Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ

Руският президент си натрупал тайно богатство от няколко години
Обновена: 25 яну 2016 22:47 | 25 яну 2016 22:21, Камелия Цветанова
362
Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ
Снимка: Reuters

Високопоставен представител на американското министерство на финансите твърди, че руският президент Владимир Путин е корумпиран. Тези твърдения Адам Зубин, помощник-секретар в министерството на финансите, отговарящ за борбата с тероризма, прави в програмата Панорама, която ще бъде излъчена по Би Би Си по-късно тази нощ, предаде Франс прес.

Видяхме как Путин обогати приятелите си, близките си съюзници, как маргинализира онези, които не смята за приятели, използвайки държавни средства, казва Зубин в програмата, откъси от която бяха разпространени преди нейното пълно излъчване.

Независимо дали става дума за енергийното богатство на Русия или за други договори за обществени поръчки, Путин ги раздава на онези, които той мисли, че ще му вършат работа в ущърб на другите. Според мен точно това се нарича корупция, допълва Зубин.

Близки на Путин са под удара на санкции, въведени от Вашингтон през 2014 г., но за първи път, според Би Би Си, американската администрация обвинява Путин така експлицитно.

Зубин не пожела да коментира цитиран от Би Би Си таен доклад на ЦРУ, в който се посочва през 2007 г., че богатството на Путин е около 40 милиарда долара.

Зубин обаче подчертава, че руският президент си е натрупал тайно богатство от няколко години.

Той взима държавна заплата от около 110 000 долара на година. Това не отговаря на неговото действително финансово положение. Той има дълъг опит в прикриване на истинското състояние на финансите си, казва Зубин.

Говорител на руския президент, запитан от Би Би Си, по повод тези твърдения, каза, че нито едно от тези обвинения не заслужава коментар от страна на Путин, защото всички тези обвинения са чиста измислица./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
4
 
3
 
! Отговори
аз преди 8 години
За това което направи в Русия от времето на Елцин до сега,и 50 милиарда да си е заделил е малко,трябваше поне 200-300 милиарда да вземе за факта,че отново вдигна държавата,подобри доходите,инфраструктурата,и т.н., вече са значими на световната политическа карта.А това е нужно за световната политика независимо дали са прави или не ! Нашите откраднаха някакви си 10 милиарда ама съсипаха цялата държава,нация,образование и здраве и т.н.!!!!
204
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влезте в BBC на първа страница беше, има си и документален филм с имена и пр но в държава в която още държат портрета на масов убеце като Сталин избил милиони руснаци и украинци на дали това филм че на ВВС ще хване вяра
203
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С извинение но трябва да сте пълни о л и г о ф р е н и да вярвате обратното, в държава с размерите и богатствата на русия всеки трябва да живее като бей а не да ми губят доходи, заплати от инфлацията и обезценяващата се рубла, бюджета го съкратиха с 10% първите седмици на 2016 а и колко пъти вече 2015 и преди това и т.н. руснака обеднява и огладнява но уж запада бил виновен нали тъпариши ?
202
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиАма тая информация според ИТАР-ТАСС ли е ?Никъде другаде не се чува за такива успехи, даже се говори за оттегляне на Асад :)
201
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 308За почти 5 месеца лоялните на АСАД са почти утроили контролираната територия. Ако включиш и Кюрдите 40-45% от Сирия вече не е на ИДИма още поне година с тези темпове докато ИД бъде унищожена
200
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 307Официално само от заплата като в момента е Милионер. Реално няма разходи те са поемани от държавата, а има добра заплата. Останалото ако има нещо в Офшорни зони то не е официално на негово име и много трудно до невъзможно да се докаже.
199
2
 
4
 
! Отговори
Йов преди 8 години
Авторът недоволства, че Путин не е корумпиран от правилните за хамериканците хора. Ядец!
198
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиТрудни времена идват Боби, скоро няма да има и за пица...
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото ч.угуни докъде стигна военната операция в Сирия ? Има ли някакъв реален напредък ?
196
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиА колко спечели Путин през това време и от какво ?Щото не е много ясно от къде има толкова пари , айде клинтъновите са от лекции.
195
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 305Бившия президент Клинтън е спечелил за 2(ДВЕ) години след края на мандата си 105 милиона долара след данъците за изнасяне на лекции. Лекциите обикновено са платени от Американски фирми. Госпожа Клинтън независимо че е държавен секретар по това време е била даже по-търсена независимо че е взимала по-малки хонорари. Колко е спечелила Госпожата не се споменава.
194
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Добър ден!Хубаво ама същото нещо само, че в още в по-голям мащаб се прави и в САЩ.----------Не звучи много убедително. Къде са доказателствата ?
193
2
 
0
 
! Отговори
Добър ден! преди 8 години
Хубаво ама същото нещо само, че в още в по-голям мащаб се прави и в САЩ.
192
3
 
7
 
! Отговори
панагюрище преди 8 години
американците явно са в пълно отчаяние ,то и на Клинтън му въртяха минети в кабинета но какво от това.избиха десетки хиляди жени и деца по света но за това не пишат и не се вайкат та даже и са горди с тези си деяния
191
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея са шампиони по крадене. Всичките около него са такива незаконно забогатели.
190
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страната управляваща се от най-голяма корупция и поставящи чрез нея президенти и конгресмени на власт заяви:Путин е корумпиран!!!А,кой го корумпира след като САЩ е извън тази игра??
189
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 298Оди Сей не се ли сещаш че Съдебно преследване в съд с доказателства от разузнаването на страната в която е съда е меко казано проблематично. Разузнаването може да фалшифицира доказателства по такъв начин че ЕКСПЕРТИ да се КЪЛНАТ в репутацията си че това са истински доказателства.Министерство на финансите на САЩ ползвано ли е в някоя програма Character assassination? Определено еди кой си получил еди какви си пари...Лъжата се ползва от всички. Путин ползва истината когато може
188
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха хахааа хахахахааааахахахаха....бре, голяма новина!!!!!!
187
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците съвсем са изтрещяли.Онази ***, дето ни идва на гости и г-н Президентът я прегръщаше като родната си сестра, дошла си след дълга разлъка, летейки над Калининградска област, поискала спешно да кацне там. Което, разбира се, й било разрешено.Поискала спешна среща с Путин и получила някакъв служител на МВнР.И започнала да го заплашва с война!Тези наистина не знаят с кого си имат работа! Колкото до корумпирания Путин, не мога да си го представя как си брои 40 млрд $ сам в една стая.
186
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 290Няяя проблем браточка че ги напечатаме. отпечатвам 3 000 000 000 001 $ единия долар е от менее :-) урааа върнахме си дълга.А какво ще стане с покупателната способност на Долара и борси и пазари и Уолстриит ...