Рецептата Dnes: Шаран с кисело зеле и ориз

Още една изкушаваща рецепта за идващия Никулден
2 дек 2015 08:44, Илияна Николова
9
Рецептата Dnes: Шаран с кисело зеле и ориз
Снимка: Youtube

Продукти:

1 шаран или друга ваша любима риба
половин кисела зелка или една по-малка
1 чаена чаша ориз
50 мл зехтин
2 дафинови листа
сол, черен пипер
 
Приготвяне:
 
Нарежете зелето и го задушете в тенджера в малко мазнина. Когато поомекне добавете ориза, черния пипер, дафиновия лист и малко вода. Когато оризът е почти готов, изсипете сместа в тавичка. Върху нея сложете предварително добре измития и почистен шаран.
 
Капнете няколко капки зехтин върху рибата, поръсете я и с малко сол и черен пипер и ако е необходимо, долейте малко вода. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност на рибата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6Викаш големите вериги с оборот не продават шарани от рибарници, дето са затлъстяли от мас вече на 1 килограм? Викаш оборота на големите вериги ще премахнат вкуса на тиня от шарана който е наготово отгледан в рибарниците? Ок, ще му кажа!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уникална гнусотия! Аромат на тиня и вкиснало в едно - невероятна комбинация.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много кусурджиии виждам, че малко разбират от рибивзимаите си риба от доказани магазини или от големи вериги с оборотиначе шарана си е класика за празника кой както иска да си го прави
5
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Шаран и кисело зеле- две несъвместими вкусови аромати. Шаран да си мирише на шаран на Никулден....а киселото зеле си го сгответе със св.ребра или с пръжоли....
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4, шаран, но да си го хванеш от язовир в който не се храни рибата. Тоест див шаран и то да е най-много до 3 килограма пак за да не е мазен. А ти като си купиш 2-3 кила шаран от магазина, то той е отгледан 99% в рибарник, а в рибарника шарана е мазен и накъртва от мас направо. Яж си шарана, яж си рибната мас, братко!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопската салата се прави с лук, а за никулден се прави шаран. С останалите рецепти марш на село
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък ви препоръчвам вместо шаран да си вземете 1-2 килограмов сом и да си го изпържите ей така чист. За мен е най-вкусната сладководна риба в България, но трябва да е малък за да не е мазен. Максимум 3 килограма. Колко вино изпива не е истина.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си много зле за да си купиш мазен шаран от магазина. Аз си взех Чернокоп- вкусотия отвсякъде! И друго- не можеш да сравняваш морската със сладководната риба, освен в редки случаи. Примерно речната змиорка е нещо уникално вкусно, но едно че я има рядко по магазините ни и второ че е много скъпа. В Метро съм виждал опушена змиорка за 99 лева килограма преди 2-3 години.