Папа Франциск: Тръмп не е християнин!

Ватикана е най-големият трофей за ИДИЛ, смята републиканецът
Обновена: 19 фев 2016 06:58 | 18 фев 2016 22:52, Анисия Иванова
99
Папа Франциск: Тръмп не е християнин!
Снимка: БТА

Претендентът за президентската номинация на Републиканската партия Доналд Тръмп не може да се определя като християнин, след като обещава да издигне стени срещу имигрантите, каза папа Франциск, предадоха световните агенции.

"Човек, който мисли само за изграждане на стени, където и да са те, а не за изграждането на мостове, не е християнин", заяви папа Франциск, цитиран от Асошиейтед прес. "Това не е в Светото Писание", добави той пред медиите на борда на самолета, с който се връща от посещение в Мексико.

Тръмп обеща да издигне стена по границата с Мексико от Тексас до Калифорния и да прогони 11 милиона незаконно пребиваващи в САЩ чужденци, ако бъде избран за президент, припомня АП.

Папата подчерта, че не иска да съветва американските католици дали да гласуват за Тръмп или не, предаде Ройтерс. "Няма да се замесвам в това. Казвам само, че този човек не е християнин, ако е казал неща като това. Трябва да видим дали е казал нещата по този начин, и по този въпрос съмнението е в негова полза", подчерта главата на римокатолическата църква.

През последния ден от престоя си в Мексико папа Франциск отслужи литургия на границата със САЩ. Той се изказа срещу имиграционните политики, които принуждават много имигранти да се замесват в незаконна дейност и ги тласкат в ръцете на наркобанди и трафиканти на хора.

Миналата седмица Доналд Тръмп подложи папата на критика пред телевизия Фокс нюс. Претендентът постави под съмнение дали папата разбира проблемите на САЩ и опасностите от отворената граница с Мексико, припомня Ройтерс. Ватиканът обясни, че папата не говори като политически, а духовен лидер. "Той е човек на вярата, не трябва да се учудваме, че посланието му има политически и социално влияние", заяви говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди, цитиран от Франс прес.

Претендентът Тръмп отговори на обвиненията на папата по време на реч в Южна Каролина. "Никой лидер, особено религиозен лидер, не трябва да има правото да поставя под съмнение вярата или религията на друг човек", заяви той.

"Те използват папата като пионка и би трябвало да се засрамят от себе си, особено когато е засегнат живота на толкова хора и когато незаконната имиграция е толкова широко разпространена", добави медийният магнат, цитиран от АП. Според него мексиканското правителство го е очернило пред папа Франциск.

"Ако и когато Ватикана бъде нападнат от ИДИЛ, което, както всички знаем, е най-големият трофей за ИДИЛ, мога да ви обещая, че папата само ще иска и ще се моли Доналд Тръмп да е станал президент", заяви претендентът за републиканската номинация, цитиран от Ройтерс.

В отговор на въпрос дали смята, че Мексико го използва като пионка, папа Франциск заяви, че не знае. "Оставям тази преценка на вас, хората", добави той, пише БТА.

Папата обаче изрази задоволство, че Тръмп го е определил като "политическа фигура". "Аристотел е определил човешките същества като "политическо животно". Така че поне съм човешко същество", заяви главата на римокатолическата църква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
Илмейн преди 8 години
Папата да си припомни следната случка от Светите Писания в които праведния иудейски цар Иосафат влиза в съюз с нечестивия израилски цар Ахав и какво казва Бог.2 Паралипоменон 19:1-2 "Иосафат, цар иудейски, се връщаше смиром у дома си в Иерусалим. Излезе да го посрещне ясноведецът Ииуй, син Ананиев, и каза на цар Иосафата: трябваше ли да помагаш на нечестивеца и да обичаш тия, които мразят Господа? Затова гневът Господен е върху тебе"Трябва ли папо да помагаш и обичаш тези които мразят Господа?
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете добре, това нещо на снимката е превъплъщение на сатаната. Много папи в католическата история са били именно такива!
38
0
 
3
 
! Отговори
ааа преди 8 години
Брате ,Франциск.В Библията има една книга на Неемия.Та вътре пише за стените,какво се случва когато ги има и какво когато ги няма.Бог да те благославя.
37
0
 
