Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?

"Билд" твърди, че полицията е укривала, че бежанци са виновните
Обновена: 9 яну 2016 12:45 | 9 яну 2016 12:29,
177
Прикривала ли е полицията виновниците в Кьолн?
Снимка: архив Reuters

Полицията прикрива нападения, извършени от бежанци, пише германският вестник Билд.

Десетки нападения на жени е имало в новогодишната нощ в Кьолн и Хамбург. Най-малко 80 пострадали са подали оплакване в полицията. Жените били атакувани от тълпа от около 1000 мъже от арабски и северноафрикански произход.Финландската столица Хелзинки, австрийската – Виена, и югоизточният шведски град Калмар са поредните европейски градове, които обявяват, че са отчели необичайно високо равнище на сексуални посегателства през новогодишната нощ.

Първата страница на изданието е със заглавие "Забранено ли е на полицията да казва истината?". Материалът се фокусира върху факта, че подробности относно нападенията в Кьолн и други градове започнаха да излизат много късно, пише bTV. 

Статията на таблоида само добавя масло в и без друго разбушувалият се пожар от негативни мнения за бежанците. Докато през лятото Германия приемаше бежанците с отворени обятия, сега страната обръща посоката.

Според вестника полицията в Кьолн първоначално не е дала информация, че в нападенията над жени на Нова година са участвали бежанци. "Билд" твърди, че във вътрешните данни на полицията е отбелязано, че голяма част от арестуваните тогава 71 души са бежанци.

Високопоставено полицейско лице от Франкфурт, чието име не се споменава, е заявило пред германския вестник, че им били дадени стриктни инструкции да не казват доброволно за престъпления, извършени от мигранти.

Подобни подробности полицията може да дава единствено на директни въпроси по темата, зададени от журналисти.

Говорител на правителството в Хесе призна, че журналистите били посъветвани да бъдат дискрени, отколкото да рискуват вълна от негативни мнения.

Говорител на германският канцлер Ангела Меркел заяви, че подобно поведение на бежанци "не само нарушава закона, но води до негативни мнения за мнозинството невинни бежанци, които търсят единствено защита".

Вчера полицейският началник на Кьолн беше уволнен след критики за несправяне с насилствените сблъсъци и действия в западногерманския град в новогодишната нощ.

60-годишният Волфганг Алберс трябваше да напусне поста, за да бъде "върнато общественото доверие", заяви вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Ралф Йегер. Той изтъкна, че Алберс е проявил разбиране по въпроса. "Моето решение за уволняването на Алберс е необходимо, за да бъде възстановено доверието на обществото в кьолнската полиция", добави Йегер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Из интернет попаднах на документ, който жените в болниците в Кьолн са били принуждавани да подписват - (след нападенията на Нова година), да не дават интервюта и изобщо да си държат устите затворени за случая иначе щели да бъдат подведени под съдебна отговорност. Щом и жертвите заплашват представете си от кога е изтървам края и от кога полицията мълчи и не предприема нищо.
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е пътник, германците ще си я линчуват
91
0
 
11
 
! Отговори
90245 преди 8 години
Това ограничаване на информацията с коя "директива" на ЕС е "синхронизирано"? Обществото има право да знае цялата истина - още повече, когато е ужасяваща. Най-противното лицемерие триумфира в момента в целия съююз и неизбежно ще предизвика остри реакции от страна на хрисими и миролюбиви граждани на ЕС. Във Финландия вече действат дороволчески отряди за охрана на гражданите от различни посегателства. Не ми се мисли за по-нататък...
90
0
 
17
 
! Отговори
летящата вещица преди 8 години
И Меркелката пуснала опорни точки:) Така действат комунистите и бившите шестаци.
89
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Докато през лятото Германия приемаше бежанците с отворени обятия, сега страната" ги приема с отворени крака.
88
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 8 години
До АнонименНищо чудно! Както са тръгнали нещата....
87
0
 
30
 
! Отговори
Къде са мъжете им? преди 8 години
Германците бяха приспани задълго, събудиха ли се сега? А ние такава "демокрация" ли искаме- да те лъжат в очите и ако настояваш, че искаш да ти се спазват правата и неприкосновеността, че не желаеш да те опипват някакви диваци, да те поливат със студен душ? Мерси!
86
1
 
