НАТО да си стои в своите граници, размаха пръст Лавров

Митът за "руската заплаха" е нужен, за да оправдае съществуването на НАТО
10 фев 2016 11:14,
502
НАТО да си стои в своите граници, размаха пръст Лавров
Снимка: архив Reuters

Раздуването на мита за "руската заплаха" е необходимо, за да оправдае съществуването на НАТО. Това заявява външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за "Московский комсомолец", предаде ТАСС.

"НАТО отговаря за своята зона и както е записано във Вашингтонския договор, осигурява колективна отбрана срещу нападение. Ами тогава си стойте в своите граници, никой няма намерение да ви закача. Това обаче им се вижда малко, тъй като губи смисъл съществуването на военнополитическия блок", отбелязва Лавров.

Обречени на неуспех са според него опитите на Северноатлантическия съюз да намери смисъла на съществуването си, изгубен след разпадането на Варшавския договор.

"Операцията в Афганистан не подпомогна това търсене. Тя се провали и днес ситуацията в тази страна стремително се влошава - "тероризмът се разрасна, десетки пъти се увеличи наркотрафикът", посочва първият дипломат на Русия.

Във връзка с последните събития в Крим и Сирия сега дейно се експлоатира т. нар. руска заплаха, за да се обясни по-нататъшното съществуване на НАТО, казва Лавров, цитиран от БТА.

По думите му чрез изкуствено разпалване на безпочвени страхове алиансът се опитва да овладява геополитическото пространство все по-близо до границите на Русия - въпреки предишните обещания и ангажименти.

"Виждаме всичко това. Те разбират всичко това, но се правят на наивници, включително по проблемите на ПРО, която наред с разиряването на НАТО е дестабилизиращ фактор за глобалната стабилност и нарушава глобалните паритети", добавя Лавров.

Поканата за членство в пакта, отправена към Черна гора, е "изкуствено решение, няма да добави никаква сигурност на натовците". Черногорският народ едва ли е забравил натовските бомбардировки и "надали ще приеме с ентусиазъм идеята на своето ръководство "да потули много неща" с присъединяване към НАТО", твърди Лавров.

"Въпросът не опира до Черна гора, а до това как НАТО се отнася не само към развитието на отношенията с Русия, а към гарантирането на глобална сигурност", твърди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До миткоМитко никой не говори за лавров, никой и не говори с лавров, лавров си изпуска нервите, как може да анексират съседните си територии от Грузия Украйна и да каже че НАТО не си стояло по границите? Лавров е почнал да откача, русия губи в сирия и знаете ли защо? Защото сирия е най разрушената страна на света благодарение на братската руско сирийска дружба от времето на насссрето и Башар Ал Асад първи баща
324
2
 
6
 
! Отговори
Не сме толкоз глупав преди 8 години
До Анонимен403 няма никакъв сорос, този дъртак в Америка никой не е и чувал за него, сами се лъжете и сами си вярвате, но знаеш ли какво има? Омраза към руснаците, навсякъде по света, най вече в съседните страни на русия, кажи ми ако греша, за това единствените съюзници на руснаците са главорезите сирийци и терориститеот иранската хизбула, кажете ми ако греша, лъжете елементарно, както изнасиленото руско момиченце в Германия което се оказа че не е изнасилено
323
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХариЕ и аз живея в Чикаго и заредих на долар и педесет за галон, един галон е четири литра, я сега дели долар и петдесет на четири ще получиш цената за литър в долари, обърни го в евро, а и в Чикаго е скъпо по селата е долар и тридесет за четири литра
322
3
 
