US Сенатът прие нови санкции срещу Северна Корея

Те са заради ядрената й програма и състоянието на човешките права
11 фев 2016 08:07,
17
US Сенатът прие нови санкции срещу Северна Корея
Снимка: Reuter

Сенатът на САЩ прие законопроект за нови санкции срещу Северна Корея заради ядрената й програма, състоянието на човешките права и дейностите й срещу киберсигурността, съобщи Ройтерс.

Камарата на представителите прие подобен документ миналия месец, но разликите между двата текста се очаква да бъдат изгладени бързо и той да бъде изпратен на президента Барак Обама за подписване.

Сенаторите гласуваха единодушно /96 "за" и нито един "против"/ законопроекта, който прави задължителни повечето съществуващи вече санкции срещу всяко физическо лице или компания, помагаща на режима в Пхенян в придобиването на материали за производство на оръжия за масово поразяване, пране на пари, производство на фалшиви стоки и търговия с наркотици.

В текста се налага забрана върху доставките на луксозни стоки в КНДР и се предвиждат санкции срещу нарушителите на човешките права в страната, както и за незаконната дейност на Пхенян в киберпространството.

Подкрепата за законопроекта беше толкова голяма, че двама републиканци, борещи се за президентската номинация, Тед Круз и Марко Рубио, оставиха кампаниите си, за да отидат във Вашингтон да гласуват, отбелязва Ройтерс. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
козлудуйчо преди 8 години
защо не му пратят ракетката обратно от където е излетяла на червеното комунистическо прасе поне щатите имат тази технология
8
1
 
2
 
! Отговори
Сух режим преди 8 години
Забраните от всякакъв вид ограничават нормалните хора и организации,тезисъблюдаващи законите.От друга страна създават благоприятна почва запроцъфтяване на корупцията,спекулата,черната борса,контрабандата ивсякакви други далавери.Забраните на сената може би ще затруднят и забавятв известна степен С.Корея,но вероятно ще изиграят роля подобна навъвеждането на сухия режим в САЩ в началото на миналия век,тоест почтиникаква.Да, Ким трябва да бъде спрян,но ще са нужни други методи и начини.
7
1
 
8
 
! Отговори
viovioi преди 8 години
Дунди май е отслабнал!. Каквито и санкции да приемат, Дунди няма да се откаже т ядрената си програма. Нека US да намали военния си бюджет от 6 милиарда поне на 5. Да, ама не. Те защитават човешките права с машината си за масов терор и репресии НАТО. Така ги защитават, че където минат камък върху камък не остава . Дам.
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дупе да му е яко който не пляска силно !!
5
0
 
22
 
! Отговори
KDK преди 8 години
По-добре в Северна Корея отколкото в Саудитска Арабия, ама среще СА няма санкции заради човешките права защото имат петрол и търгуват със САЩ на изгодни цени.
4
1
 
17
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Американците още помнят 50 години-когато го ядоха чет-вартит в Корея.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusДа не намалиха центовете бе...?
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя жълтия най накрая ще забие някоя ракета в Б.Дом-ще се доскачат американците.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е що само санкции--нападайте ги бе....Или сте само силни срещу камилари...