18
 
! Отговори
а ся де преди 8 години
Брей, а Обама като е мюсюлманин? Лошото е, че дотам стигнахме, че Нехристияни да дадат правилното решение .А тая изкуфялата бабка Меркел християнка ли е ? А Саркози дето 3 пъти се женил и развеждал? А кметовете -***? Що Папата не ги подхване тях, а? И в края на краищата-кое е християнското да си "папа"? Исус Христос нито е бил папа, нито е правил някой друг папа! Тия "папи" откъде се пръкнаха, та да определят кой е християнин и кой не е?
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Хюсеин Обама какъв е? И той не е християнин... Но е президент. За сега.ТРЪМП -НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ !
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Папата явно е направил това категорично изказване след настойчива молба от Някого.Кой ли е помолил Папата да се изкаже срещу Тръмп?
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 76Илюминатите никога не дават, те взимат! Ако имат акъл да запазят това което са отмъквали от бедните и болните през вековете трябва да помолят Тръмп да им го пази! Иначе Рим ще падне пред джихатите много скоро!
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Човек, който мисли само за изграждане на стени, където и да са те, а не за изграждането на мостове, не е християнин" Правилно Отче, такъв човек се нарича Велик зидар или масон, строител от класа, кофражист и арматурист седми разряд, Трънчанин дори - бичкию на шию, теслу на пояс, к.р до колене. Те тва е то Трънчанино, баце Папо.
32
0
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Хм,Папата може да дава всякакви акъли,от благородни,по-благородни,обаче не той плаща сметката!Който дава парите-той поръчва музиката!По принцип всички пари(на правителствата) идват от данъкоплатците-избиратели,така че чрез избора си би трябвало да решат как ще се харчат.Ако им харесва плана на Тръмп-нека бъде той!Друг е въпросът доколко е изкривена избирателната система и дали всички избиратели са данъкоплатци.Щото има едни,дето нищо не са допринесли през живота си,ама са редовни на изборите!
31
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, папата е по-голем християнин. Ватиканът тъне в злато и небивал разкош, мият се и се хранят със златни посуди, ползват златни тоалетни и притежават собственост за стотици милиарди евро по света, и все още не са нахранили един бежанец или някое бедно африканче. Католическата църква с финансовата си мощ можеше да изгради бежански лагер(и) поне за десет милиона човека някъде из Северна Африка. Дори и в Сахара. Що не го направи обаче. Ние вече можем да мислим, Ваше "Светейшество"
30
2
 
26
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 8 години
Абе то и Барак Хюсеин Обама не е християнин--ама си мълчите.....
29
3
 
20
 
! Отговори
ким сун преди 8 години
Тръмп срещу Папата,Ердон се бие с кюрди,Путин се бори срещу всички,като и той не е сигурен защо го прави,Меркел се изживява като хипи,нобеловият лаурет за мир громи джихадисти,Камеран се бори да спаси реномето на Англия,като все повече я излага и т.н геройте нямат край,а ние утре сме на работа,а вечерта ще разпуснем кой както му харесва.Мир.
28
0
 
13
 
! Отговори
сащ=израел преди 8 години
Е то е ясно че не е . Там в юдео масонската държавица , християнин не може да пробие по далече от ...управител
27
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големият трофей за Човечеството е да се изкоренят и премахнат всички видове религии. Няма по-голямо зло от тях.
26
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Папеса Йоана е жена,която се правила на мъж. Тя била ръкоположена за папа. Всички мислили,че е мъж,но когато родила дете истината не можела да бъде скрита.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голем праз, че тоя бил пък оня не бил. Пенсионера пак се е изказал неподготвен.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Папа Франциск: християнин е най-вече този, който се самоопределя като християнин. Твоето мнение няма абсолютно никакво значение.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
koto ne obica rusia ne e pravoslaven hristianin,a e evrein ili katolik.
22
0
 
20
 
! Отговори
Папа ПИЙ до дупка преди 8 години
Разбирам, че "наместника на Божия син" - Папата (Кой го провъзгласи за такъв е друг въпрос) се е загрижил за бежанците. Като глава на католицизма и ревностен християнин, ИМЕННО ПАПАТА ТРЯБВА ДА ПОКАНИ ВСИЧКИ НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ ДА СЕ НАСТАНЯТ ВЪВ ВАТИКАНА. И ако има две ризи да даде една на ближните си афганистанци и всякаква друга ***. ДА подели със своите братя огромните богатства на Ватиканската банка, и да се грижи за тях на територията на Ватикана.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
папата, се подразбира, е християнин