Меркел брани политиката си за бежанците

"Дойдоха внезапно и им трябваше защита", рече германският канцлер
145
Меркел брани политиката си за бежанците
Меркел говори пред плакат на кандидат от нейната партия. Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел защити миграционната си политика в последния ден от предизборната кампания за така наречената Супернеделя, когато в три важни германски провинции ще има избори за местни парламенти, които ще покажат какви са нагласите сред германското общество, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На митинг на своята партия Християндемократически съюз в една от трите провинции, в които утре ще се гласува за провинциален парламент - Баден-Вюртемберг - Меркел защити решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита, добави тя.

Меркел обаче припомни, че бежанците, идващи в Германия, трябва да бъдат готови за интеграция и каза, че това е тяхно задължение, предаде ТАСС.

Ние очакваме от бежанците да приемат нашите предложения в областта на интеграцията. Това не е просто възможност за тях, това е задължение за тях, каза Меркел. Тя подчерта, че мигрантите трябва да съблюдават германските закони.

Ако някой си мисли, че може да не зачита жените, то той просто не е в страната, в която трябва да бъде, каза Меркел, като напомни по този начин за събитията в Новогодишната нощ в Кьолн, когато мигранти атакуваха жени.

Темата за миграцията беше в центъра на предизборната кампания в трите провинции, в които се гласува утре. Това са двете западни провинции Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц и източната провинция Саксония-Анхалт, припомня Ройтерс.

Вотът се провежда в момент, в който мнозина в Германия са притеснени как страната ще се справи с бежанската криза, след като над 1 милион мигранти дойдоха в Германия само през миналата година. Заради миграционната криза консерваторите на Меркел от Християндемократическия съюз започнаха да губят в национален план подкрепа в полза на антиимигрантската партия Алтернатива за Германия, която се възползва от безпокойството на народа, породено от кризата с мигрантите, до която се стигна след решението на Меркел от миналата година да отвори границите на страната за бежанци от войната в Сирия.

На вота утре Алтернатива за Германия, която присъства вече в 5 от 16-те германски провинции, има намерение да спечели места в парламентите на още 3 провинции, водейки кампания под лозунгите: Направете по-сигурни границите! и Спрете Хаоса с кандидатите за убежище!

Вотът в трите германски провинции ще се проведе и година преди федералните избори в Германия и в момент, в който Меркел се опитва да намери европейско решение за спиране на потока от бежанци.

В провинция Баден-Вюртемберг, която беше бастион на Християндемократическия съюз в продължение на над 50 години, преди да падне в ръцете на оглавявана от Зелените коалиция, включваща и социалдемократите след катастрофата във Фукушима преди пет години, сега регионалният премиер от Зелените се очертава да надделее над съперника си от Християндемократическия съюз.

Райнланд-Пфалц, район в който процъфтява лозаро-винарската индустрия, се очертава засега като провинция, която може да се сдобие с нестабилен парламент след вота. Там Юлия Кльокнер, 43-годишната бивша германска "винена кралица", представяща се като кандидат, който един ден може да замени Меркел, загуби преднина според допитване до общественото мнение, публикувано по-рано тази седмица. То показа, че битката за местния премиерски пост Кльокнер е точно зад настоящата премиерка на провинцията Мария Луизе "Малу" Драйер, която е начело на оглавявана от социалдемократите коалиция.

В източната германска провинция Саксония-Анхалт Християдемократическият съюз се очаква да си остане първата партия в местния парламент, но допитвания показват, че Алтернатива за Германия може да получи 19 процента и дори да изпревари социалдемократите, които са част от управляващата федерална германска коалиция на Меркел.

Запитана как ще се подготви за изборните резултати в трите провинции, Меркел каза: Ще стискам палци.


145
Напиши коментар Коментари
0
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хилъри е същата
0
 
4
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Канцлерката забрави, че ги покани.
Ами от възрастта е.
1
 
1
 
Отговори
Апел преди 2 месеца
Дайте да запазим България чиста от бежанците. Да приемаме само майки с деца от Сирия. Ако можем да останем незасегнати, да запазим културните си паметници, земята, природата и водите, ние ще станем привлекателно място за нормалните европейци и ще започнат те да бягат към нас. Най-умните вече се заселиха по нашите места и са предоволни. Ако сме умни и не слушаме какво ни подучват, можем да направим нещо полезно и за нас, и за Европа.
0
 
8
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първо бежанците не са дошли в Германия " внезапно" - Меркел ги покани любезно и нека не се прави, че не помни. Второ- как ще ги интегрира? Вече трето поколение турски гастарбайтери не се интегрират, затварят се в общността си, голяма част изобщо не говорят немски. Та как по-точно ще ги интегрират новите пришълци, ако те не искат? Ще ги карат да четат библията, да уважават жените, да работят като германци? Или Меркел не е учила история, или има нещо друго,което не знаем, но това е краят на Европа
0
 
5
 
Отговори
Darma преди 2 месеца
До Berlin

Ти и всичките ти приятели мюсюлмани ще гласувате за Меркел - много ясно.

