В Русия създадоха "самолет за Страшния съд"

Това е въздушен команден пункт от второ поколение
1 дек 2015 11:37, Елка Василева
156
В Русия създадоха "самолет за Страшния съд"
Снимка: opkrt.ru

Руската Обединена приборостроителна корпорация създаде за нуждите на министерството на отбраната на Русия въздушен команден пункт за стратегическо управление от второ поколение. Бордовият комплекс с технически средства на базата на самолета Ил-80 е преминал успешно държавните изпитания и до края на 2015 г. ще бъде предаден на възложителя, се съобщава на сайта на корпорацията.

Въздушният пункт за стратегическо управление е предназначен за използване в условията на оперативно разгръщане на войски, липса на наземна инфраструктура, както и в случай, че наземните пунктове за управление и линии за връзка излязат от строя.

"Това е уникален по своите характеристики комплекс, осигуряващ стратегическото управление на всички видове и родове войски" каза заместник генералният директор на Обединената приборостроителна корпорация Сергей Скоков. Той обясни, че освен Русия авиационна техника на такова ниво произвеждат само в САЩ – аналогичният комплекс на американските военни е наречен "самолет за Страшния съд".

От корпорацията посочиха, че новото поколение въздушни командни пунктове се отличава с повишена функционалност, надеждност, подобрени габаритни характеристики и по-ниско енергопотребление.

Според експерти конструкцията на Ил-80 позволява на борда на самолета да се намират командният състав на руската армия, както и оперативна група офицери от генералния щаб и специалисти от техническа група, отговаряща за работата на спецоборудването на самолета.

Техническите характеристики на комплекса позволяват осъществяване на управлението на сухопътните войски, Военноморския флот, Въздушнокосмическите сили, Ракетните войски със специално предназначение.

Обединената приборостроителна корпорация вече е пристъпила към разработването на въздушен пункт за стратегическо управление от трето поколение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски самолет, кола, подводница, танк = пълен провал, катастрофа.Примери ... всеки ден.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една ядрена война ще се води с информация около 30 минути а после и двете страни остават да се довършват на тъмно, в информационно затъмнение. И едва ли ще има кой да предложи мир, че и предложението да стигне до другата страна. Всеки ще бумка докато може. Затова и съм сигура, че война няма да има. И луд не би посмял да натисне копчето.
96
8
 
7
 
! Отговори
биров преди 8 години
Русия са назад в много сфери от запада,но четейки коментарите може да си помислиш че на запад летят със лятящи чинии в космоса,колите им никога не се чупят,и всичко в света се произвежда само и единствено на запад.Дай целия свят да спре да мисли и произвежда нещо ново и собствено,щото щяло да бъде скапано.Както ние в България спряхме да правим каквото и да е,и само слушаме Запада,Русия и Китай какво ще ни продадат.
95
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде е дупката за манивелата.Или пали с бутане?
94
0
 
3
 
! Отговори
do 122 преди 8 години
Помисли логично-догодина са у нас!
93
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наземната инфраструктура е пострадала дотолкова, че да трябва да командваш всичко от самолет, то ще има ли изобщо нещо останало за командване?Това е малко като "авариен комплект от четка и боя, в случай, че къщата изгори до основи".
92
11
 
13
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Това е прототипа, ясно. А истинския е с въглища, нали?
91
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските приборостроители? Леле мале!Това чудо в един екземпляр ли е и дали воже да хвърчи?
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
104, а ти какво създаваш за третия свят? Смешен си.
89
8
 
14
 
! Отговори
звездичка преди 8 години
Руснаците са скрити лимонки. Кой знае какв30 %о крият още в Сибир. Ние виждаме това, което искат да покажат. В гугъл има док. филм как руснаци надвиват противника си без оръжие и без да се докосват, луда работа.
88
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Домъчня ми за рускините Анталия без тях няма да е същата
87
12
 
15
 
! Отговори
процедурно питане преди 8 години
Ще премине ли стрес теста да прекоси Турция..ха..ха
86
30
 
12
 
! Отговори
Пути извини се бе преди 8 години
Путин играе на руска рулетка. Остана му един ход-да вземе да се гръмне..ха.ха
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен117 някой минус е щракнал, е не беше ли така ?
84
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страха е голяма сила, няма да има къде да се скриеш джуджек
83
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До руска бракмаАрматата как го теглеше по стар танк баш пред кремъл ? На боксир
82
4
 
14
 
! Отговори
Е и? преди 8 години
Нищо ново не е този самолет. Направили са му поредния ъпгрейд. САЩ имат също нещо подобно: Е-4, на базата на Б747-200. Нищо сензационно няма в този материал. Сензационни са сигурно електрониката и защитите, но това няма да го разберем
81
24
 
12
 
! Отговори
руска бракма преди 8 години
Такова нещо да ми го дадат без пари ще го тегля на боксир до вторични суровини ..ха.ха
80
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Логическа задачаСлед 10 предупреждения
79
37
 
21
 
! Отговори
Логическа задача преди 8 години
За колко време един турски Ф-16 ще перне този самолет ? За 2 мин. ? За 5 мин.? Или още до като огнярите в него хвърлят кюмура в пещите му ?Победителя в разгадаване на задачата получава Захарно петле или останка от руския самолет !