Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ

Руският президент си натрупал тайно богатство от няколко години
Обновена: 25 яну 2016 22:47 | 25 яну 2016 22:21, Камелия Цветанова
362
Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ
Снимка: Reuters

Високопоставен представител на американското министерство на финансите твърди, че руският президент Владимир Путин е корумпиран. Тези твърдения Адам Зубин, помощник-секретар в министерството на финансите, отговарящ за борбата с тероризма, прави в програмата Панорама, която ще бъде излъчена по Би Би Си по-късно тази нощ, предаде Франс прес.

Видяхме как Путин обогати приятелите си, близките си съюзници, как маргинализира онези, които не смята за приятели, използвайки държавни средства, казва Зубин в програмата, откъси от която бяха разпространени преди нейното пълно излъчване.

Независимо дали става дума за енергийното богатство на Русия или за други договори за обществени поръчки, Путин ги раздава на онези, които той мисли, че ще му вършат работа в ущърб на другите. Според мен точно това се нарича корупция, допълва Зубин.

Близки на Путин са под удара на санкции, въведени от Вашингтон през 2014 г., но за първи път, според Би Би Си, американската администрация обвинява Путин така експлицитно.

Зубин не пожела да коментира цитиран от Би Би Си таен доклад на ЦРУ, в който се посочва през 2007 г., че богатството на Путин е около 40 милиарда долара.

Зубин обаче подчертава, че руският президент си е натрупал тайно богатство от няколко години.

Той взима държавна заплата от около 110 000 долара на година. Това не отговаря на неговото действително финансово положение. Той има дълъг опит в прикриване на истинското състояние на финансите си, казва Зубин.

Говорител на руския президент, запитан от Би Би Си, по повод тези твърдения, каза, че нито едно от тези обвинения не заслужава коментар от страна на Путин, защото всички тези обвинения са чиста измислица./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако сме реалисти , който не продава на сащ или не им играе по свирката е корумпиран :) а целия свят знае , че след кенеди всеки президент на американците е марионетка на цру , путин ви би в кавказ , в украйна а сега и в сирия :)
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 330НА север Умнико има скалисти основи а за Канада и Хиляди езераНа Юг умнико насипването, трамбоване, обезводняване и прочие дейности са почнали още преди войната Север Юг с помоща на робиДавам ти пример колко по-гъста е шосейната мрежа на България в обезводнените блатни райони(1923-1930г) южно от река Дунав и подобните но не обезводнени райони в Румъния на север
223
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 328Ето ти Украйна (Южната част на СССР) 600 000кв км 170 000км пътищаето ти Русия 17 125 000 кв км 982 000км пътищаИ САЩ 9 826 000 кв км 6 465 000км Луизиана 135 000 кв км 47 000 мили или 75 000 кмБългария 111 000 кв км 40 231 км
222
1
 
0
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Путин е виновен за всичко!
221
0
 
2
 
! Отговори
Пепо преди 8 години
Тези американци крият че Путин закусва с американчета и е организирал избиването на индианците, разрушаването на Дрезден и Хирошима а напоследък е опропастил руския бюджет с разходи за превоза на бежанците!
220
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Студено било , кално било , затова магистрали няма :)А бре момци, в Америка не е ли студено в северните щати и кално в южните ?Как има магистрали там. ?
219
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Людмила Савчук 322Умна женооо Основните Пътища в Луизиана и изобщо Юга са построени с робски труд още преди войната Севера против Юга. Да сега има мостове и Виадукти но основните насипни и обезводнителни работи са се вършели от няколко века с робски труд. погледни картата близо до извивките на реката няма пътища(магистрали и първокласни) има био зона сега бихме го нарекли а реално при наводнение зона опасна за живеещите. Все пак Мисисипи събира вода от 41% от територията на САЩ.
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен325ти че у санкт петербург лято няма ли ? Поне малко ? А къде са руските магистрали на южната част на русия ? Има ли смисъл да ти кажа че Русия е три пъти по голяма от САЩ но има 10 пъти по малко пътища от САЩ по твоята логика в Чикаго и Детройт и минеаполис минесота или Канада и Аляска не би трябвало да има магистрали ? Ало тъпариш...
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До инн е за Хага325 путкинъ бил убиец, бе момче, на тези садисти още им виси Сталин на портретите по стените а Сталин е убил милиони ти си мислиш че този путкинъ прави впечатление, това е малоумно стадо и живота на една овца не значи нищо, дори и на милиони също
216
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби , ако искаш някой да ти хване вяра, не цитирай руски източници...
215
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 325 преди 8 години
Ти май се увлече! Не ви ли писна да вменявате всяко нещастие на горкия Путин. Аман от измислици, изкривявяния, лъж.и! Всичко това сме го чели. Всичко е опровергано. Гаага, где находиться этот город? Две руси лейтенантчета седят до един пулт с два ключа и едно червено копче. Имало Хага, няма Хага! Язък, Петър Велики много го тачеше!
214
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Людмила СавчукМедъм, няма никаква база за сравнение. Става дума за различни трудни терени. На юг с набиване на пилоти могат да подготвят терени за пътища. Санкт Петербург е построен върху "сваи". Американците можаха да направят цяла естакада до Кий Уест. Гледах филм за строежа на линията Пекин - Лхаса и бях дълбоко впечатлен! Всеки решава своите задачи, стига да има средства. За БАМ чувала ли си?
213
4
 
