Бащата на Мелания Тръмп – комунист, спомнят си в Словения

Първото й гадже: Тя беше едно съвсем нормално и много тихо момиче
Обновена: 29 апр 2016 08:20 | 28 апр 2016 21:00, Елка Василева
38
Бащата на Мелания Тръмп – комунист, спомнят си в Словения
Доналд Тръмп и Мелания Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Бившият фотомодел Мелания Тръмп скоро може да стане първа дама на САЩ - ако съпругът ѝ Доналд Тръмп спечели изборите. Родното й градче в Словения се гордее изключително много с невероятния й възход, пише Дойче веле.

Мелания Тръмп, съпругата на американския милиардер Доналд Тръмп, е родена в словенското градче Севница - на един час път от столицата Любляна. Нейният невероятен възход предизвика същинско земетресение сред някогашните й съграждани. Телевизионни екипи се надпреварват да снимат панелния блок от 60-те години на миналия век, в който е израснала Мелания Кнаус (както е бащиното й име) и по-голямата ѝ сестра Инес.

Кметът на града Сречко Оцвирк не крие радостта си. "Градът ни се намира малко встрани от основните пътни артерии. Но напоследък градчето ни посреща все повече гости. Мелания е пример за много млади момичета - показва им какво може да постигне човек", казва той с гордост.

Междувременно съпругата на кандидата за президентската номинация на републиканците е изтеглила и родителите си в САЩ, но те редовно се връщат да карат отпуските си в родината, разказва още градоначалникът. Тук, на брега на река Сава, всички знаят коя е Мелания Тръмп. "Разбира се, че се гордеем с нея. Мисля, че това е от полза за Севница и Словения", казва една общинска служителка, а шофьорът на камион Борис Стамулак добавя: "За страната ни ще бъде огромно предимство, ако тя стане първа дама на САЩ".

Бащата на Мелания - бивш комунист?

В момента Мелания Тръмп е топ-тема в родината си, което обяснява и интереса към нея. Бившият депутат Игор Омерза и журналистът Боян Позар са написали биографична книга за нея. Според техните проучвания слуховете, които се носят за бащата на Мелания, са истина: той действително е бил член на Комунистическата партия. Това е неприятна тема за републиканците. Само че дъщерята няма никаква вина.

"Виктор Кнавс не беше деен комунист. Той влезе в партията, защото членството беше свързано с облаги", разказва Омерза и добавя: "Мелания и сестра ѝ отраснаха в сигурна среда. Родителите се грижеха много добре за двете момичета."

С население от едва 2 милиона души, Словения е една от най-малките европейски страни. Затова пък всички, които познават Мелания Кнаус, използват момента, за да се изтъкват. Като 47-годишния пиар специалист Петер Бутолн, който се представя за "първото гадже на Мелания". Бил се запознал с нея в Любляна и често я возел с мотора си. "Тя беше едно съвсем нормално и много тихо момиче", казва Бутолн и показва пощенска картичка, подписана с "Мелания". Получил я от нея, когато била на 16 и прекарвала лятната ваканция с родителите си на Адриатическо море. Днес, когато гледа нейни снимки в интернет, словенецът въздиша: "Пътищата ни се разделиха, когато влязох в казармата." Днес Бутолн е женен и има деца.

Стане Йерко е един от пионерите на рекламната фотография в бивша Югославия и добре помни Мелания. "Тя имаше дълги крака и красива дълга коса", казва 79-годишният мъж. Йерко твърди, че Мелания е негово откритие - забелязал я на конкурс за манекенки в Любляна. Тогава тя била на 17 години. След първата й фотосесия през 1987 година тя се концентрирала основно върху училището и нямала много време за други неща. Но благодарение на неговите снимки била забелязана от модните агенции и по-късно направила пробив в Милано и Париж, разказва словенският фотограф.

