Русия: България създаде нелепа и абсурдна комисия!

Руското външно министерство пак припомни, че Русия ни е освободила
26 фев 2016 15:37, Елка Василева
634
Русия: България създаде нелепа и абсурдна комисия!
Снимка: архив, Reuters

Като нелепа и абсурдна определи руското външно министерство създадената на 19 февруари временна комисия на Народното събрание, която да разследва има ли намеса на Русия и Турция у нас.

На брифинг говорителят на руското МВнР Мария Захарова припомни "съвместната обща история" на Русия и България.

"Историята наистина познава примери на своеобразна т.нар. "намеса" на Русия във вътрешните работи на България, когато руският войник е отишъл на територията на тази страна с оръжие в ръка, за да се противопостави на фашизма и да освободи своите братя от злото. Преди това – да освободи славяните от петвековното иго на същата тази Турция", каза Захарова.

Още по темата

Тя изрази недоумение от това какъв е "смисълът за пореден път да се търси прословутата "ръка на Москва" в държава, чиито поколения до голяма степен са задължени на своите братя за своя суверенитет, своето суверенно съществуване".

Захарова отбеляза, че да се припомня историята е нужно, когато "възникват подобни нелепи абсурдни органи, които, без да се опитват да изяснят каквото и да е, от самото начало твърдят преднамерено неверни неща".

Говорителят на руското външно министерство изрази опасение, че в България може да започне "неомаккартизъм".

Според Захарова подобни стъпки като сформирането на въпросната комисия в НС са цинични, тъй като комисията е създадена в навечерието на 138-ата годишнина от освобождение на България от османско иго.

Всичко това, каза Захарова, е в противоречие с планираните и вече проведените празнични мероприятия като изложбата в Държавната дума на гравюри от времето на Руско-турската война 1877-1878 г.

"Бих искала да припомня, че на тържествената церемония по нейното откриване на 24 февруари в присъствието на парламентаристи от двете страни прозвучаха много искрени слова за тесните връзки, дружбата и братството между нашите славянски народи", каза Захарова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
0
 
1
 
! Отговори
идиотите преди 8 години
До АнонименИзмислиха я бившите партийци от кп и дс,те и техните деца,фурнаджийски лопати,сменили партии и единия брат с друг по-изгоден,само за да са винаги на власт,а за техните идиотщини плаща народа
384
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парад на глупостта Кой измисли такава идиотщина в парламента, да разследва Русия?
383
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБСУРДИСТАН
382
3
 
3
 
! Отговори
кръчмар преди 8 години
Един въпрос извън темата, на който ще има доста компетентни, които, ще ми отговорят.Снощи имах клиенти руснаци. Свършиха им парите и ми доплатиха с рубли. Къде мога да ги обменя ?
381
1
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Ада не говорим за парламентарната ви група, те изпълняват само нарежданията на Костов, не се ли усещате, вашата парламентарна група е без дихание вече.
380
0
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Те даже не се учат от вашата коректност към Русия, въобще не се допитват до вас, вие премиер ли сте, тези от външно направо ви се присмиват, не виждате ли.
379
1
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Господин премиер, събудете се, външно министерство не е училище, пратете ги в някое посолство, например Косово, нека да се понаучат малко, излагат ни и косвено работят против бизнеса - ето, с тези думи против Русия, работят за Румъния и Турция, а не за България, но парите получават от нашите данъци, не желаем с нашите пари да работят за други страни. Имаме прекрасни дипломати от кариерата, създадоха уникални връзки къде ли не.
378
2
 
8
 
! Отговори
papi преди 8 години
Човек ако не прочете статията а само коментарите остава с впечатление че руснаците са ни поробили,засрамете се бе хора
377
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AFСега пак сме бедни само, че нямаме армия, нямаме полиция, нямаме оббразование, нямаме здравеопазване, нямаме нищо. По-голи сме отколкото бяхме тогава... но сме горди членове на НАТО и ЕС
376
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски или американски военни бази има в България ?Само питам !
375
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ са освободили България от турско робство, скоро и това ще ни втълпяват.
374
12
 
7
 
! Отговори
каймак АМ преди 8 години
Значи путин брутално излъга когато гордо заяви пред ердоган че му е писнало от тези българи, =============Напротив ! Именно тогава беше искрен. За Путин , България е била винаги и единствено , нещо като географско понятие. Към българската нация , винаги се е опирал индиректно и без желание. Прави го , или чрез някой олигарх , или чрез агент на ДС , държащ чаша уиски в ръка , което си е жив цинизъм.
373
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи путин брутално излъга когато гордо заяви пред ердоган че му е писнало от тези българи, както виждаме все нас гледат под лупа, блъфираш путин не ти е омръзнало от нас да ти плащаме горивата четворно, по света петрола падна 4 пъти у нас с 4 процента, не ти е омръзнало на тебе джудже недъгаво
372
7
 
4
 
! Отговори
каймак АМ преди 8 години
Няма нищо ново под слънцето, след Освобождението ============Има. България се старае да е независима ,но все още не намира най правилната формула.
371
2
 
11
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
В момента трябва да се създаде комисия"Кой управлява България директно и какви решения се вземат в следствие на това управление"....НО нашите"политици" няма да го направят това--защото САЩ няма да позволи.През последните 26 г. сме на тотално управление от Вашингтон,чрез Козяк.--ФАКТ.
370
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите славянски народи твърди Мария Гйобелс Захариева...моето момиче, думата славяни не я употребявай защото с украинците бяхте братски славянски народи но ги убивате днес, вече 10 хиляди славяни християни украинци бившите ви братя избихте вече, но си намерите нови братя вие, сирийците с техните мюсюлмански ценности
369
1
 
9
 
! Отговори
Емо преди 8 години
Нашите властници пак измислиха някаква глупост. Измислете нещо креативно. Създайте, не рушете. Тази година има шанс да се влеят много руски пари в туризма. Като сте празни тикви, ненужни никому, не правете опит дори да отчитате дейност. Крадете и си живейте в безгрижие. Има кои да ви съди. Всяко ваше действие носи дългосрочна вреда. Крадете си не мислете, то е процес с който не сте надарени. Хаймани и Мискини сте там събрани.
368
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая Мария Захарова почти настига Гьобелс. Само така Маша,ние и вярваме :)
367
2
 
4
 
! Отговори
AF преди 8 години
До 551Това което казваш ти аз го казах 12 минути по раноНяма приятели има интересиЕвроп съюз е илюзия която се самоубива като скорпион пред огън, жалко че допусна исляма в къщи ,а за НАТО оставям да разсъждавате самиНякой трябва да си продава пушкалаците ! Нали така?
366
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята се повтаря. ЕС в момента е една Османска империя.