Спасените в Гърция мигранти - обратно в Турция

Това ще сложи край на бизнес-модела на нелегалните трафиканти
29
Спасените в Гърция мигранти - обратно в Турция
Снимка: Reuters, архив

Канцлерът на Австрия Вернер Файман е предложил сирийските бежанци, открити край бреговете на Гърция, да бъдат връщани обратно в Турция. Това предаде ТАСС, позовавайки се на австрийски медии.

Файман е направил предложението на донорската конференция за Сирия, която се проведе в Лондон по-рано тази седмица. Ако планът не проработи, Австрия ще пристъпи към охрана на националните си граници, е допълнил той.

"Това е единствената радикална мярка, която ще позволи да разрушим напълно бизнес-модела на нелегалните трафиканти на мигранти", заявява канцлерът, цитиран от в. "Кроне".

В интервю за в. "Йостерайхер" Файман отбелязва също така, че предложението е било представено на турския премиер Ахмет Давутоглу.

"Представих на Давутоглу виждането си за "план А". Фронтекс (европейската агенция за защита на границите) трябва да задържа хората, които се насочват към Гърция. Те трябва да бъдат спасени, но след това трябва да бъдат изпратени обратно в Турция. Тогава Фронтекс ще бъде не само спасителна операция, а истинска служба за охрана на границите, отбелязва политикът.

Австрия работи и по "план Б", чиято същност е организиране на граничен контрол и фактическо затваряне на границата за бежанци, пристигащи през безопасни транзитни страни. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
2
 
! Отговори
Плювняалиев преди 8 години
Нашите предци. Траките, траките.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Анталия, в Анталия.
19
0
 
3
 
! Отговори
чон преди 8 години
Америка и Англия искат нато в Източна Европа.Австрия,Германия искат Фронтекс в Европа.Русия не иска нито Нато нито Фронтекс.Китай стои и гледа сеир и подготвя пътя на коприната.
18
4
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 8 години
Единственото правилно решение е непълноценните навлеци да бъдат екзекутирани. Мъже, жени, деца. Децата- за да не могат да отмъстят за родителите си.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До буахахаххахахахаZA sega sa 300 hilqdi ot 1,5 milionnoto naselenie na ALEPO
16
0
 
6
 
! Отговори
убеден ли си преди 8 години
До *** 2викаш унгарци,словенци,че дори и австрийците ще послушат меркел ??? голям залък за 60 милионна турция (ако 20 -те млн кюрди я оставят толкова) е 500 млн европа....дори и с 10 млн турци вече в ес.
15
3
 
25
 
! Отговори
Алов 2 преди 8 години
По всичко личи, че действията на мекушавите управници от Брюксел са уклончиви и неефективни. Скоро мечтата на великият везир Кара Мустафа от 1683 година ще се сбъдне и то без бой, ами с покорното съдействие на европейската раЯ.
14
3
 
4
 
! Отговори
буахахаххахахаха преди 8 години
До Анонимен300 000 ???не са ли 300 000 млн . ???
13
1
 
6
 
! Отговори
0909хггфтффф преди 8 години
До Анонимен 9 абе и на теб хич не ти е лесно .........
12
3
 
24
 
! Отговори
5678 преди 8 години
До Анонимен 14 че то в Алепо останаха ли да жиеят хора , освен членовете на ИД и на други терористични групировки ???ми ще ги трепят , какво да правят
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RUSIA izvurshva genocid nad musulmanite suniti v SIRIA,celi kvartali na grad ALEPO sa srinati s zemqta ot ruskite samoleti
10
5
 
2
 
! Отговори
вай а преди 8 години
До Анонимен 12фотер ти колионе , ту е туа мадре !!! ду бист вирклих депад ,ганце фамилиа.....бласееееен !!!
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A тези "сирийски бежанци" които минават незаконно Българотурскаката граница кога ще бъдат връщани в Турция.Тези "сирийци" от снимката след това ще минат през България.Ако не се връщат в Турция ще ги препращаме директно на Меркел-все пак тя ги покани,ние българите не сме.
8
4
 
15
 
! Отговори
ай сега преди 8 години
До Анонимен 9хамериканците са в сирия от 2-3 години а путин от ...6 месеца . а ердоган ако почнем да действаме като австралия нищо не може да изпрати в европа !!! миниране на сухоземните граници,прихващане на лодките и предаването им на турските патрули и готово
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо не блокирате писаното на латиница ?? все пак това е български форум.
6
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RUSIA skladiral himichesko orujie v SIRIA ,PUTIN shte izpolzva himichesko orujie nad naroda na SIRIA ,kade e sveta,pochva treta svetovna,glavniya vinovnik sa ruskite agresori izbivashti civilnoto naselenie na SIRIA
5
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RUSIA izvurshva genocid v ALEPO, 300 hilqdi bqgat kum TURCIA ,ERDOGAN predupredi sveta che shte prati bejancite v EVROPA ,ako sveta ne spre djudjeto pitin
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do kato ima gladni garci nqma kak da stane
3
0
 
26
 
! Отговори
най-после преди 8 години
европа започва да се пробужда !!! а на меркел като не и изнася---може да напусне ес заедно с англетата . браво на австрийците !!
2
1
 
27
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Абсолютно съм сигурен, че турците ще се направят на луди и ще забатачан този план - нищо няма да вземат обратно, само кинти.