Пентагонът: Тръмп е заплаха за сигурността!

Говорейки срещу мюсюлманите, той се дисквалифицира за изборите
9 дек 2015 21:48,
66
Пентагонът: Тръмп е заплаха за сигурността!
Снимка: bgonair.bg

Доналд Тръмп е заплаха за националната сигурност на Съединените щати, заявиха от Пентагона, след изказванията на кандидата за президент на републиканската партия. На митинг пред избиратели Тръмп заяви, че трябва да бъде наложена забрана на всички мюсюлмани, които искат да влязат на територията на страната.

Още по темата

Американският министър на вътрешната сигурност Джей Джонсън каза, че идеята на Тръмп е не само обидна, но ще навреди на сигурността на САЩ, като подкопае усилията за добри отношения с мюсюлманската общност. Белият дом заяви, че с изказването си за мюсюлманите Доналд Тръмп се дисквалифицира за президентския пост.

Според кабинета на Барак Обама републиканските претенденти за президентската кандидатура трябва веднага да заявят, че не подкрепят Тръмп за държавен глава.

"Всичко, което създава напрежение или провокира такова, не кореспондира с усилията на американското правителство да има едни добри отношения с мюсюлманското малцинство. Всички изказвания на господин Тръмп създават опасност от атаки породени от омраза от страна на терористичните групировки. Ние искаме да се борим с джихадистите от Ислямска държава с помощта на мюсюлманите. Те са наши съюзници в тази борба, а подобни изказвания не помагат за това", заяви Питър Кук, говорител на Пентагона.

Американски политически лидери и от двете партии, премиерите на Франция и Великобритания, ООН, както и мюсюлманските жители на азиатски страни осъдиха коментарите на кандидата за президент на САЩ.

Самият Доналд Тръмп защити изказването си, сравнявайки плана си със задържането на американци от японски произход по време на Втората световна война. Магнатът на недвижими имоти обаче смята, че идеите му са не по-лоши тези на бившия президент Франклин Рузвелт, който постановява задържането на повече от 110 хил. души в американски правителствени лагери, след като японците бомбардират Пърл Харбър на 7 декември 1941 г.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано да спечели. На *** от ИД ще им се стори тесен света.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп е прав! Лошото е че няма кой да го допусне да стане президент. Имаше на предните избори един такъв който беше много "неподходящ" за Белия Дом с нулеви шансове на "изборите" - Рон Пол."If voting made any difference they wouldn't let us do it"Mark Twain
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казващите истината са заплаха за националната сигурност на Съединените щати.
30
0
 
8
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ха-ха тия май си подритват трудовите книжки нали военните "миротворци" не трябва да се месят в политиката или това е само за у нас като нищо Тръмп ще им посочи вратата .
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам газове.
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп президент.
27
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Марко Рубио ще оправи и Путин и Русия и Сирия. Това е човека който знае как се действа срещу международни престъпници като Путин и неговата шайка.
26
3
 
21
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
Само Тръмп! *** за всички останали ***!
25
19
 
2
 
! Отговори
Петър USA преди 8 години
Абе вие Българите сте интересни хора.Всеки път ибзирате и харесвате най-големият шоумен или актьор в предизборните кампании и си го избирате всеки път..най-големият ***.Тръмп е просто смешен.просто всички го знаят и им харесва..точно както беше случая с БОКО тиквата..всеки го знаеше и го мислеше за интелигентен..Трябва да почнете да избирате човек който е депутат.А не бивш пожарникар(Бойко)..старец-бивш цар(Симеон)..импресарио на Русия(Станишев)..ром(Костов).май верно избирате по интересност
24
2
 
27
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Тръмп не е заплаха за националната сигурност на Америка ,по скоро е заплаха за пентагона и сегашните му ръководители!!!
23
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** 29 САЩ имаше велик президент и името му беше Роналд Рейгън. Духът на Рейгън ще се събуди пак и тогава нещастните П.утински изчадия като теб ще с.рат кръв
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен Тръмп иска да го дисквалифицират и нарочно говори все по-крайни неща. Той няма за цел да става реално президент, а просто се кефи да учавства в капмпанията и да си казва мнението без да му пука.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много беше смешно как всякакви жалки кoнкуренти-кандидати за президент бързаха да споделят как се възмущавали от Тръмп, видели някаква искрица надежда за себе си. В сегашния свят е страшно да казваш истината. В резултат хем правиш глупости, хем говориш как ги заклеймяваш.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп, наистина е заплаха за сигурността, но на двупартийния модел в САЩ. Там кандидатите за президент се борят един с друг и единствено той се бори да реши проблемите на САЩ. Като се има в пред вид,че е богат и не може да бъде купен става още по-опасен противник за статуквото. Е, как да не го обвинят за враг на сигурността.
19
0
 
18
 
! Отговори
Хексагонът преди 8 години
Тиквата не е заплаха, той когато става напечено, или вдига кръвното, или играе футбол.
18
1
 
14
 
! Отговори
Йончо попов преди 8 години
Новия президент !
17
2
 
34
 
! Отговори
факт преди 8 години
От времето на Кенеди ,Америка не е имала читав прзидент. Тръмп каза високо това ,което много хора мислят но не смеят да кажат.Мисля ,че Тръмп повече от всички заслужава президентския пост,но ще му попречат със всички средства, ще го демонизират ,а може и да посегнат на живота му..Демокрация по американски
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека си говорят смешниците от белия дом. С това си изказване г-н Тръмп си осигури много голяма популярност и те го знаят, затова вият като кучета.
15
23
 
2
 
! Отговори
lol преди 8 години
Тоз Тръмп е чист клоун на хората които искат да започнe война на религиите
14
1
 
27
 
! Отговори
Супер преди 8 години
Най-свестният кандидат! Той не ламти за пари, а иска да направи нещо за своя народ, не като нашите продашници.