Борисов: Да се затворят всички външни граници на ЕС

Изпълняваме всички критерии за шенгенска граница, заяви премиерът
15 фев 2016 22:20,
54
Борисов: Да се затворят всички външни граници на ЕС
Снимка: БТА

Днешната среща изпълни своята цел да покаже на Европейския съвет, че искаме още този четвъртък-петък да се вземе решение по миграционния проблем, защото много месеци се пропуснаха. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БТА, след срещата на високо равнище на Вишеградската група.

По думите на Борисов днешната среща не е била насочена срещу никоя друга държава.

"Всички ние, ползвайки кохезионната политика на ЕС, направихме така, че нашите държави да изглеждат значително по-добре. Затова сега трябва заедно да решим общоевропейския проблем", каза Борисов.

Той посочи, че България изпълнява всички критерии за шенгенска граница и добави, че двойният стандарт към България и Румъния не е правилен.

По думите му харчим огромни пари и не сме търсили помощ досега, защитаваме границата си и от страна на България не сме допускали нарушаването й в мащаби, които да създадат проблеми на другите държави.

Надявам се нашите съседи и приятели, които са неразделна част от ЕС, Гърция, да разберат, че трябва бързо да се стегнат и заедно да решим този проблем, каза премиерът.

Той повтори позицията на България, че е необходимо да се затворят всички външни граници на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
Браво нашия , така те искаме : решителен!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MANDALOTO HLOPNA DRAGI MI PORISOF--MNOGO,AMA MNOGO EMIGRANTI E PREDVIDENO DA PRIEME BULHARIA.TOVA E RESHENIETO NA MERKEL-OLAND.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИКВООО, КОЛКО ПЪТИ НА ДЕН СИ МЕНИШ МНЕНИЕТО??? ЩО ЛЪЖЕШ НЕПРЕКЪСНАТО, КАТО МРЪСЕН Ц......Н??? ВСЕ СЕ НАГАЖДАШ, НО НАКРАЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕШ СТРАНА, НЕ МОЖЕ ПО СРЕДАТА!
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продадоха ни, Бойко и Баба Ангела ни продадоха на турците. За да намалели потока от бежанци. Ще го намалят ама не. Ще изпращат още и още и ще искат още и още пари.Нещастна зависима нация сме ние.
15
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
ББ Лъжец N 1 на Балканите!
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Всички ние, ползвайки кохезионната политика на ЕС, направихме така, че нашите държави да изглеждат значително по-добре."Да се смеем ли или да плачем!
13
5
 
24
 
! Отговори
упорит профан преди 8 години
До ТУРСКИАбе голям гьонсуратлък е да обвиняваш Путин докато Ердоган е обучил в "лагери за спортна форма" голем билюк джихати ! Ако ИД дойдат на балканите първо ще изколят такива като теб които не знаят корана наизуст , не им трябвате за нищо защото даже и на Автомат Калашников не знаете как се зарежда пълнител и патрон в цевта!А пък ние българите ще оцелеем не ни мисли , Путин като му дойде времето ще премине Дунава!
12
1
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Борисов иска да се затворят външните граници на ЕС, но не иска да се строят огради.Само аз ли виждам някакво противоречие ?Как ще се затворят тези граници, ако не се построят огради ?Та, нали така наречените "бежанци" не минават през КПП-тата, а пресичат нелегално зелената граница ?!Бойко Методиев Борисов по прякор Тиквата просто е един нагаждач, който иска да се хареса на всички.Да се хареса на обикновените хора, които искат да се спре бежанския поток, но да се хареса и на господарите си.
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко, ти си един срам и провал! Доказа го последния доклад на ЕК и факта, че признават напредъка на Румъния и застоя на БГ. Затова ти, Цацата и прасефски вън! ОСТАВКА! МАФИЯ! ВЪН!
10
0
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Границите на отделните държави са си техен проблем. Това, че ликвидирахте армията и на практика няма кой да я пази тая пуста граница какво общо има с ЕС? Това НАТО що не обезпечава границите вместо да върши золуми по света, а?
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ле-ле, какъв КЮТУК е нашата ТИКВА сред ХОРАТА на снимката!!
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През оная работа ми е за Кадафи, Садам, Мубарак и прочие диктатори. И по тяхно време по-добре ли е било ? И тогава и сега са си кочини.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, нещо грешно има ли което е казал ?
6
2
 
20
 
! Отговори
Райна преди 8 години
Турски, всички знаем гнусната робска поговорка "покорна главица, никой не я сече". Имам изненада за тебе - СЕЧЕ Я! Кой ли - за начало български комита, продължител на Левси, Ботев, Караджата... да продължавам ли с изреждането.Раята отдавна вече я няма, но има спомена за белите кости на предците ни, загинали за свободата на тоя народ. Така, че - нахлузвай хумота, чалмата и т.н. и МЛЪКВАЙ!
5
5
 
15
 
! Отговори
До г-н Борисов преди 8 години
Първо БГ НЕ трябва да влиза в Шенген. Направим ли го ще ни наводнят. Второ - никакви НАТОвци на границата ни, те са в съюз с Турция. На това не бих се доверила. Но ако искам можем да инициираме създаване на ЕС войска само от държави членки и ЕС полиция само от държави членки. Така ще можем да се защитим наистина. Г-н Борисов МОЛЯ ви направете тази инициатива, нека ЕС да започне с вътрешна полиция и гранична обща служба. Ние имаме правото да бъдем инициатори. Останете в историята на ЕС г-н Борисо
4
2
 
17
 
! Отговори
упорит профан преди 8 години
За да се опази Европа трябва Гърция и България да се молят на Путин да разположи морпехи с катери Скьолд да пазят морската шир от пришелеца!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов само си говори, нищо не може сам да направи. България е последната дупка на кавала, задния двор на Европа, на никой в ЕС не му пука за мнението на България.
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затвори ги Бате! Това е твое право! Гърците затварят ли ни границите в момента? А ЕС наказва ли ги? Поляците, Австрийците и т.н. затвориха ли си границите? Някой да ги наказа? Това е въпрос на национална сигурност. Ако на някой в ЕС не му харесва спокойно можеш да му кажеш, че народа ти по-скоро ще излезе от ЕС, отколкото да им лиже... Като искат сирийци да си ги взимат със самолети. Между другото колко сирийци взе САЩ? Нали и те бомбандират. Някой да знае колко?
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И НАШИЧКИЯ БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ,И ТОЙ ЩЯЛ ДА ЗАГРАЖДА РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР АЙДЕ БЕ СМЕЛЧАГО ВДИГАЙ ВИШКИТЕ И СЛАГАЙ КАРТЕЧАРИТЕ.