Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ

Руският президент си натрупал тайно богатство от няколко години
Обновена: 25 яну 2016 22:47 | 25 яну 2016 22:21, Камелия Цветанова
362
Путин е корумпиран! Директното обвинение дойде от САЩ
Снимка: Reuters

Високопоставен представител на американското министерство на финансите твърди, че руският президент Владимир Путин е корумпиран. Тези твърдения Адам Зубин, помощник-секретар в министерството на финансите, отговарящ за борбата с тероризма, прави в програмата Панорама, която ще бъде излъчена по Би Би Си по-късно тази нощ, предаде Франс прес.

Видяхме как Путин обогати приятелите си, близките си съюзници, как маргинализира онези, които не смята за приятели, използвайки държавни средства, казва Зубин в програмата, откъси от която бяха разпространени преди нейното пълно излъчване.

Независимо дали става дума за енергийното богатство на Русия или за други договори за обществени поръчки, Путин ги раздава на онези, които той мисли, че ще му вършат работа в ущърб на другите. Според мен точно това се нарича корупция, допълва Зубин.

Близки на Путин са под удара на санкции, въведени от Вашингтон през 2014 г., но за първи път, според Би Би Си, американската администрация обвинява Путин така експлицитно.

Зубин не пожела да коментира цитиран от Би Би Си таен доклад на ЦРУ, в който се посочва през 2007 г., че богатството на Путин е около 40 милиарда долара.

Зубин обаче подчертава, че руският президент си е натрупал тайно богатство от няколко години.

Той взима държавна заплата от около 110 000 долара на година. Това не отговаря на неговото действително финансово положение. Той има дълъг опит в прикриване на истинското състояние на финансите си, казва Зубин.

Говорител на руския президент, запитан от Би Би Си, по повод тези твърдения, каза, че нито едно от тези обвинения не заслужава коментар от страна на Путин, защото всички тези обвинения са чиста измислица./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
6
 
2
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
Аз не разбирам какво подскачат копейкаджиите-в Русия винаги е било така.Бащицата олицетворява държавата,той коли,той беси!Разбира се че има собствени сметки,в долари и евро.Голямата пустош е негова...повече от 15 години.Милионерите в Русия са повече от 2400,та нали другаря Путин ги държи там.А мужиците ....те са свикнали на лишения и нямане.Важно е водка да има и затъмнение.
144
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в ДневникНАТО да се готви за ядрена война от устата на Солтенберг означава, че НАТО е готово за ядрена война. Това означава че американската ПРО е в такъв стадий, че повече Русия не е в положение да заплашва запада по никакъв начин.
143
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо общо с великия президент Джордж Фашингтон - раздавал безплатно ваксини на индианците. При това скъпи, с много живак.
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Трагедия!Наистина в Русия откак започнаха санкциите всички деликатеси се изяждат от клошарите. То не бяха френски сирена, екзотични плодове, испански и италиански деликатеси и всичко това на сметищата на Русия. Виждате че това е най-богатата страна в света, която си позволява да храни клошарите с изтънчени лакомства.
141
0
 
4
 
! Отговори
подозрителен преди 8 години
яааа!Западните служби са активирали медиите!нещо голямо предстои, щом е толкова голямо наглото плюене срещу Путин!
140
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казват, че имал и ядрени бомби. Дали е вярно?
139
0
 
2
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
До Анонимен 218Наивнико, само преди 10 дни Солтенберг заяви че НАТО трябва да се готви за ядрена война.--------------------Амчи гответе се бе, кво ме занимаваш с мокрите сънища и напикавания на Солтенбург.Започвайте я тая ядрена война, виждам че нямаш търпение.После дъщерия ти ще има 4 ци-ци и 2 члена но важното е че ще смачкаш Русия
138
3
 
3
 
! Отговори
Грешка! преди 8 години
Путин не е крал, той е цар. За по младите неграмотни в Булхаристан, нещо като генерален секретар на КПСС.
137
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мужичето милиционер от бившето КГБ с обикновена заплата стана милиардер само за 10 години! Е как ще стане ако не корумпиран и в червата!
136
4
 
3
 
! Отговори
Трагедия! преди 8 години
Русия е спряла износът на хайвер, сьомга, кожи от собол, зърно за ЕС. Какво ли ще ги правят сега? Естествено, ще ги изхвърлят. Там няма глоби за клошар, че е ял хайвер и пил водка от кофите за ***.
135
7
 
1
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Още по лошото е , че кремълската дипломация и тайни служби корумпират такива държави , като България, цяла пета колона от журналисти,медии,политици,анализатори,дипломати, защоте не е обяснимо България да бъде единствената държава зависима от руските енергийни суровини и горива!А от всичко най лошо е, че българите не плащат реалните пазарни цени на суровината и горивата, защото не е нормално сега Украйна да купува газ от запад на цени малко над 200 долара, а ние???Агент Люк Донован!ЦРУ!!!
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости,вече никой не вярва на такива твърдения.Краля на СА *** в златна тоалетна и спонсорира тероризма но Кери каза че са най добри приятели....между другото Ердоган също.... откриите 10-те разлики.
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин може и да е крал, но го е правил за Народа на Великата Россия!!!
132
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в ДневникНаивнико, само преди 10 дни Солтенберг заяви че НАТО трябва да се готви за ядрена война. Това беше ясен сигнал че Путин не може повече да шантажира света с ядрени заплахи, защото са решени да му счупят вмирисаните зъбки окончателно. След това заваляха обвиненията в убийства, тероризъм, педофилия, отровителство, бандитизъм, наркотрафик, покровителство на мафията, абсолютна корупция и крадене в гигантски мащаби. Нека се опита да прави ядрена война, това ще краят на Русия.
131
2
 
5
 
! Отговори
Инфо за грантоедите преди 8 години
Рублата от 25 за $ наближава 100 за $. Кой печели? Печатарите в централната московска банка! Работят от сутрин до мрак.
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Рунцайсза тях е важно че могат с 1000 рубли да си купят това което са купували и преди 5 години...а то откъде и как ще стигне до магазините им? Путин ще каже заклинание ли?
129
1
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
До АнонименДругарю, и как да стане това сплотяване на гладен стомах?---------------------------------Как ще стане - те си знаят. Аз не съм в Русия и не знам как ще се развият нещата.Ще ти кажа едно - когато избереш хляба пред свободата губиш и двете.Сигурно не можеш да разбереш и защо хората в обсадения Ленинград не са се предали на фашистите?Умирали са от глад, но не са се предали.Това е трудно да се възприеме от българи, ние първи ще се предадем, но все пак помисли
128
4
 
4
 
! Отговори
до 210 преди 8 години
Левски също мразеше русофилите!
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в Дневник Чекай,че не разбрах.Велия Путин,копира запада?За такива приказки в Русия,вече щеше да пиеш чай в милицията.
126
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Разбира се , че е корумпиран!Само колекцията му от часовници е за няколко дестки милиони долара!Вижте и нашият бивш президент Гоце Триперо, ами той си беше корумпиран до мозъка на костите!Падат всички маски и героите и идолите стават едни алчни егоистични отмъстителни същества!Агент Галк Девъроу!ЦРУ!!!