Асад vs. Париж: Франция подкрепя тероризма!

"Помогнете на бягащите от войната сирийци"
1 дек 2015 07:17,
17
Асад vs. Париж: Франция подкрепя тероризма!
Снимка: архив Reuters

Сирийският президент Башар Асад обвини Франция, че подкрепя тероризма. Затова той посочи Прага като място, където един ден може да бъде подписано мирно споразумение, заради балансираната позиция на Чехия.
Това съобщиха ТАСС и Франс прес, цитирани от БТА.

Пълната версия на интервюто се очаква да бъде излъчена днес от чешката национална телевизия. В него чешки журналист пита сирийския президент дали е възможно в Прага да бъде подписано мирно споразумение с опозицията, както предложи чешкият президент Милош Земан през септември в Ню Йорк.

"Разбира се, ако зададете този въпрос на сирийците, те ще ви кажат, че не искат мирна конференция във Франция например, защото Франция подкрепя тероризма и войната, а не мира. И като споменавате Прага, това би било прието като цяло, поради балансираната позиция на вашата страна", отговори Асад.

Главното условие за постигане на политическо решение, според сирийския президент, е да бъде победен тероризма. Едва след това е възможен ефективен политически диалог и нормализиране на живота в страната. "Това е работа на самите сирийци", добави Асад, цитиран от ТАСС.

Сирийският президент призова европейците да помогнат на бягащите от войната сирийци, повечето от които са порядъчни граждани на Сирия, патриоти и честни хора. "Наистина, сред тях умишлено се внедряват терористи. Трудно е да се каже колко са", призна все пак Асад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
5
 
! Отговори
французин преди 8 години
Асад не е терорист!!!! не, не, не........ само дето е избил 380 000 сирийци с касетъчни бомби. И след като изчерпа всичките си бомби извика Путин да продължи делото.(Турция сви перките на един су 24 .. ашколсун!)
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забелязахте ли, че след пристигането на френския самолетоносач, самолетите му извършиха само един-единствен удар по обекти на сирийска територия и, след случая със сваления Су-24 и разполагането на комплекса С-400, никой освен ВКС РФ не лети над Сирия?
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO SAM DOVOLEN CHE ZABRANIHA TERORESTICNATA NKO ORGANIZAZIA NA SOROS V RUSIA.NAISTINA SOROS EDNA PRASCHINKA PRED GOSPODARITE SI ZIONISTITE MNOGO MNOGO DOBRA NOVINA
6
3
 
10
 
! Отговори
До анонимен 4 преди 8 години
Ако си мислиш,че някой разумен,човек,ще чете до край папагалското говоренеза Асад"терорист" много се лъжеш.
5
2
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Прав е,кой създаде терористите?Западът.
4
0
 
20
 
! Отговори
До Браво едрогане преди 8 години
Единственото което може да докаже поста ти,че главата ти е празна като к.у.х.а лейка
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Момо1. Търсят някой да работи за тях,2. Неволно изпълняват ислямските директиви за трето прошествие - убийства на друговерци, раждане и глобална ислямизащия. 3. Семето което е посято при тях се корени в исляма.
2
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терорист говори за терористи, За мен и Асад и Опозицията му и Ислямскя Държава и Турция и всички арабски емирства които кожата на ръцете им е прозрачна защото в живота си не са пипнали работа а главите им са пълни с идеи как подмолно да свършат християнския свят са ТЕРОРИСТИ !Помнете ! Путин както се обърна срещу Турция така ще се обърне и срещу Асад.Засиленото руско присъствие в Близкия Изток вещае мащабна война каквато до днес не е имало.В писанието пише : - ..."и рибана в морето ще заври"
1
1
 
23
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Добре де, но защо тези хора не бягат от войната в по-слаби икономически страни, а търсят да бягат в страни на 2000км от тяхната?