Комунистите готови да спасяват Русия

Ще търсят средства в златния резерв на страната
10 фев 2016 14:14,
58
Комунистите готови да спасяват Русия
Снимка: Reuters. архив

Руските комунисти се канят да станат реален конкурент на властовата партия "Единна Русия" в парламентарните избори през септември чрез победа на социално-икономическия фронт, пише "Росийская газета".

Вчера партията представи пред журналисти идеи от разработваната предизборна програма и съобщи, че е "открила" 65 трилиона рубли в държавния бюджет. Партийният водач Генадий Зюганов обясни на пресконференция, че комунистите ще спасяват страната с "левоцентристки завой". Той предложи да се използва опитът от 1998 година, когато се наложи Русия да бъде измъкната от дефолта при цена на петрола към 15 долара за барел, отбелязва всекидневникът.

Депутатът Владимир Кашин, зам.-председател на ЦК на КПРФ, разказа къде може да се намерят средства за такъв "завой". Това са резервите на страната, на първо място в злато и валута. Друга част от необходимите средства може да влезе в бюджета, ако се приемат законопроектите на компартията за прогресивен данък, държавен монопол върху тютюна и алкохола и др.

Партията не забрави и традиционното си предложение да се национализират суровинните източници на Русия. "Завоят" предполага също евтини кредити за възстановяване на производството. Предвижда се мерките да подобрят социалната подкрепа. Пенсиите трябва да стигнат 40 на сто от трудовото възнаграждение, а "средствата ще стигнат за удвояване на заплатите", твърди Кашин.

Комунистите предложиха "намерените" 65 трилиона рубли да се похарчат за нуждите на народа, обобщава "Московский комсомолец". Пълният вариант на алтернативната им финансово-икономическа програма ще бъде представен в петък на стопански форум в Орел, родния град на Генадий Зюганов.

Приходната част на днешния руски бюджет е 13,7 трилиона рубли, а разходната - 16 трилиона. "Виждаме, че парите не стигат за образование, здравеопазване, развитие на промишлеността и селското стопанство", констатират комунистите. В навечерието на парламентарните избори те ще се опитват да получат максимални дивиденти от икономическата криза под лозунга на традиционните си мантри. Естествено при желание всичко това може да се осъществи. Но този икономически модел вече бе приложен в Съветския съюз и всички знаем как приключи това", коментира Константин Симонов, оглавяващ руския Фонд за национална енергийна сигурност.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Русия я чакат да фалира последните 300 години от оправлението на романови и 4 века от преди това.Тик-так тик-так.Май някой ще им се изчака чакалото още няколко века.Междудругото как ще фалира икономика която не произвежда нищо а има само износ на суровини?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ot tuk nasetne rusiya nikoy moje da ya spasi .Nyama po prokleta darjavs na sveta.da prichini tolkova maka na malki deca jeni i t.n.otvratitelna komunisticheska oushanka.gospod gi e proklel.i stiga s taya vanga .shtoto vanga e govorila nesluchayno turski...ok.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите спечелиха предишните избори. Путин ги фалшифицира и ги прецака.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби,чакаме експертното ти мнение по комунистическата програма.
21
4
 
6
 
! Отговори
койчо преди 8 години
най скапаната нация пълна деградация
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СЛАВА РУСИ тебе руските ти братя ще те отровят помни ми думите
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е Путин къв е? Демократ?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така ще я спасят че чак китайците ще се вият в чудо какво да правят руските бежанци
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия наясно ли са човека от портрета какво е причинил на руснаците?
16
2
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Кyманизите намерили 65 трилиона рубли... - на тротоара...
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между партиец и комунист има доста разлика. Едните са практици, а другите теоретици. Каквато и да е власт, рано или късно разбира, че няма как да стане това, което е било мислено и започва едно плюскане.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От КТБ парите вече изхарчени ли са ?
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега предполагам ви е ясно защо пребоядисаните ни *** на власт, познати още като демократи, гербери, реформатори и други елементи плюят толкова яростно Путин.
12
1
 
1
 
! Отговори
истината е една преди 8 години
"Все кругом вранье ! " - както казват руснаците. Трябва просто да се гледа "между кадрите" и да се чете "между редовете". Всички реки са различни, ама извора им е общ.Мислете.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще го продадат а после?
10
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реално погледнато ако се сбъднат мечтите на атлантиците "диктаторът" Путин да падне от власт, на негово място идват комунистите на Зюганов, а това ще е феноменален автогол във вратата на антируската клика. Внимавайте какво си пожелавате, да не вземе да се сбъдне, че после Путин ще ви се струва като благ човек и топ демократ.
9
6
 
18
 
! Отговори
шах и мат преди 8 години
Усещам как в следващите месеци заглавията в западните медии ще са "Май е по-добре пак Путин да спечели" ахаххах
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите искат да победят Путин на изборите? Тц, тц, тц, току единствената опорна точка на псевдо демократите отиде в тоалетната.
7
3
 
14
 
! Отговори
я пак четете б\ю преди 8 години
Някой от вас чете ли въобще статиите тук----"""Руските комунисти се канят да станат реален конкурент на властовата партия "Единна Русия" в парламентарните избори през септември чрез победа на социално-икономическия фронт, пише "Росийская газета"."""""....не схванахте ли,че Путин няма нищо общо с комунизма--даже тук ви го написаха-----а вие все за комуниста Путин блеете тук----сега схванахте ли разликата бе шо--ро--шоиди........
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е манна небесна за кумунетата... златото... и тука се чуват такива сигнали... Те очевидно не знаят в кой век сме... Валутите не се обезпечават с злато, търсенето определя предлагането....Долара ще е силен докато го търсят... Защо Россия не продава в рубли, а в долари??? Ако започне да продава в ръбли ще фалира за 1 месец.... :)))