Кметът на Лондон срещу Камерън, иска "Brexit"

Борис Джонсън се обяви за излизане на Великобритания от ЕС
21 фев 2016 22:43,
151
Кметът на Лондон срещу Камерън, иска "Brexit"
Снимка: БТА

Кметът на Лондон Борис Джонсън, който е влиятелен член на Консервативната партия, се обяви за излизане на Великобритания от Европейския съюз, предадоха осведомителните агенции.

Още по темата

"Аз ще съм застъпник на вота за излизане, защото искам по-доброто за народа на тази страна, за да бъдат спестени пари и да се върне контролът", каза днес Джонсън пред репортери, събрани пред дома му в северната част на британската столица.

Той подчерта, че решението му да се противопостави на Дейвид Камерън е било "агонизиращо трудно", и похвали усилията на премиера да предоговори отношенията с ЕС.

Джонсън обаче отбеляза след това, че постигнатото тази седмица в Брюксел споразумение не дава значима промяна по въпроси като националния суверенитет.

Лондонският кмет огласи позицията си против оставането на Великобритания в Европейския съюз ден след като Камерън насрочи за 23 юни референдум по този въпрос.

Британският премиер декларира, че ще агитира за оставане на страната в ЕС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
London преди 8 години
Edinstvenata polza na obiknoveniq grajdanin ot izto4na evropa e,4e moje da raboti I jivee svobodno v Uk i zapadna evropa, zatova podkrepihme EC , svobodno dvijenie na hora , stoki ,usligi i kapitali. Ako tova go nqma , nqma smisal ot EC .
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bulxit!
46
1
 
0
 
! Отговори
И аз, и аз! преди 8 години
И аз искам Brexit.
45
0
 
1
 
! Отговори
Борко - що не си преди 8 години
ами ако и България заговори за същото - дали няма да се стричка и на Вас *айното, а?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога нашият *** ще събере 300 души пред домът си да дава интервю.На улица латинка.
43
2
 
1
 
! Отговори
Впечатлен преди 8 години
Браво,ама туй Българина бил голям разбирач. И от Англия разбира, и от Руси разбира,и от Арабски свят разбира, и най много разбира от Америка. Ама то туй америката ей тъй една стиска прах,да я туриш в шепата си и да я издухаш.Само около себе си Българина нищо не вижда. Саде вика,дай. Той да пие друг да плаща.Колкото изкяри файда.Купува ябълки от Каспичан за 1 лев,във Варна ги продава за 2 лв.Причината била в транспорта ,а представте ли си какво ще е когато бензина тръгне нагоре????????????
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 83Европейският съюз е най-РАЗОРЯВАЩАТА ЗА БЪЛГАРИЯ ОРГАНИЗАЦИЯтова ли пише на листчето от руското посолство?
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е 92, само че това би се случило във всяка държава ако някой извади парите от банките й като стана през 96-та. Тогава външният дълга бе паднал до смешните 8 млрд. и ни трябваше 1 млрд. да си решим завинаги финансовите проблеми, а в същото време ЕС и САЩ правят QE, план Юнкер и др., които и ти не одобряваш.
40
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен НЕ 100 А САМО 7 МЛ. РДА КОИТО ДИРЕКТНО ВЛЕЗНАХА В ОФШОРНИ БАНКИ----ПЛЕВНЕВЛИЕВ БОРИСОВА КОСТОВ Р КЬНЕВ И ДР ДРУГАРИ
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доклад на СББългария в средата на 1990-те години изнасяше продукти, които бяха на много високо ниво спрямо останалите страни. Много страни тогава се опитваха да си осигурят високотехнологични продукти, а България изнасяше именно такива. След това обаче всички направиха всичко възможно, за да имат качествен скок в произвежданите от тях продукти. Те станаха по-сложни и високотехнологични. България обаче остана на същото ниво.Така че 90, главите ви не стават за нищо , това още ли не си го разбрал
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей тоя Путин ,вече седесарите взеха и мокри сънища да имат с него хахахаааа.......... стана кой ми *** в гащите?
37
0
 
1
 
! Отговори
А ТИ ОТ преди 8 години
До АнонименКОИ СИ И ОТКЪДЕ ТОВА САМОЧУВСТВИЕ
36
0
 
1
 
! Отговори
Долу преди 8 години
До АнонименНИХИЛИСТИТЕ И НИХИЛИЗМА
35
0
 
4
 
! Отговори
Нали затова преди 8 години
До Анонименоблекоха с червена рокля мидлетон при визитата на китайския президент
34
1
 
3
 
! Отговори
пръц преди 8 години
Колко референдуми и обсъждания видяхме за последните години и всички завършват по един и същ начин.Демокрацията е способност да продадеш по добрата мечта.
33
0
 
4
 
! Отговори
до 87 преди 8 години
Браво , народен творец .
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така беше 12 икономика! И първа в соц. лагера! Само Бг имаше металообработващи машини работещи на 4-5 оси! За другите в соц.лагера тва беше научна фантастика, даже руснаците идваха тук да праеят по сложните машинни детайли! Завод за компютри и харддискове нямаше и в повечето западни държави а в бг имаше 2 и още много за електроника! Тогава бяха малко и държавите с атомни централи! До ден днешен тец2 е най-голям на балканите! Рудниците МИ са едни от най-големите в европа! Найстина бяхме 12 ти
31
1
 
4
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Еййй стига сте оправдавали седенето в *** ЕС с получаването на фондове които чакате като просяци! Народа не е видял и стотинка от тия фондове, те не се усещат по джоба на хората, стандарта на живот продължава да намалява и ще продължава докато монетарната ни политика е под контрола на МВФ защото МВФ НАРОЧНО СНИЖАВА СТАНДАРТА НА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ!!! Трябва да се махнем от ЕС, на власт да дойдат хора не жалък слугинаж а праведни хора които да проведат бърза и масивна индустриялизация!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нз но по едно време дизела беше 3ст. А бензина 5ст. А 25 ст. Нямаха изяждане! 1 кв. дневна енергия беше 3ст. Един хляб добруджа 2ст. Много от стоките дето сега пише китай на тях тогава пишеше бг!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата интелигенция ще се изнесе от тази територия ако дори има слух че напускаме ЕС. Такива неудачници като тебе само ще останат да ровят в кофите за ***