1
 
! Отговори
Хари преди 8 години
До Анонимен 401Аз живея в Беларус и днес заредих за 45 евро цента литъра.
321
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е 100% индикация, че Лавров ги бие в десетката! Сега за успокоение на туземните шорозоиди, ще спомена, че Лавров едва ли дава и копейка за тяхното съществуване под слънцето. Не ги брои даже за винарки или еднодневки.
320
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПрилича на гладен кон, абе не е лесно да си русофил тези дни, не им ли е неудобно че само плюят запада а децата им са там? Пълна лудост
319
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Az384 разделяй и владей нали ? Няма да мине номера, следващата *** в обединението на ЕС ще е единен енергиен пазар, да няма за България два пъти по скъпа газ от за Германия и клиента определя цената, търсенето и предлагането, а търсене няма ново, стратегическите тръбопроводи на путин за Китай и ЕС или Турция по някакви причини си останаха празни приказки, време е и цената да падне, в Чикаго бензина е 1,5 долара за 4 литра т.е за галон вие на колко сипахте при лук ойл?
318
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грозния Лавров
317
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До алоалоНавсякъде по световните медии хората си казват истината и на дали има някой който може да го отрече, пруснацте помагат на Башар Ал Асад и не пипат с пръст ИД в рака в сирия, има заговор между путин и асад за заливане на НАТО и ЕС страните със сирийци, за това и бомбандират всичко живо отдолу но не и районите с ИДИЛ, целта е дестабилизиране на ЕС и НАТО и доказателство е последния случай с 'изнасиленото' руско момиченце в Германия което се оказа план на кремъл само дето не е било насил
316
8
 
10
 
! Отговори
До 391 преди 8 години
До АнонименРазсмиваш це, руснаците винаги са имали силна дипломатическа школа...твърди руския хибрид...изпокараха се с целия свят, навсякъде ги мразят, загубиха 45 милионна Украйна но се побратимиха с главорези терористи сирийци и иранци? Не знам тогава какво би било слаба дипломатическа школа според вас руските хибридни тролсолдати
315
3
 
8
 
! Отговори
mator преди 8 години
НАТО взе решение ще разполага войски на 6 държави българия румъния и балтийските държави. имаше изказване след решението, русия трябва да знае,при сценарий като Украйна първо ще срещне АМЕРИКАНСКИ БРИТАНСКИ ГЕРМАНСКИ ВОЙНИЦИ и каза още че поляците плачат за такава ситуация. А сега да видим пютинчо ГЛАДНА МЕЧКА ХОРО ИГРАЕЛИ???
314
13
 
15
 
! Отговори
митко преди 8 години
Лавров е дипломат висш пилотаж , щом искат нека се пробват натовците , а то само лаят ...извратеняци
313
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е да има баланс на силите ... корумпирана, престъпна Русия не може да бъде баланс на запада, но нека се пробват.
312
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината боли.
311
17
 
12
 
! Отговори
Баш ловджия! преди 8 години
А на мене тоя ми прилича на сибирски лос - с тази конска физиономия и така застанал под герба. Кога ли ще разрешат отстрела на лосове?
310
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде ти е НАТО-то когато единия член Турция е заплашвала да пусне още повече бежанци към Европа ако не и се плати повече? Къде беше НАТО-то когато ходиха да раздават непоискана демокрация в арабските държави и като резултат имаме ситуацията днес.Къде е НАТО- когато германците идваха да режат оградата с Турция предното лято? А ЕС къде е и той? Всеки се оправя самосиндикално.
309
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците винаги са имали силна дипломатическа школа!
308
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Лавров един велик държавник
307
29
 
17
 
! Отговори
алоало преди 8 години
Товорищ Лаврав, ами гледайте си във ВАШАТА ПАНИЧКА тогава.Но забъркахте голяма каша в Алепо и ХИЧ не се борите против ИД! В резултат на вашите бомбардировки сирийците от Алепо бягат към Турция и Евроап: а вие сте доволни, нали?? И защо не ви посрешнаха като ОСВОБОДИТЕЛИ??? Нали се борите за АСАД, против опозицията му? Май ще се натресете, както се натресохте в БЪлгария. НО след 70 години никой не ви иска!
306
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хехе де го този договор бе мускам МАЙДАНА ще ви дойде в *** за туй квичитее