Вестникарската революция…

"Преминаваме през най-мрачните си дни", пишат от "Заман"
Обновена: 5 мар 2016 22:43 | 5 мар 2016 22:41,
111

Снимка: Ройтерс

Размириците в Турция, избухнали заради щурма на полицията над опозиционния вестник "Заман", продължиха и днес. Униформените отново използваха сълзотворен газ и водни струи, за да разпръснат протестиращите.

При снощните протести участниците в тях попречиха на полицаите да влязат в редакцията на вестника, но служителите на реда успяха да ги изблъскат и да поемат контрола над изданието.

Още по темата
До протестите се стигна след като в петък съдът реши Управителен съвет, назначен от държавата, да поеме управлението на вестника, припомни bTV.

Изданието е известно с острите си критики към сегашната власт и президента Ердоган.

"Преминаваме през най-мрачните дни на свободата на словото, което е важен знак за наличието на демокрация и върховенство на закона. Това пишат от "Заман" в официалната си позиция във връзка с полицейския щурм в редакцията си.

"Интелектуалци, бизнесмени, известни хора, неправителствени организации, медии и журналисти са заглушени със заплахи и изнудване", пишат журналистите от опозиционния вестник, който е едно от най-популярните печатни издания в южната ни съседка.

От "Заман" припомнят за множеството арестувани техни колеги, за свалянето от държавния сателит на "неудобни" телевизии и назначаването на синдици, което сполетя и тях самите.

САЩ и ЕС реагираха на ставащото в Истанбул и призоваха властите да се откажат от намеса в политиката на изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема демокрация братче, Ердоган раздава бой и ритници, но и него не очаква нищо хубаво, каквото повикало такова се обадило.
35
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Меркел ще даде 3 млрд на тоя престъпен режим...
34
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a nakoi nakoga da e vijdal balgarin da si plashta zadaljeniqta ( DDS,Globi i tnn...) osven na krachma
33
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са същите кадроваци на Гюлен, които също ядоха кютек по времето на Гези Парк събитията. Но и тия са като българите - подбират само от яки ритници по кривите дзypли!
32
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
все повече се отдалечават от демокрацията,светската държава и човешките права.Заминава си държавата на ататюрк,идва държавата на ислямизма и терора ,а се канеха да влизат в европа,аз лично като европеец втора ръка не ги искам пък камо ли европейците във вътрешността
31
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е Турция ,настоящия еврочлен! Ердоган се изгаври с европейските институции и всички нас! Единия ден му отпускат парички на другия си развява коня и мачка опозицията! Трябваше силен сигнал срещу този откачен диктатор ,подобен на онзи който изпратихме на Путин. А именно санкции, санкции и пак санкции! Тези от друго не разбират! Я им бутни икономиката пък нека се правят на велики.
30
19
 
3
 
! Отговори
Исмаил Дойчеv преди 8 години
Гутен салабен! Путеноидити що злорадствате за Турция,ами в Русия не ги стрелят с гумени куршуми опозиционните медии ,там с истински куршуми стрелят по журналисти които казват истината !!
29
12
 
1
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
Proud to be a Legacy of Otoman...Turkey...Today..Tomorow..For ever!!
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОблъчен ***!За съжаление турците са много по-грамотни от нас!!Всяко следващо поколение в България е все по-неграмотно и умствено изостанало!Престанете да всявате раздор между хората в страната!Точно това е целта на управляващите !Защото ако сме единни ще им се "стъжни"!Проблема в страната ни са манга.лите и управниците!Както и техните слуги магистратите ,бюрократите БХК и Америка против България!!!!!Стига ДЕЛЕНЕ!!!!!
27
7
 
4
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
V-k ZAMAN/vreme/...e izdanie na degresivnite religiozni grupi v Turciya! Ne svobodata na slovoto e zaplashena...a demokratichnite ustoi i cennosti na Republikata! Sultan Erdogan ne pregovarya s vragovete si..toy gi iliminira!
26
4
 
8
 
! Отговори
Ястреб без пера.. преди 8 години
Османлията Ердоган е хулиган Но Щом Русия и Сащ са на едно мнение спукана му е работата....
25
3
 
9
 
! Отговори
от Турция преди 8 години
Не е хубаво да се затварят или спират медии ,но понякога и такива неща стават. Препоръчвам на хората в България , добре да проучат кой е Феетуллах Гюлен , и после да обвиняват по различните мнения. Не отдавна този човек се само обяви за новия пророк. Нататък сами преценете.
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган май не се усеща, че му спретват една турска пролет...
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе Митак, майна, за тебе нямаше ли даскало в балканския бантустан Бyлгapистан!???
22
4
 
5
 
! Отговори
mitko преди 8 години
ohooo o6te edin diktatorski rejim, puskaite demokrati4nite bombi veche. Tozi Ersultan vze mnogo da si pozvolqva. No Putin e vinoven za vsi4ko, toi finansira asteroidite da izbiqt dinozavrite. I nezabravqite 4e MOSAD e navsqkade, vsepoglyshtashta i vsesilna.
21
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на Ердоган! Въпрос на време беше тези наемници, пишещи лъжи и клевети да си понесат последствията. Още веднъж евала!
20
8
 
8
 
! Отговори
Eur0tica преди 8 години
До ПетърТочно така, това е вестника на Фетулах Гюлен, потърсете в интернет има предостатъчна информация за него. Ходжата(Гюлен) е в Америка и не се връща в Турция защото ще го арестуват а и най-вероятно и ликвидират. Края на 2015 свалиха неговите канали от сателита и националния ефир - дори и канал за децата с анимационни филми - за пропаганда за преврат.Гюлен и Ердоган бяха близки, но Гюлен има хора навсякъде в структурите и манипулираше всичко. Дори футболиста Хакан Шюкюр е негов човек :)
19
4
 
4
 
! Отговори
Моден евро-Гей преди 8 години
Мани друго ама и пеперудите са застрашени при Ердоган!
18
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Окупираните македонски земи трябва да се освободят от бугаротатарските варвари и да е присъединят към Велика Македония! Свобода на Пиринска Македония!
17
9
 
11
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Турския фашизъм е поносим щом са врагове на лошия Путин или как ?