Мелания обаче не станала топмодел. "Най-вече, защото беше по-свита и не ходеше много на партита", твърди Йерко. "Тя се грижеше за здравето си и внимаваше за тялото си. Запази работната си дисциплина и когато през 1990-те години замина за Америка", разказва той. Нейна приятелка, също фотомодел, я поканила на едно модно ревю, където срещнала Доналд Тръмп. "Мисля, че ако стане първа дама на САЩ, ще бъде истинска модна икона - както Джаки Кенеди или Мишел Обама", казва фотографът, който се гордее с това, че е открил Мелания.

Не само майка и съпруга

Днес Мелания Тръмп живее в лукс и комфорт - основно благодарение на съпруга си. Двамата живеят в жилището си на върха на Тръмп Тауър заедно с общия им син Барон. И макар че Мелания, която скоро ще навърши 46 години, посвещава почти цялото си време на детето, тя намира време и за собствената си козметична линия.

Мелания рядко се връща в Словения. Но пък често се случва обратното - известни словенци да пътуват до САЩ. "Когато през 2006 г. представях страната си на конкурса "Мис Вселена", се запознах с Мелания и Доналд Тръмп в Лос Анджелис", си спомня словенката Наташа Пиноза. "Виж, тук има човек от твоята родина, от Севница", казал ѝ тогава Доналд Тръмп, а Мелания я заговорила на родния ѝ език. За Пиноза това ще си остане незабравим миг. Ако Мелания стане първа дама на САЩ, нейните сънародници ще са изключително горди. И най-вече съгражданите ѝ от Севница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: СловенияМелания Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той влезе в партията, защото членството беше свързано с облаги"..................е,тя и дъщеря му по облаги се е омъжила за тръмп,да не би да е от гореща любов ?
27
1
 
0
 
! Отговори
Феликс преди 7 години
"Кметът на града Сречко Оцвирк" - Хахахаа, това име ли е или прякор?!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТе не са евреи. Единствено любимата му дъщеря Иванка от първия му брак с Ивана е приела юдизма преди да роди третото си дете. Така че в неговото семейство евреи са дъщеря му Иванка и новия му новороден внук от майка вече станала еврейка.Между другото дъщеря му Иванка е и президент на бизнеса му.Трамп има 5 деца. Четери от децата му, две момчета и две момичета от първия си брак с чехкинята Ивана и едно момче от третия му брак със словенката МеланияЗа мен той е интересен човек
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ ОСТАВИ БОКО, МОКО- ТИ ГЛЕЙ ВИДНИ СВИНАРИ И КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ, МЕДУЗИ ЛИДЕРИ НА БСП- МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ- И ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН БОРЦИ ЗА СОЦИАЛАНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бащата станал комунист за облаги. Дъщерята -спи с дъртака за облаги.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврейска му работа отсекъде.
22
2
 
13
 
! Отговори
БОЕКО преди 7 години
и Бойко е комунист ама на кой му дреме
21
5
 
9
 
! Отговори
русата златка преди 7 години
аз съм по красива
20
4
 
26
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
С тази визия освен Славянка няма каква друга да е.Славянските са доказано най-красивите жени
19
0
 
5
 
! Отговори
е? преди 7 години
Абе бива ли такава неграмотност в заглавието бе ?!!!!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две грешки в едно изречение! Clap your hands! :)
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си бяхте оправили заглавието поне!
16
2
 
10
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Браво! Значи и Доналд Тръмп е комунист, след като и жена му е комунистка!
15
2
 
40
 
! Отговори
zeus преди 7 години
По-добре Първа дама да е Мелания, отколкото Бил Саксофона :)
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
The Trump Train!
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като спечели Тръмп веднага трябва да смени знамето на САЩ със сърп и чук! :D
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то Тръмп не е много читав, така че... що да не е комунист тъста.
11
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бащата на Обонго какъв е бил? Качен на някое дърво в Кения вероятно...
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пра-пра дядо и е македонец и всичко си идва на мястото...
9
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мисля, че ако стане първа дама на САЩ, ще бъде истинска модна икона - както Джаки Кенеди или Мишел Обама","Мишел Обама- модна икона хахахахах виц на годината. Жената-мъж с обратната захапка и гръб като на културист, върху която всяка дреха стои като чувал била модна икона, божеее...