Я кажи, в Берлин има ли немци? А работа има ли? Ти какво работиш там? Чакай да позная - в някой Имбис за дюнери, нали? Или чистиш тоалетните на бившето летище Тempelhof? Те нали сега сложиха там тоалетни за бежанците? А бани направиха ли? И тях ли чистиш?
0
 
5
 
Отговори
Darma преди 2 месеца
До ТУРСКИ

Естествено, че ще си я изберете, ние в това не се съмняваме изобщо. Няма съмнение също в това, на какво ще прилича Германия много скоро - Близкия Изток 2. Вие сте там сунити и шиите, и ще се избивате до последно.

На останалите европейски държави ще им се наложи да построят огради към Германия.
1
 
7
 
Отговори
ОАУД преди 2 месеца
Искам тая масонка охлювиня да я хванат немски неонацисти и да я пуснат гола при бежанците. И така всеки ден.
2
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Деменцио - глупенцио! За тази баба няма ли ТЕЛК?Няма ли пенсия?
1
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бежанци с джихадски колани се представят за жертви.

Може би трябва да си преговорим " Винету", за да се ориентираме накъде отива бългрската политикаполитика и кога ще затворят коренното ни население в резервати
0
 
14
 
Отговори
Бай Иван преди 2 месеца
Меркел:"Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита, добави тя."
И от кого да ги защитите след като плащате заплати, пращате оръжия на ислямистите, разрушили домовете им. Та нали Турция е ваш съюзник ма, от нея как ще ги защитавате?
Приказки на демагози !
0
 
7
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая д.ърта *"* какъв политик е?
Просто навремето умееше да доставя удоволствия на Кол
Образованието й не отговаря на поста, който заема
0
 
2
 
Отговори
ot BRD преди 2 месеца
Dnes glasuvah sa AfD. Ne sum suvsem siguren , che e pravilnoto reschenie, no sum prinuden.
0
 
12
 
Отговори
aaaaaaaaaa преди 2 месеца
ГЕРМАНЦИТЕ СА НАЦИЯ БОЛНА ОТ ТОЛЕРАНТНОСТ ЗАРАДИ ГРЕШКИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА НАЦИЗМА ,НО МЕРКЕЛ Е ЛУДА И ВОДИ ПОГРЕШНА ПОЛИТИКА ,ЖАЛКОТО Е ,ЧЕ НЯМА ДОБЛЕСТЕН ПОЛИТИК ДА Я ВКАРА В ЗАТВОРА ,ТОВА КОЕТО ПРИЧИНИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ С ТЕЗИ НЕЗАКОННО НАХЛУВАЩИ ХОРА ЗА СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ НА ГЕРМАНИЯ ЩЕ БЪДЕ СТОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ ГРЪЦКАТА ФИНАНСОВА КРИЗА КАТО ФИН. ПОРАЖЕНИЕ ЗА ЕС
0
 
2
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По просто казано-тия дето атакуват жените по тоз начин насилствен са деградирали независимо къде са били преди това,а дали трябва/ло да бъде или е бил по стечение на някакви програми е допълнение като обстоятелство,как тогава ще бъде интегриран,компенсиран за ненадейност на поява,проява без дебати по въпроса за принципите,по принцип от къде са тръгнали и докъде стигнаха,как като граждани какви или поданни на кого щом нападат гражданки,а техните поданки не закачат.
1
 
15
 
Отговори
баш бай брадър преди 2 месеца
До Berlin

Гласувай за когото си искаш,нямаш проблем,днес евроидиотизма е на мода!По въпроса за мигрантите:Когато италиански журналист преди няколко месеца попитал индианския главатар Плешивото куче за мигрантите,той отговорил следното:"Първите бели,които дойдоха тук,бяха гладни и изплашени!Ние ги приехме,нахранихме ги и ги защитихме!А те продължаваха да идват!И когато на края разбрахме за какво става дума,вече беше много късно!За това днес аз съм в резерват!"
0
 
11
 
Отговори
2 преди 2 месеца
изгонете я...ще унищожи Европа!
0
 
18
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полицията да арестува,Меркел,какво чакат, да срине Германия ли
22
 
0
 
Отговори
Berlin преди 2 месеца
Аз и всичките ми приятели ще гласуваме за Меркел. А бaй Гaньо по-добре да гледа в своята си паница. Че България е цъфнала и вързала, та сте взели и Германия да оправяте... хахахаха. :)))
0
 
9
 
Отговори
матросчо преди 2 месеца
Продължавай да я браниш тази политика, вземай ги всите, на нас не требат, ние си имаме достатъчно, дано и тях вземеш.....
0
 
33
 
Отговори
джуди преди 2 месеца
Опасявам се, че г-жа Меркел има нужда от психиатър и съответно лечение. Няма начин да е ментално здрава. Бъгнала се е май...