Нова причина за трагедията с боинга - въздушна яма?

Вижте снимки от мястото на инцидента!
19 мар 2016 14:13,
40

 Снимка: Reuters

Причина за катастрофата на дубайския самолет, разбил се при кацане в Ростов на Дон, може да е била въздушна яма, в която да е попаднала машината. Това каза по телевизия НТВ губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, предадоха ТАСС и БТА.

По думите му в момента на падането на боинга поривите на вятъра са били около 20 метра в секунда, била е обявена повишена опасност. Губернаторът подчерта, че при такива метеорологични условия решението за кацане се взима от командира на екипажа.

Голубев каза също, че лошото време продължава да е основната версия за причината за катастрофата. 

Още по темата

В Дубай изпълнителният директор на авиокомпанията "Fly Dubai" Гейт ал Гейт заяви на пресконференция, че няма основания да се смята, че злополуката е резултат от терористичен акт. Предварителният доклад за причините ще бъде готов след месец, добави той.

"Пилотите на разбилия се самолет са били добре подготвени и са имали достатъчно голям опит", каза Ал Гейт. Командирът е имал 5700 летателни часа, а вторият пилот - 5669. Самолетът последно е минал проверка на 21 януари 2016 г.

На мястото на катастрофата е намерена и втората черна кутия на самолета, съобщиха от оперативния щаб на министерството на извънредните ситуации.

"Вторият рекордер е намерен. Преглеждат го специалисти", информира официалният представител на Следствената комисия на Русия Владимир Маркин.

Самолетът на дубайската авиокомпания "Fly Dubai" се разби днес в Ростов на Дон при опит за кацане и лоши метеорологични условия. Загинаха всички 62 души на борда.

Въз основа на данните от паспортите на пътниците на борда е имало 46 руски граждани и 16 граждани на други държави, включително седем украинци, по двама граждани на Испания и Индия, по един гражданин на Кипър, Узбекистан, Киргизстан, Колумбия и Сейшелските острови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е яма ами канавка в която руския пияндур редовно спи а 62 ще получат ТРАП два метра
4
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямат ли РВД тия? Вината си е чисто логистична. Спокойно са можели да пренасочат самолета към друго летище. Типично руска работа-човешките жертви са без значение
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко може да е, въпроса е, да се отхвърлят обосновано една по една версиите. Това не е никак лека задача. Но, фотосите са потресаващи. Авиацията е голямо завоевание на човечеството, но и рисково.(както и всеки друг транспорт). При удар на земята, много често хората остават живи, но в авиацията са малко тези случаи. Там си в летящ снаряд. Факторът човешки интелект е решаващ.(от изработка до пилотиране, и не на последно място - думата на природата).
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много зверски се заби в земята, наистина може да е яма, щом пилотите толкова са кръжали да чакат удобно време. Не са били самоубиийци!
1
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тия ями, това да не са ви пътищата на лилянчето с лильявото якенце дето дупки никнат всеки ден!