Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция

Не е имало нарушениe, отсече обаче Москва
Обновена: 31 яну 2016 08:26 | 30 яну 2016 21:58, Веселина Йорданова
410
Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция
Снимка: архив, Ройтерс

Руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Турция, че вчера руски военен самолет Су-34 е нарушил турското въздушно пространство, предаде ТАСС.

Още по темата
"Не е имало никакви нарушения на въздушното пространство на Турция от самолети на руската авиогрупа в Сирийската арабска република. Твърденията на турската страна, че руски самолет Су-34 е нарушил въздушното й пространство са голословна пропаганда", заяви говорителят на министерството Игор Конашенков.

"Убеден съм, че даже турските експерти по ПВО знаят, че радиолокационните станции (радари), осъществяващи контрол на въздушното пространство, могат да фиксират само височината, курса и скоростта на обекта във въздуха. Нито един подобен радар не е способен да установи типа и държавната принадлежност на въздушния обект - дали той е на Русия или на възглавяваната от САЩ т.нар. анти-ИД коалиция", добави той.

Според говорителя това е възможно само при "пряк визуален контакт с другия самолет, какъвто не е имало".

"Да говорят сериозно за това, че с помощта на тези радари някой някого даже е предупреждавал на"руски и английски език", могат само неграмотни пропагандисти, нагледали се на холивудски екшъни. Ние, от своя страна, можем категорично да заявим, че нито руските ПВО средства в Сирия, нито сирийските радио-локационни станции за контрол на въздушното пространство, не са засичали никакви нарушения на сирийско-турската граница. Да не говорим за това, че никакви гласови контакти на турската страна с нашите пилоти отдавна вече няма", посочи Конашенков.

По-рано днес ТАСС обърна внимание, че в декларацията на турското външно министерство по този повод не се уточнява къде точно е станало нарушението на въздушното пространство, за което Анкара твърди. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
военни хулигани.
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама като им свалят самолета изобщо не отричат.
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да, толкова им увяхва икономиката на Русия, че през декември първи в света пуснаха новия вид АЕЦ, които никой друг за сега не може да проектира и произведе за промишлена употреба. Това говори за научен и икономически ресурс, който никой друг в света няма в момента.
56
5
 
7
 
! Отговори
пешо преди 8 години
те и в крим отричаха да са влизали пък после си признаха...
55
3
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Предлагам, да си гледаме нашите аероплани, защото май вече и не летят, се се питам и не мога да разбера защо - 100 тина мига имахме, летяха си свободно, летци си имахме - АБЕ ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ ОТ ВСИЧКО ЛИ ЩЕ НИ ЛИШИ - май Расате ще излезе прав.
54
1
 
4
 
! Отговори
Галин преди 8 години
с какво да свалим СУ-34 .......я да видим с Ф-16 ли?? Или с MIM-104 Patriot ХАХАХАХАХХА
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато сгрешиха първия път да стрелят по руски самолет много знаеха да лаят отпосле.А защо сега не стреляха?ЗАЩО???За да няма заличени от земята турски територии, затова! Страх, леле, малееее!
52
4
 
13
 
! Отговори
Колио преди 8 години
До анонимен 130 рублата може да е ефтина като тоалетна хартия но зад нея има реакна икономика земеделие и дьржава а зад нашия скъп лев няма даже и производител на тоалетна хартия.
51
1
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Вие се смеете на турците, ама те са прави, вчера като си стоях на терасата и чоплех семки и си бърках в носа и си чешек топките и аз го видях как прехвърча над турска територия. Вервайте ми и аз го засякох на радиото, не бе на радиятора, уф на радиоточката, абе и аз забравих на какво го засекох, то мога ли да помня всичко от вчера какво съм видял, *** го видях.
50
3
 
9
 
! Отговори
Колио преди 8 години
До горбетчиите е руснаците си купиха едно полуостровче бая земя демек което си струва инфлацииката дето им я спретнаха е ЕС си купиха от турците бежанцу срещу 3милярда Евро.Кои е по насметка а.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vsichko e pod kontrola na KUKLOVODA Rusiq do sega shteshe da e razbita no ne e stava vaotos za kontrol nad silite Amerika Rusiq Tezi strani sa vezna (kantar)za svetovniq red do kato se ridi dlefvashta duper sila,kato izbroima v bliskoto minalo silite FAKT e che vsyako nachalo si ima krai kato Rimskata ,Velikata Osmanska,Ii tnn...... immperii
48
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАГУБА СЛЕД ЗАГУБА, РАСТЕ ЕДНА ГОЛЯМА ТУРСКА ПОБЕДА !!!!!!РЕДЖЕП ТАЙИП ЕРДОГАННАПРЕД !!!!!!!!МАЧКАЙ МЕКИТЕ РУСКИ ДУПЕТА !!!!!!!!!ТО Е ЯСНО ЧЕ СА МЕКИ КИТКИ, И СИ ТЪРСЯТ ТУРСКИ ИНСТРУМЕНТ :))))))))
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция стигна до Виена,когато му беше времето преди 300 години,сега след 300 години Турция най-вероятно ще последва съдбата на Северен Кипър и Косово.Турския ще е история в следващите 20-30 години,хубаво е да се учи руски,китайски,някой европейски език или пък хинди-английския диалект."
46
4
 
11
 
! Отговори
Абе гурбетчийо преди 8 години
ЕС се разпада!!!
45
5
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ е тъп преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЙСКИЕС става по-слаб с всеки изминал ден. Последния опит да наложат санкции срещу Русия завърши с публично поругаване на Меркел от германските управници, несъбиране на мнозинство и бесни от яд американци, турци и украинци! На Унгария, Австрия, Полша, Великобритания, Гърция, Швеция и на още много държави им писна от ЕС и Меркел и ние българите не сме сами!
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЖИВИ ЗДРАВИ ПОЛОВИН РУСИЯ ЩЕ СЕ ПРЕВЗЕМЕ ОТ ТУРЦИЯ :))))
43
3
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
До никъде няма да стигнете османе, до никъде! Турция е само въпрос на време да се разцепи и то здраво. Нямате място нито в ЕС, нито където и да било.. Това, което стана със Сирия, Либия и Украйна е само началото и вие сте в списъка..
42
2
 
11
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Крайно време е няколко Ярс-а и Топол-а да паднат в Анкара и Истанбул !
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великата турска авиациа седи закотвена по летищата ,а оня мАж Ердоган се моли през сълзи и сополи за аудиенция при Путин.хахаааааЩо така бе ?ястреб ли си или проскубана кокошка....хахахаааа
40
3
 
3
 
! Отговори
adalet преди 8 години
predi dni velikata "ruska" (armiq,aviaciq) se sraja sas? siriyskite deca !siriychetata napusnaha pole srajenieto sas 7 jertvi