ООН с решение на бежанската криза в шест стъпки

Днес Агенцията за бежанците предложи планът си пред ЕС
Обновена: 5 мар 2016 06:58 | 4 мар 2016 22:02,
23
ООН с решение на бежанската криза в шест стъпки

Агенцията на ООН за бежанците предложи днес на ЕС план от шест точки за справяне с миграционната криза, като предупреди за бързо влошаване на ситуацията в Гърция, където са блокирани около 30 хиляди кандидати за убежище в Европа, предаде Ройтерс.

Предложението включва създаването на центрове във всяка страна от ЕС, които "да поемат отговорността за цяла Европа за регистриране на хората и разпределянето им по договорена система", каза на брифинг в Женева Мелиса Флеминг, говорителка на Върховния комисар на ООН за бежанците.

Комисарят Филипо Гранди призовава 10 процента от сирийските бежанци в съседните на Сирия страни да бъдат разселени по света през следващите три години и той очаква заявки за това да бъдат направени на конференцията по мигрантската криза, насрочена за 30 март, съобщи Ройтерс.

По-рано днес Венсан Кощел, директор на европейското бюро на бежанската агенция на ООН, каза, че бежанците в Турция може да бъдат разселени по света през следващите две години, предаде Асошиейтед прес. Той призова Европа, Русия и САЩ да направят нещо повече в тази насока. По думите на Кощел през миналата година само 7500, вкл. 1100 сирийци, от пребиваващите в Турция бежанци, са били заселени на други места.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Европейските народи отхвърлят плана Калерги и геноцидните "съвети" на оон-йето. Мигрантите обратно по същия път по който са дошли, било по суша или по вода, благодарим, че дойдохте за екскурзията! Оставете само сирийски християни, бягащи от войната които ще са твърде малко.
18
0
 
12
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Аз имам друго предложение. Всички идващи и вече дошли да се разселят по богатите арабски държави. Ако те не искат да им наложим ембарго на вноса на вода и храна да видим колко дълго ще прокопсат на пясъка.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не са предложения, а общи приказки, които повтарят досегашните глупости.
16
1
 
60
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Тези от ООН-то нещо съвсем са се издухали! Защо не ги рчазселват в мюсюлманските държави, а в Европа? Откъде-накъде Европа ще е длъжна на пясъчните плъхове? Хайде вървете на майната си с този план!
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Predi 600g evreite tlasnaha turcite v BG. Sega pravqt sashtoto s evropa!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам Крайдунавското......какви са тези шест стъпки.
13
0
 
31
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
аз предлагам да се пратят кораби за да вземат бежанците и да се закарат в голямата им мичта - аМЕРИКА където да видим как ще ги приемат?!?! много ще стане ясно как какво защо!
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами нека сащ да ги вземе-ама всичките
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами САЩ е статистическа извадка на алчните *** от цял свят.Не случайно децата на местните *** са в САЩ.Алчността е основният враг на човечеството,не исляма.Хайде да не се правим на по-религиозни,отколкото сме.Както комунизмът се случи в най-бедните европейски страни,така ИДИЛ се случва в най-бедните арабски страни.Противопоставянето е бедни-богати,откакто свят светува.Бедните емигранти ще си останат бедни и в ЕС и омразата към богатите при това друговерци ще нарастне лавинообразно.
10
1
 
43
 
! Отговори
54 преди 8 години
ООН ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ СТОКАТА ИЗ ЕВРОПА..*** ТЯ СТОКАТА Е БРАК ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ ПО ДРУГИТЕ КОНТИНЕНТИ ЗАЩО НЕ ПРЪСНАТ, НЕ ИСКАТ, НЕ МОГАТ, НЕ ИМ Е ПЛАТЕНО ИЛИ ИМ Е ПЛАТЕНО ДА ИСЛЯМИЗИРАТ ЕВРОПА..
9
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоо оон-то, вземайте ги при вас в щатите и не ни давайте акъли. Ние на този башибозук сме му яли попарата и нищо не им дължим!
8
3
 
63
 
! Отговори
убийци преди 8 години
Тези бежанци идват от всички държави нападнати от САЩ без резолюция на ООН .Сега когато се опитва да се разпорежда със жертвите от това международно престъпление, не е ли редно ООН на първо място да потърси сметка от престъпника-причинител на тази Война !?
7
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ООН си изпя песента отдавна. Само стари чанти са там и печелят за ЕС мафиотите си премиери. Бизнес на мафиоти е там.
6
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основният двигател на промените в човешката история са революциите.Основното изискване за революционна ситуация е да има много бедни.Колкото и да не ви с иска да го признаете,ИДИЛ е форма на революция срещу богатите,а богатите,които по принцип са *** и се крепят единствено благодарение на алчността на средната класа,са на път да си ритнат буренцето.
5
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ООН да разселва араби само в богатите арабски страни.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой си прави сметки без кръчмар :-D
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ диктуват икономиката в света и в ЕС.Войната в Сирия ще продължи още 5-6 години,както са казали американците,защото за това време е изчислена печалбата ,която е необходима на САЩ от войната."Хубавата " новина е ,че БГ е една от първите доставчици на старо руско оръжие за ИДИЛ чрез частни българо-американски фирми продаващи"утилизирано " оръжие на СА и Катар,които го препробават на бунтовниците.Понякога си мисля,че гвоздеите,с които е разпнат Христос,наистина сме ги изковали ние.
2
2
 
20
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
Ако ЕК не вземе мерки по европа ще плъзнат нацистки главорези и тогава жалко за пришелците 5-10% от тях са жени и деца без джихатски намерения!
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aха, Сорос отдавна иска мюсюлманска империя на мястото на Европа. Колко пари му струва това предложение?