Арест за трима, пошегували се, че в самолет има бомба

Инцидентът станал преди излитане на полет в Индонезия
27 дек 2015 11:43, Красимир Ангелов
7
Арест за трима, пошегували се, че в самолет има бомба
Снимка: БТА

В Индонезия са задържани трима души, които се пошегували, че в самолет, готвещ се за излитане, била поставена бомба, съобщава вестник "Джакарта глоуб", цитиран от БТА.

Главният заподозрян Еднан Андри Сусанди и двама негови приятели вече се били качили на самолет на авиокомпанията Батик еър, който трябвало да излети от град Купанг за Джакарта, когато службите по сигурността на летището открили в багажа му подозрителен пакет.

При проверка в куфара бил намерен спрей срещу насекоми, който по принцип е забранен за превозване. Въпреки това на Сусанди му позволили да заеме мястото си в самолета. Но мъжът решил да се пошегува със случката и попитал стюардесата: "Ами ако имах бомба, това също ли е забранено за превоз?".

След неуместната шега командирът на полета се обадил на полицията и тя задържала шегаджията и двамата му приятели.

Сега главният заподозрян може да получи до 15 години затвор. Представител на местните правоохранителни власти каза, че случилото се трябва да послужи като урок на хората, които не разбират, че изричането на думата "бомба" в самолет и на обществени места може да доведе до сериозно наказание.

Преди Коледа в Индонезия бяха арестувани 11 души, подготвяли терористични нападения в столицата Джакарта, включително двама камикадзета. Засилена е охраната на важните обекти, включително на летището, съобщи правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е ако беше казал Алах у Акбар дали щяха да го арестуват - все пак Индонезия е най-голямата мюсли държава на света.
6
1
 
1
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Преди дни чаках на опашка в банката, че се помайтапих с това, че толкова голяма опашка има та човек не може да я ограби. Голям късмет съм имал, че не са ме арестували явно.
5
0
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Позната работа. Бяхме командировка в Израел за две/три седмици, един колега ни закара на Бен Гурион. Стоварваме куфарите, броим багажа и един вика: "А бе важното е бомбата да не сме забравили". Търкаляме куфарите към чекинга и същият колега го пресрещат трима - един му взе паспорта, другите двама го хванаха под мишниците (да не се умори) и го понесоха. После един му излезе с обувките, друг с якето, трети с лаптопа, а накрая го "донесоха" до направо до самолета точно 3 минути преди да излети. :)
4
3
 
4
 
! Отговори
Хехе преди 8 години
Имат висок стандарт щото населението им е по-малко от Париж.Уж всички емигранти щяха да приемат ама само 160000 приеха и лопнаха кепенците.Да не им се развали уж "високият" гейски стандарт.
3
1
 
9
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Толкова са се зомбирали, че вече не се прави разлика между реалност и шега. Вече има и думи табу като "бомба" (ооопс да не дойдат сега да ме арестуват че съм я написъл!) и свободата на словото я нямат за нищо. Има съществена разлика между "ами ако беше бомба" и "имам бомба". Явно параноята не прави разлика.
2
1
 
7
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Параноята се хвърля в атака!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луда работа!!!Колко далеч може да стигне?