1
 
! Отговори
инн е за Хага преди 8 години
Путин е масов убиец: Немцов,Политковская и още 109 журналисти които са са били опозиция в прижеве,Самолета на Качински и 100 делегати, зрителите в театъра на ул Добровка, децата в Беслан,самолета свален в Украйна контролиран от руски войски,пак там свален украински самолет с 49 пасажери, матросите от подводницата Куркс,Цивилни жертви в Грузия,Украйна,Чечня,Дегестан,Сирия,Молдова.....списъка е дълъг. Поклон и вечна памет на убитите от режима ***.
212
1
 
0
 
! Отговори
ВКС на РФ преди 8 години
До БобиХа ха ха какво е вкс? Военно космическите сили ли ? Като тези в пустинята на сирия ли ? Ха ха ха ха а лазерното трифазно триплазмено оръжие има ли го там а ха ха ха ха
211
1
 
2
 
! Отговори
Людмила Савчук преди 8 години
До Боби320 ЛЪЖЕШ ЕЙ ЛЪЖЕШ БОБИ, АМИ ПЪТИЩАТА ТА В ЦЯЛАТА ЛУИЗИАНА И МИСИСИПИ ВЪРХУ КАКВО МИСЛИШ ЧЕ СА ПОСТРОЕНИ БОБИ ИЗЛАГАШ СЕ НО НИ РАЗСМИВАШ МАГИСТРАЛАТА Е I10 В МИСИСИПИ И ЛУИЗИАНА АКО СЕ ДОСЕЩАШ В ДЕЛТАТА НА МИСИСИПИ , ЩЕ ТЕ УВОЛНЯТ *** КАТО КОЛЕЖКАТА ТИ ЛЮДМИЛА САВЧУК
210
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиВ подкрепа:"Сирийская армия отбила у боевиков стратегически важный город Шейх-Мискин в южной провинции Дераа. Об этом сообщает во вторник, 26 января, Reuters со ссылкой на Сирийскую обсерваторию по правам человека.". И още: "24 января сирийские правительственные войска отбили у боевиков стратегический город Ар-Рабиа в провинции Латакия, граничащей с Турцией. После этого армия получила возможность для наступления в направлении турецкой границы.". Значи Асад вече по-добре се справя.
209
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 315Влезте в сайта на Колибка. Има си филми за всичко Масони, Мормони , Конспирации.Фаренхайт 911 филма с реално заснети доказателства за 11 септември атентатът и какво истина ли е или лъжа?Ако кажеш че вярваш на "демокрартичното" правителството от 1980 до 1990 Иракския Лидер Садам беше Прав да води Война с ИРАН и беше наш(на САЩ) Прятел. Докато не нападна крадливите Кувейтци. Които са по-големи пирятели на нас.
208
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 317Айде пак Опорно клечковУМНИКО ако имаш знанието и технологията да строиш магистрали и ЖП в торфови полярни блата *** в Русия ще станеш Милиардер за година и ще те наричат по целия свят ЦАР строител на Пътищата - това го казвам напълно сериозно по-гаден терен за строеж НЯМА.
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 317Инфраструктура нема, кайш? Явно Боко много успешно ви е налял в главите тази думичка, макар че то и у нас такава няма. Там, в тундрата, всред блатата или пермафроста ходи да правиш магистрали! Летят си хората със самолети, въртолети (показаха луксозния пътничечески Ка-62). Тези дни пускат 20 чисто нови "Сапсан"-а - скоростен влак, европейски. Не ги мисли, мисли дали ще има БДЖ, няма ли да ти падне бетонна греда върху колата и главата! Радвай се на каруци с коне с червени пискюли!
206
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 312Влезни в сайта на ВКС. Всеки ден има брифинг с карти и записи на унищожени цели.