Бакрауи - в списък на САЩ със заподозрени за тероризъм

Братята са били включени в него много преди атаките в Брюксел
Обновена: 25 мар 2016 07:49 | 25 мар 2016 07:48, Петя Славова
9
Бакрауи - в списък на САЩ със заподозрени за тероризъм
Снимка: архив, Reuters
Братята Халид и Ибрахим Бакрауи, извършили самоубийствени бомбени нападения в Брюксел тази седмица, са били известни на американските власти преди атентатите, заявиха запознати източници, цитирани от Ройтерс.
 
Според източниците двамата братя са били включени в списък на американското правителство със заподозрени за тероризъм лица още преди нападенията.
Още по темата
 
Ибрахим Бакрауи беше идентифициран от белгийските власти като един от двамата атентатори, взривили се на летището в Брюксел във вторник, а Халид Бакрауи - като извършителя на самоубийственото нападение в градското метро, припомня БТА.
 
Също така стана ясно, че американските власти са разполагали с информация и за трети участник в терористичните нападения в Брюксел, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Скай нюз". Според източник, цитиран от телевизията, мъжът с бяло яке и черна шапка, заснет от охранителните камери преди атентата на летището, е бил включен в списък на САЩ със заподозрени терористи.
 
При полицейска операция в Брюксел са били задържани шестима души. Органите на реда са предприели обиски и задържания в центъра на белгийската столица и в квартали в северозападната и североизточната част на града.
 
Прокуратурата заяви, че операцията е осъществена във връзка с разследването на атентатите, извършени тази седмица в Брюксел.
 
Междувременно метрото в Брюксел отново спря работа до тази сутрин по съображения за сигурност след атентатите от 22 март, предаде ТАСС. Засега не е решено от колко часа метрото ще заработи отново.
 
Вчера в Брюксел работеха само две линии на метрото, като някои от спирките бяха закрити. Наземният транспорт обаче работеше нормално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
.... преди 8 години
ЯЯЯЯЯ ГЛЕЙ ТИ ..АМА ,ЧЕ ЛЪЖАТ.
6
0
 
5
 
! Отговори
???????? преди 8 години
Заподозрени в Турция и САЩ,а в Европа си живеят необеспокоявани от никой!В какъв ЕС живеем ние и на кой се надяваме? какво става?Защо е този ЕС?Какава координация има между службите?Вече нищо не разбирам!Разбирам само,че трябва да напуснем ЕС и да бъдем неутрални.Да не си врем носа навсякъде,да живеем нормално и с нормални политици!Но както изглежда това няма да стане никога!!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега - били в списъците на САЩ, от Турция ги екстрадирали два пъти ...... Ами какво правят тези "специални" служби от големи "специалисти" с огромни заплати, които плащаме ние. По тях никой не стреля, стрелят по нас. Кротуват си, имитират работа, всеки си мисли,че точно тук, точно на него няма да му се случи. Политиците искат да си изкарат мандата, полицаите да се пенсионират и да си получат обезщетенията...... А онези с бомбите не спят, но никой не ги безпокои.....
4
2
 
5
 
! Отговори
кем преди 8 години
ФАЩ са главния терорист в света, за това което става в Европа, виновни са ФАЩ и европедалите които отдавна са купени.
3
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ГЛАВНИЯ ЗАПОДОЗРЯН ЗА ТЕРОРИЗМА В ЦЕЛИЯ СВЯТ Е---САЩ НО ЗАЩО ЛИ И НАШИТЕ НЕ КАЗВАТ НИЩО ПО ТОЗИ ВЬПРОС
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Луцифе: Помогна. ФАЩ са му се обадили да си свърши работата...
1
0
 
13
 
! Отговори
Луцифе преди 8 години
,,Включени в списъците..." И какво помогна това ?