Абдеслам планирал нови нападения от Брюксел

Властите разкрили нова мрежа от хора около терориста
20 мар 2016 18:18,
7
Абдеслам планирал нови нападения от Брюксел
Снимка: БТА

Единственият оцелял пряк извършител на атентатите в Париж на 13 ноември Салах Абдеслам, който бе задържан в Брюксел в петък, казал при разпитите, че планирал нови терористични актове от белгийската столица. Това заяви днес министърът на външните работи на Белгия Дидие Рейндерс, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

Абдеслам казал, че "бил готов да рестартира нещо от Брюксел", и това може би е истина, посочи Рейндерс.

Той обясни, че белгийските власти приели това твърдение на джихадиста от групировката "Ислямска държава" на сериозно, тъй като открили много оръжия, включително тежки, при първите обиски. Те освен това разкрили нова мрежа от хора около Абдеслам в Брюксел.

На джихадиста в Белгия вчера бяха повдигнати обвинения в убийство по терористични подбуди.

Франция обаче издаде нова европейска заповед за арест срещу Абдеслам - единствения останал жив пряк участник в атентатите в Париж, при които бяха убити 130 души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Тнт преди 7 години
Колко много разбирачи има тука.. Своята държава не са управили тръгнали чуждата..
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изтръгнете цялата информация, която можете, след което го оставете да умре от глад и жажда, че не си струва парите куршума.
3
0
 
11
 
! Отговори
баста преди 8 години
Какво само го дъвчете този Салах Абдеслам,нали е заловен да го съдят и екзекутират.Какво бил планирал,какво не бил.Сега може всичко да каже.Да го килнат без повече церемонии.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че е крайно време французите да извадят изобретението на д-р Гилотен от музея и да го пуснат в действие и то на площада, вместо да се лигавят с тази ***, че адвокат да има, че не искал да го съдят в Париж ..... или ако ще се лигавят така с него да го предадат на американците, израелците или саудитците. Те знаят как да се разправят с такива ***. Нищо чудно откачените от разни хелзинкски комитети да му защитават правата. Кой защити от тази напаст убитите 130 души в Париж?
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДИН ДРИПАВ ТЕРОРИСТ, НАПРАВИ НА МАЙМУНИ ЦЯЛА ЕВРОПА,ПРЕДСТАВЯМ СИ АКО СА ХИЛЯДИ