До 6,5 хиляди джихадисти се крият в Либия

Борбата в Сирия ги принуждавала да бягат
13
До 6,5 хиляди джихадисти се крият в Либия
Снимка: архив, Ройтерс

От 3 до 6,5 хиляди бойци на терористичната групировка "Ислямска държава" се укриват на територията на Либия. Това съобщи специалният представител на генералния секретар на ООН в Либия Мартин Коблер, цитиран от ТАСС.

Той огласи данните по време на среща в Мадрид с изпълняващия длъжността външен министър на Испания Хосе Мануел Гарсия-Маргальо.

Според представителя на международната организация "положението в Либия почти е стигнало до хаос". Коблер отбеляза, че борбата с ИД в Сирия принуждава терористите да бягат в Либия.

"Колкото по-голям е натискът върху ИД в Сирия, толкова повече джихадисти бягат в Либия", подчерта той и призова либийските политици да "изпълняват своите задължения" за формиране на правителство на националното единство. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ЛибияИслямска държава
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Ама нали са борци, защо бягат от борбата, или си мислеха,че ще воюват само срещу цивилни и деца. Ами да бягат в Либия, те руснаците и там ще дойдат, и така ще се гоните из цяла Африка докато един не остане от дитенцето на ЦиРиУ.
10
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Защото се налага да се демократизират само страни в които е изнасяна червена революция.Тези размирици и без американска намеса ще си възникнат,просто естественият ход на нещата не търпи противоестествени работи.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами либийците ги е страх да сформират легитимно правителство като виждат до какво води легитимното правителство в Сирия.В либия не искат нови братушки освободители с ушaнки и ботушки.
8
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 8 години
малко пояснение: Те не се крият а са на почивка, медицински прегледи и възстановяване. Минават по-нататъчен инструктаж. Плановете бяха объркани от Русия. Сега се чака прегрупиране. Част от тях си сменят самоличността и могат да бъдат прехвърлени в Европа, като бежанци. Други са изведени от бойните действия за да ги съхранят живи от ударите на Су-тата. НАТО не мооже да се справи с ИДИЛ, тогава индийската армия ще ги спука от еб....е. Да не говори за Китайци и Руснаци? НАТО=ИДИЛ
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакът да се стопли времето и ще ходят в европа на гости
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия джихадисти защо шетат все из държави, където САЩ налага демокрацдия - Ирак, Либия, а сега се опитва и в Сирия?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А къде се крие нашия джихадист Бин Бойко БудаллаДо боко е засадил цяла нива с тикви в Банкьянската кааза и там ще се крие наесен.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а колко влязаха в ес като бежанци
3
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Чети Либия,мисли за Лондон....
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката се виждат последствията от руската авиация. Браво! *** бягат в Либия.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6,5 хиляди джихадисти се крият в ЛибияТова не бяха ли храбри демокрадични хреволюционери борци срещу тирана Кадафи от прецъфтялата арапска пролет?