Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция

Не е имало нарушениe, отсече обаче Москва
Обновена: 31 яну 2016 08:26 | 30 яну 2016 21:58, Веселина Йорданова
410
Русия отрече неин боен самолет да е влизал в Турция
Снимка: архив, Ройтерс

Руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Турция, че вчера руски военен самолет Су-34 е нарушил турското въздушно пространство, предаде ТАСС.

Още по темата
"Не е имало никакви нарушения на въздушното пространство на Турция от самолети на руската авиогрупа в Сирийската арабска република. Твърденията на турската страна, че руски самолет Су-34 е нарушил въздушното й пространство са голословна пропаганда", заяви говорителят на министерството Игор Конашенков.

"Убеден съм, че даже турските експерти по ПВО знаят, че радиолокационните станции (радари), осъществяващи контрол на въздушното пространство, могат да фиксират само височината, курса и скоростта на обекта във въздуха. Нито един подобен радар не е способен да установи типа и държавната принадлежност на въздушния обект - дали той е на Русия или на възглавяваната от САЩ т.нар. анти-ИД коалиция", добави той.

Според говорителя това е възможно само при "пряк визуален контакт с другия самолет, какъвто не е имало".

"Да говорят сериозно за това, че с помощта на тези радари някой някого даже е предупреждавал на"руски и английски език", могат само неграмотни пропагандисти, нагледали се на холивудски екшъни. Ние, от своя страна, можем категорично да заявим, че нито руските ПВО средства в Сирия, нито сирийските радио-локационни станции за контрол на въздушното пространство, не са засичали никакви нарушения на сирийско-турската граница. Да не говорим за това, че никакви гласови контакти на турската страна с нашите пилоти отдавна вече няма", посочи Конашенков.

По-рано днес ТАСС обърна внимание, че в декларацията на турското външно министерство по този повод не се уточнява къде точно е станало нарушението на въздушното пространство, за което Анкара твърди. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
6
 
! Отговори
Лъжливи смешници! преди 8 години
Естествено че руснаците никога няма да си признаят че техен самолет е навлязъл на турското въздушно пространство КАКТО ВИНАГИ !
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Аллах ***
136
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението: При следващо нарушение една ракетка и като падне ще стане ясно чий е самолета! Ама подозирам че пУтин пак ще реве на умряло!
135
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе русия кой я брои за държава и рублата кой я брои за тоалетна хартия?Съвсем скоро интерпол ще го обяви за издирване педофила.Затова отчаяно търси конфликт за да втвърди електората,който скоро ще го измете.
134
5
 
17
 
! Отговори
Гунчо преди 8 години
Проблемът на Ердоган е, че руснаците шокат канчетата на неговите дж-а-гали в Сирия. Проблемът му е, че хрантути и поддържа ИД, заедно с американците и останалите хю-мнета от НАТО! Ама нема как да си го кажат ачик, та се правят на маймуни с некво въздушно пространство! Ми да свалят още един самолет на руснаците! Даже направо да нахлуят в Сирия и да си пазят хората, па да видим какво ще стане...
133
4
 
8
 
! Отговори
Гунчо преди 8 години
Ся айде си разбереме функциите - руснаците и американците проведоха специални преговори за гарантиране на безопасност на самолетите на всички, които воюват срещу ИД в Сирия! Имат споразумение, че в небето над Сирия са СЪЮЗНИЦИ, защото имат обща цел! Колко пъти руски самолети настъпиха еврейското небе и нито гък! Щото една машина, която се движи с 500 м/сек. може да се отклони с 10 километра за 20 секунди! Какво, ако са настъпили руснаците някой километър - да не са влезли да бомбардират Турция?
132
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До лyдия с картата220 много по бързо днешна путиния върви точно по стъпките на бившия насссран насесесер, икономическа криза плюс военно надпреварване, не забравяйте че украинския президент и председател обещаха че крим пак ще е украински
131
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен223 путин ще забрани някакъв турски внос като платове например и руските мужици ще му повярват че това е отмъщение на лошите турци които не пускат бомбандировачи да летят над територията им, това русия не е държава а пародия на бензиностанция нищо повече
130
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До муспиСветовна война срещу кого, целия свят срещу пруската *** с новите и сирийско ирански братя ли ? Китайците не сте ли чували какво казват за крим ? Ако крим е ваш, то сибир е наш
129
6
 
3
 
! Отговори
някои си преди 8 години
Сваляш го и край, какво ще му се молят бил той су 34 или 27 . Тогава пък ще се дуят, че го свалили над Сирия и така не става вярно на руснаци няма угода, ни да ги предупредиш ,ни да ги свалиш . Ми карай да върви те пак ще си намерят някои за нещо виновен, сигурно че като падне не са го хванали в въздуха да падне на меко, или че го заслепило дете с прожектор от близкото село. С две думи оставете ги ако не стигнат Анкара не стреляйте
128
4
 
2
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Турция моли да стане това което е предвидено за началото на Третата световна. То ще е някъде към '24г. - виж Ванга и Сюрлукова. Ние също искаме веднага, но Горе имат други планове.
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той и без това напоследък само реве,а и хатакистките оплаквачки му пригласят
126
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като руснаците отричат, турците да свалят другия път и като падне на земята, ще се разбере дали е руски! Путин пак ще реве на умряло цял месец!
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е и как ги определят тия въздушни граници като земните са назъбени до зъби,значи на всеки зъб по овала се спуска перпендикуляр към допирателната в точка от овала и още по височини да ги очертаят и съединят като топографи,бая работа си е даже по програма.
124
21
 
9
 
! Отговори
До лyдия с картата преди 8 години
От конфронтация имат нужда в кремъл,защото губят навсякъде,както навънка са изпаднали в изолация,така и вътрешното им положение отива към революция.Това се знае от всички.Затова сега турците не са свалили самолета,защото и да го свалят все тая,Русия вече се пързаля по нанадолнището.Докато свалянето на първия самолет просто ги качи на шейната.Затова от кремъл само си търсят поводи,но ходовете им са лесно предсказуеми.Както винаги Русия ще загуби.
123
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямало е никакво нарушение.Ако имаше щеше да има и псднал самолет.Сега руснаците пилотират с широко отворени очи.
122
3
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До Станой от АхелойИ във Втората световна война, паднаха доста, но за всичко си платихте...
121
3
 
12
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До Анонимен 216Биха могли, но Су-34, е защитен в достатъчна степен и не е така просто да го свалиш от земята! Пък, бъди сигурен, че във въздуха на близо е бил Су-30 и всичко е ставало в обсега на С-400...
120
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако действително е имало инцидент, то турските изтребители отново щяха да свалят руския самолет. Явно тук др. Ердоган търси възможност за среща с Путин, опитвайки се да запази "достойнство". Бобардировките срещу бунтовниците и умерените противо-правителствени групировки в Сирия, явно много силно удрят по джоба на др. турски президент. Ерго, много са успешни