Шестима загинаха при разбиване на японски военен самолет

В района на инцидента е имало гъста мъгла
Обновена: 7 апр 2016 10:56 | 7 апр 2016 10:56, Елка Василева
4
Шестима загинаха при разбиване на японски военен самолет
Снимка: архив, Reuters

Шестимата членове на екипажа на изчезнал над Северна Япония военен самолет са загинали. Това бе потвърдено днес, след като властите откриха останките от машината на остров Кюшу, заяви за агенция Киодо официален източник от японското министерство на отбраната, предаде ДПА.

Стотици военнослужещи и местни полицаи бяха задействани за издирването на самолета в ранните часове на днешния ден въпреки гъстата мъгла, вятъра и силния дъжд в зоната на търсенето, който се намира в планински район в префектурата Кагошима.

Дългият 15 м двумоторен самолет изчезна от радарите към 14.30 ч местно време вчера (05.35 ч по Гринуич) на около 10 км северно от военната авиобаза Каноя, заявиха официални източници.

Самолетът е летял на височина от 880 м, когато е изчезнал, каза снощи пред репортери японският министър на отбраната Ген Накатани.

Към 14 ч. вчера над авиобазата е имало гъста мъгла, предаде Киодо, като се позова на японската метеорологична служба.

През февруари 2015 г. военен хеликоптер се разби в съседната префектура Миязаки след излитане от планинска авиобаза. Трима души от екипажа му загинаха тогава, припомня Киодо.

Телата на летците от изчезналия самолет са били намерени в планината Такаума, където е била загубена връзката с машината. До тях е била намерена отломка от фюзелажа, а в момента се търсят и останалите части от самолета, съобщи ТАСС, като се позова на представители на японското министерство на отбраната. Предполага се, че машината Hawker Beechcraft U-125 се е разбила.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Япониявоенен самолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До №2 преди 8 години
Приятелю, 1 е абсолютно прав, не "по принцип". На този Хокър сигурно има стотици снимки. Купуват го и авиокомпании, и фирми, и богаташи. Да не би показаната снимка да я е направил някой от БТА и тези да са си платили?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Напълно съм съгласен с теб. Аз винаги търся за себе си информация, най-често от няколко източника, от няколко езика.Това безобразие, подигравка с информацията, тук е система! Като им напиша, ме "наказват" за повече от едно денонощие! Не повече от 10% от снимките на самолети тук са на истинските.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип си прав, но в защита на dnes.bg само ще кажа, че има немалко снимки, които са обект на авторско право, и не е редно да бъдат разпространявани без изрично разрешение.Иначе по темата - Бог да ги прости хората.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как точно слагате снимките в новините?!??Поне мислете малко! А има и гоогле а не:Пътнически, витлов в чудесно време вместо реактивен военен.Еми този път поне знаете модела на самолета, е па направете си малко труда да намерите по-подходяща снимка!