17
 
! Отговори
гост преди 8 години
До АниНе знам дали са си близки или не и какво значение има това в случая? Важното е, че Путин не позволява в Русия подобно поведение на "сирийската" ***. Меркел има много поздрави от Путин като политик!
85
1
 
48
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Всяка вечер преди границата с Хърватска на Сръбска страна се събират автобуси с мигранти 10.20.30 или повече , после с ескорт тръгват към Меркел.Да са им добре дошли.Едно време нас ни гонеха от там , не сме били добри.Е те ви сега добри .
84
2
 
8
 
! Отговори
ot germany преди 8 години
Posledni ***..... zifrata na nasilenite germanki v Koeln na Silvester e veche 379......sledvat i drugi gradove i dargavi v Germany i Europa.....
83
2
 
48
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
След като обявиха, че Меркел, е подслушвана от американските служби и после я привикаха в САЩ, тя се върна коренно променена. САЩ направиха така, че милиони мюсюлмани да навлязат в Германия и да спрат сърцето на Европа. Най-големия враг на Обединена Европа са САЩ. Меркел е техен агент. Меркел унищожава Германия и Европа.
82
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В немските училища ще се изучава "Моята борба" на А.Хитлер. След време на този човек немците ще гледат като на национален герой, и това време наближава.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IMASHE DWA KOMENTARA PO DOLU NE ZNAM KOI GI E PISAL NO BIHA JIWATA ISTINA CHE MERKEL E ZIONISTKA I SLUJI NA MASONOZIONISTKATA KLOKA MOETO MNENIE E CHE SHE IMAME GRAJDANSKA VOINA W EWROPA ZASHOTO OTRITO SE IZPOWIADWA UNISHOJENIETO NA EWROPESKITE NARODI OT SAMITE EWROPEISKI POLITIZI UPRAWLIAWANI OT USA ZIONISTITE
80
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да мислим за България.Защо строежът на оградата по Българо-турската граница расте по-бавно и от строежа на християнска църква по време на турското робство?Като че ли през нощта българите строят, през деня турците разрушават.Така ли е?Има ли заповед стената да се строи едва едва, за да не си разваляме комшулука?
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, да не те изритаха от ЦРУ бе?
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
naskoro gledah za chovekopodobnite ostanki i napravo teoriqta na Darvin se srina kato kashta ot karti pred men ..... regiona na indonezia ima 60 % fosili sprqmo ostanalia svqt ...... tam ima i fosili ot tai narechenia GIGANTROP ``qvanski chovek`` dostigal rast ot 4-5-6-7 metra :)
77
1
 
0
 
! Отговори
do baihui преди 8 години
nqma nujda da cheta koqto i da e kniga ..... ``bogoizbranite`` koito sega se narichat taka kade li sa bili v perioda predi 10 000 - 20 000 godini kogato drugo pleme e bilo ``bogoizbrano`` a predi nego puk drugo .... i sled tezi shte ima novo ``bogoizbrano`` pleme ne se bezpokoi ;)
76
0
 
23
 
! Отговори
GE-Диктатура преди 8 години
През есента 250 000 протестираха в Берлин против TTIP а 3 милиона се подписаха в петиция срещу преговорите. Днес Меркел обяви, че няма да има никакви промени на преговорите по споразумението.
75
0
 
47
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Преди 1 час около 3000 демонстранти от патриотичното движение ПЕГИДА в Кьолн бяха брутално разпръснати от полицията с уотребата на Водни Оръдия. гледах на живо по pi-news dot net. Тук демокрацията остана в миналото, сега се налага Диктатурата на Меркел, васалка на една голяма държава отвъд океана. Положението става все по-напрегнато, очаквам дори гражданска война.
74
3
 
0
 
! Отговори
do baihui преди 8 години
absoliutni gluposti ...... Izrael ima dostatachno pari i zemi da se premesti kadeto iska po sveta :) teritoriata koqto obitava v momenta osven s nqkakva nostalgia po kratak period ot istoriata mu ne vijdam s kakvo drugo mu e cenna ....