, нито НАТО са имали отношение по въпроса, каза Лут в отговор на въпрос на агенция ТАСС.

Той добави, че от началото на октомври Турция е в контакт с НАТО във връзка с нарушенията на въздушното пространство от руски самолети.

По този въпрос имаме контакт с Турция. Що се отнася обаче конкретно до този инцидент в случая нямахме никаква координация, посочи Лут.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: НАТОРусияТурцияСу-24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда, доказа се, че руските самолети са калпави. Оцелелия пилот каза, че даже не са разбрали, че са прихванати и има изстреляна ракета. Иначе са от военно-КОСМИЧЕСКИТЕ- войски на РФ :))))) Да се готви крайцера Москва :) Трябва да се докаже, че и корабите им са калпави като всичко руско.
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ прекаляват с техното говорене,на всяка тенджера похлупак.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЛИ ВЕЧЕ БЯХА КАЗАЛИ ЧЕ САМОЛЕТА НЕ Е ПРЕСИЧАЛ ГРАНИЦИТЕ НА ТУРЦИЯ????? СЕГА -НОВО ПЕТ...ТУРЦИТЕ ЯВНО СА КАЗАЛИ ЗАЩО ПЪК ДА ОТНАСЯМЕ САМО НИЕ И ЩАТИТЕ СА ЗАПЯЛИ ДГУГО
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хем са прави хем се дистанцират от случая, всички се чудят какво да правят, иначе на приказки всички са силни
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TeoAmerika e stranata koqto ne moje bez vrag!!!zamisli se samo na 30 godini sym a ve4e sym svidetel na desetki voini zapochnali s predloga che se biqt protiv zloto.Hodil li si w Libiq predi 10 godini... tam caresh red i spokoistwie a sega ...Citirai mi edna strana koqto sled amerikanskata namesa da se e zapytila kym po dobroama kakwo ni interesywa nas nali sme si dobre s amerikanskata kultura izwinqwam se za latinicata
66
10
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
На Волен секс-робите да си ходят към Масква, ама трябва да си много *** да вярваш на турците за самолета. Били го предупредили 10 пъти, звъняли били на министъра преди да го свалят, тоя самолет се движи с 1000 км/ч до Истамбул ли е летял че да имат толкова време. Американците им правят дудуци.
65
7
 
6
 
! Отговори
Teo преди 8 години
И трите режима - ИД, Русия, Турция на Ердоган - за да се самоподдържат им трябва враг , който да държи овците подчинени и целеустремени. Сещайте се после защо руските самолети пресичат всякакви граници и защо турците ги свалят...
64
7
 
2
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Няма нужда от потвърждение - ние си го знаем, че е така! Г-н президентът на РБ го рече !
63
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да споря с вас за разузнаването на САЩ и Турция ама кажете ми след като може да свалиш самолет за няколко секунди в твоето въздушно пространство защо Ердоган заплашва ,че ще стане лошо ако свалят Турски самолет над Сирия !!!!?????? Не е ли същото!??
62
6
 
40
 
! Отговори
Лице преди 8 години
Няма достатъчно силни думи и изразни средства с които може поне малко да се изкаже голямата мерзост и двуличие на тези от САЩ, НАТО и сие. Човек започва да се чуди къде е попаднал и дали в главите на тези има въобще разум?
61
7
 
19
 
! Отговори
Дървен философ преди 8 години
Който има очи ще види, колко противоречиво е официалното НАТОвско становище по темата. Турция и НАТО са в контакт, но точно за Руския СУ не са в контакт. Вярваме на данните на САЩ. Ами разузнаването на САЩ ако ви каже да се хвърлите от витиня? айде де хвърлете се, вие не харесвате сащ и нато, но само сега някой от вас ги защитават. После ще кажете "ти си ".
60
9
 
31
 
! Отговори
дядомраз преди 8 години
Пилотът не загина напразно,защото така маските паднаха и цял свят разбра кой за какво се бори!
59
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След време ще се появи книга наръчник по двуличие базирана на външната политика на САЩ и НАТО.Като казвате "по правилата" визирате всички правила за предупреждение преди стрелба по самолет ли? или просто 10 предупреждения за 17 секунди на неизвестна радиочестота.И като подкрепяте такива действия как очаквате да няма ракети въздух-въздух на Руските самолети? Просто правилата ВИ не струват, както и вашите разбирания за демокрация
58
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРуснаците не са ми любимци, ти обаче нямаш капка мозък.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разузнаването да докаже. Чакаме факти.
56
47
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По признания на самите руснаци, руски самолети са нарушавали турското въздушно пространство над 746 пъти отлятото на сам. Руски инструктури обучават бойците на ИД. Терористите от ИД са въоръжени с руско оръжие доставено от Русия. Хора събудете се - най големия агресор , подръжник и създател на тероризме е Русия. И наличието на безбройни малумни руски *** доказва това, дори.
55
4
 
31
 
! Отговори
Значи преди 8 години
Турските ВВС още от октомври дебнаха, обаче и тях вече ги... чакат.
54
45
 
11
 
! Отговори
9900 преди 8 години
До Анонимен 102Турция не е нарушавала гръцкото въздушно пространство дори един път! Претенциите на Гърция, че Турция нарушава въздушното им пространство произлиза от факта, че Гърция едностранно обяви, че въздушното им пространство се простира на 10 морски мили от брега, докато териториалните им води се простират на 6 морски мили.Ако някой може да ми даде един-единствен пример турски самолети да са навлизали навътре в 6 миллната зона, ... ще го отрежа!!
53
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От началото на октомври турците се оплакват и предупреждават за руски самолети , е предупреждаваха предупреждава един два десет пъти и какво искате да оставят бомбандировачи да си летят свободно в НАТО, еми ще ме извиняват другарите но руските самолети се оказаха като всички останали, падат на земята, не са свръхестествени и непобедими както постоянно ни го втълпявате в главите
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Права е , не е права. Да му писне на човек. Постоянно излизат една след друга статии, които си противоречат. Ама, това е целта вероятно